6 Ocak 2014 Pazartesi

Blogger Lightbox Eklentisi

Blogger Lightbox Eklentisi

Blogger Resimleri İçin Işık Kutusu Görünümü
Blogger Lightbox Eklentisi

Blog yayınındaki bir resim tıklandığında, söz konusu resim blog'unuzun üzerinde yer paylaşımlı olarak daha büyük bir görünümde sunulur. Bu görünüme ışık kutusu adı verilir. İster doğrudan bilgisayarınızdan yüklenmiş olsun isterse başka bir kaynaktan bağlanılmış olsun tüm blog resimleri bu ışık kutusu görünümünde gösterilir.
Blog yayınında birden fazla resim varsa ışık kutusu görünümü açıldığında söz konusu resimlerin tümüne gözatılabilir.

Kimi zaman görüntüleme için gerekli ayarlamayı yapsak bile lightbox özelliği aktif olmuyor. Bunun nedeni tema sırasında gereksiz görülüp silinen temel kodlar yada yeni tema ekleyip özelliştirirken bu özelliği yok ediyoruz.
Sorunun çözümü için aşağıdaki adımları takip edin.

Adım -1

1- Ayarlar › Yayınlar ve Yorumlar kısmına gelin ve Resimleri Lightbox ile gösterin ? şıkkına 'Evet' deyip kaydedin.

2- Kumanda Paneli › Blog Adı › Şablon › Html'yi Düzenle (Devam et) yolunu izleyin.
ve daha sonra aşağıdaki kodu Ctrl+F komutu ile bulun.

<data:post.body/>

Yukarıdaki kodu bulduysanız onu aşağıdaki kodlarla değiştirin.
<div class='post-body entry-content' expr:id='&quot;post-body-&quot; + data:post.id' itemprop='articleBody'><data:post.body/></div>

Adım -2

1- Tekrar Kumanda Paneli › Blog Adı › Şablon › Html'yi Düzenle (Devam et) yolunu izleyin ve Ctrl+F komutu ile aşağıdaki kodun tema kodlarınız arasından olup olmadığını kontrol edin.
<b:include data='blog' name='all-head-content'/>

Bu kod bir tür bağlantı görevi görüyor. Çünkü temanızda olmadığı takdirde lightbox ve arama açıklaması özellikleri çalışmıyor.

Eğer bu koddan varsa müdahale etmeden sayfayı kapatabilirsiniz. Eger bulamadıysanız, kodu, <head> etiketinin hemen altına ekliyoruz. Ve işlem tamamdır. Lightbox'unuz hayırlı olsun.Yapamadığınız bir şey olursa "YORUM" kısmında belirtebilirsiniz.iyi bloglamalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder