28 Aralık 2009 Pazartesi

118 μέρες στην κόλαση...

Διαβάστε το συγκλονιστικό, πρόσφατο άρθρο του Ιρανού δημοσιογράφου Maziar Bahari για τη 4-μηνη φυλάκισή του στη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης: 118 Ημέρες, 12 Ώρες, 54 Λεπτά
Στοιχεία της παράνοιας των Φρουρών νομίζω πως θα αναγνωρίσετε στον κάθε ρατσιστή, ξενόφοβο, συνωμοσιολόγο. Βασανιστή ή απλά αφελή τηλεθεατή...
Δείτε εδώ απόσπασμα συνέντευξής του.

11 Aralık 2009 Cuma

11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για το παιδί


Στις 11 Δεκεμβρίου γιορτάζεται, όπως κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα για το παιδί με στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για τις ανάγκες των παιδιών αλλά και για τις διαφορετικές πραγματικότητες που βιώνουν σήμερα τα παιδιά σε όλο τον κόσμο (παιδιά σε χώρες με πόλεμο, παιδιά των φαναριών, παιδιά άπορων οικογενειών).
Είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη και τη φροντίδα μας όχι μόνο την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού αλλά όλες τις ημέρες του χρόνου. Την ημέρα όμως αυτή, όλοι εμείς που υπήρξαμε παιδιά αλλά και αποκτήσαμε δικά μας παιδιά αναλογιζόμαστε με ευθύνη και ευαισθησία το παρόν αλλά και το μέλλον τους: το δικαίωμα να ζουν, το δικαίωμα να ζουν σ΄ένα κόσμο ειρηνικό, το δικαίωμα να έχουν τροφή, νερό και ένδυση, το δικαίωμα να έχουν σπίτι, το δικαίωμα να μορφώνονται, το δικαίωμα να παίζουν, το δικαίωμα να μιλούν ελεύθερα, το δικαίωμα να μεγαλώνουν με αγάπη, ασφάλεια, στοργή και σεβασμό.

6 Aralık 2009 Pazar

Δολοφωνική απόπειρα

Κοιτάξτε εδώ. Ζητάς πατάει άτομο στην πορεία σε σημείο ειρηνικό. Σύμφωνα με τα Ελληνικά Indymedia οι ζητάδες και οι Δελτάδες έχουνε τραυματίσει πολύ κόσμο έτσι. Πρέπει να διαδοθεί. Γυναίκα βρίσκεται σε χειρουργείο με τραύμα σοβαρό στο κεφάλι.

http://www.youtube.com/watch?v=_zAroU1wEl0

5 Aralık 2009 Cumartesi

Πονόδοντος


Τι ορίζει το χρήμα άραγε; Τι αντιπροσωπεύει; Δηλαδή ποιός ορίζει οτι αυτό που αγοράζω κάνει για παράδειγμα 5Ε και όχι 6;
Κάποτε οι άνθρωποι κατάφεραν να αντικαταστήσουν τις ανταλλαγές με το χρήμα. Έξυπνο και χρήσιμο.
Μετά συνδιάστηκαν με αυτές τις ανταλλαγές και ο κόπος για να παραχθεί το προϊόν προς ανταλλαγή, μετά κάπου μπήκε το κέρδος και η υπεραξία και μετά έγινε το μπάχαλο που ξέρουμε σήμερα.
Όμως αφού είναι όλοι αυτοί οι παράγοντες κοινοί για τους ανθρώπους, γιατί ένας εργάτης στην Κίνα ή στην Ινδία και το Πακιστάν πληρώνεται για ένα μήνα εργασία λιγότερο απ' ότι ένας εργάτης σε μία μέρα στην Ευρώπη;
Κάποτε το χρήμα συνδέοταν με την δύναμη που είχε μία χώρα σε αντιστοιχία με το χρυσό, κατα κάποιο τρόπο. Πολλοί θα νομίζουν οτι αυτό ισχύει και σήμερα. Όμως κάνουν λάθος. Το χρήμα και η αντιστοιχία του σε χρυσό έχει καταργηθεί. Σήμερα το χρήμα έχει την αξία που αυτό αναγράφει πάνω στο χαρτονόμισμα. Δηλαδή αν ένα χαρτονόμισμα έχει αξία 10Ε τότε η αξία του είναι 10Ε...
Και τι είναι 10Ε ή 10$ ή οτιδήποτε άλλο; Ποιός έχει ορίσει τι είναι; Και γιατί ο εργάτης της Κίνας να μην πέρνει 10Ε για την κάθε ώρα δουλειάς του;
Μετά απο την παραπάνω ιστορία ιδρύθηκαν οι Κεντρικές Τράπεζες. Αυτές έιναι ουσιαστικά, διηκιτικά συμβούλια ιδιοτών (που έχουν στην κατοχή τους τράπεζες κοινές επενδυτικές κλπ). Σε συνδιασμό με οικονομολόγους βγάζουν χρήματα. Δηλαδή τυπώνουν χρήματα. Πόσα χρήματα χρειάζεται ένα κράτος πχ ΗΠΑ σήμερα; Τόσα θα τυποθούν. Όμως δεν τα δίνουν τζάμπα. Τα διοχετεύουν με ένα επιτόκιο Α% σε αυτήν την χώρα. Δηλαδή η χώρα είναι ο δανιστής της Κεντρικής τράπεζας και πρέπει να επιστρέψει πίσω χρήματα με τόκο, σε διάφορες μορφές όπως τίτλοι κλπ. Και φυσικά κάθε παραχαράκτης δεν είναι καλό να υπάρχει γιατί χαλάει την δουλειά της Κ.Τ. αφού βγάζει το ίδιο προϊόν.
Και αν κάποιος είναι μέλος του δ.σ. μίας Κ.Τ.; (Με πολύ απλοϊκή γραφή).
Πιστεύεις ακόμα στο Θεό. Αν ναι τότε αρχίνα να προσκυνάς τα μέλη που πέρνουν αποφάσεις σε μία κεντρική τράπεζα. Αυτοί λογικά μπορούν να κάνουν τα πάντα. Μπορουν να ζήσουν υπεράνω χρημάτων.
Γιατί γίνονται οι πόλεμοι σήμερα; Για τα λεφτά, το πετρέλαιο, τις αρρώστιες, το νερό, τον αέρα, για όλα. Για να έχει κάποιος περισσότερα τέτοια τα οποία σημαίνουν λεφτά. Και θα του δώσει κύρος και δύναμη. Αλλά τα λεφτά έχουν μόνο την αξία που λένε. Και την αξία αυτή την ορίζουν κάποιοι. Αρρώστιες σπέρνονται και θερίζουν. Υποσιτισμός σκοτώνει ανθρώπους για να ζούνε σε αφθονία κάποιοι άλλοι. Γιατί; Για το χρήμα. Που στην τελική δεν έχει καμία αξία, παρα μόνο αυτήν που αναγράφει.

Υ.Γ.(Και μην νομίζει κανεις οτι οι οικονομικές επιστήμες είναι επιστήμες. Μπορεί να προβλέψει κανείς αν ο πρόεδρος μιας κ.τ. ξυπνήσει την επομένη με πονόδοντο; )

2 Aralık 2009 Çarşamba

Είναι Άβαρος μόνον ο Αλαβάνος;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 02/12/2009

Του Θανάση Καρτερού

Διχαστική, βαθιά διχαστική, εμπρηστική, διασπαστική, υβριστική, σύμπτωμα της παιδικής αρρώστιας του κομουνισμού, παλαιάς κοπής: Μικρό απάνθισμα μεταμοντέρνας κριτικής συντρόφων σε σύντροφό τους για ομιλία του από κομματικά νόμιμο βήμα. Η οποία ομιλία, σύμφωνα με μια πολύ προχωρημένη εκδοχή, «υπαγορεύεται από προφανείς σκοπιμότητες». Τόσο προφανείς που η σχετική ανακοίνωση δεν λαμβάνει τον κόπο να τις κατονομάσει.

Θα πει ίσως κάποιος ότι με το περίσσευμα δημοκρατίας του «χώρου» δεν είναι και προς θάνατον μια - δυο βαριές κουβέντες. Κακώς θα το πει. Διότι με το περίσσευμα αγριότητας που επί δεκαετίες χαρακτήριζε επίσης τον «χώρο» θα έπρεπε να προσέχουν όλοι τι λένε και πώς. Και αν -αν λέμε- ο κατηγορούμενος διέπραξε με την ομιλία του όσα τρομερά τού καταλογίζουν, τότε τι ακριβώς διαπράττουν όσοι απαντούν έτσι; Οι οποίοι μάλιστα, σε αντίθεση με το θύμα της παιδικής ασθένειας, και υγιείς είναι και κατέχουν κομματικές θέσεις και εκπροσωπούν στη Βουλή τον «χώρο» - και άρα εκπροσωπούν πιο έγκυρα την κουλτούρα του διαλόγου του.

Ένας, οπαδός της ψυχραιμίας προφανώς, απάντησε στη χθεσινή "Αυγή" επί της ουσίας για τον αριστερό ευρωπαϊσμό. Κατά τα λοιπά, το αριστερό κομμάτι του ουρανού γέμισε μπαμ-μπουμ, πυροτεχνήματα, καπνούς, θραύσματα αλαλαγμών, που μάλλον κρύβουν παρά απαντούν. Μήπως δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούν με όσα είπε ακατονόμαστος; Θεωρούν ανάξιους απάντησης τους διαβολικούς του στίχους; Μήπως άλλα τους φταίνε κι όχι η συγκεκριμένη ομιλία; Ας το πουν με πολιτικούς όρους. Τι δουλειά έχει εδώ η δίκη προθέσεων και το ξεκατίνιασμα του ανθρώπου αντί για το ξετίναγμα απόψεων;

Και η παράσταση κομματικού πατριωτισμού γίνεται θέατρο του παραλόγου όταν οι πιο αυστηροί δημόσιοι κατήγοροι του επίδοξου διασπαστή δεν έχουν πρόβλημα να αναγνωρίζουν στον εαυτό τους δικαιώματα διάσπασης… αφού εξαντλήσουν όλα τα μέσα αλλαγής γραμμής! Ή να είναι υπερήφανοι βουλευτές ενός «μορφώματος» του οποίου αρνούνται να είναι ταπεινά μέλη, έστω κι αν άλλα λέει το κόμμα τους. Ή να τσαλακώνουν δημοσίως την ηγεσία τους με τη βαριά κατηγορία ότι ρευστοποιεί το κόμμα! Νυν υπέρ πάντων ο αγών για τη σωτηρία της ανανεωτικής αριστεράς λοιπόν. Αλλά είναι σίγουρα Άβαρος μόνον ο Αλαβάνος; Για να ξέρουμε πότε τελικώς θα έχει σωθεί η Πόλις και θα μπορούμε να ψάλουμε τη Υπερμάχω…

1 Aralık 2009 Salı

Φιλανθρωπία

Το θέμα είναι να δώσεις σε κάποιον που πεινάει, απλά ένα κομμάτι ψωμί, ή να του δείξεις πως να το κάνει μόνος του;
Πάλι στα πολιτικά αλλά δε βαριέσαι...
Τι θα πει επίδομα αλληλεγγύης; Τόσα χρόνια γιατί δεν έγινε μία επένδυση στην παιδεία της χώρας;
Αυτή τη στιγμή η οικονομία τη Ελλάδας βασίζεται καθαρά στον τουρισμό και σε τίποτε άλλο. Δεν έχει τίποτε εξαγώγιμο και απο την άλλη ο τουρισμός χτυπιέται δυνατά απο τις γειτονικές χώρες που δεν εχουνε τόσο δυνατό νόμισμα οπότε έχουνε πιο φθηνές υπηρεσίες.
Πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή δεν έχουμε.
Απο εξαγωγή κάτι άλλου δεν...
Θα μπορούσαμε να έχουμε όμως έρευνα. Για παράδειγμα η σκανδιναβικές χώρες είναι πρώτες σε έρευνα και ανάπτυξη στις ανεμογεννήτριες Όταν ο ελληνάρας θα αγοράσει μερικές απο αυτές τότε ένα μέρος των χρημάτων του θα πάει στο πανεπιστήμιο που ανέπτυξε ή τις βελτίωσε, έμμεσα ή άμμεσα...
Και εδώ τι; Ολυμπιακή αγώνες και μετά το ρίξαμε στην ντόπα.
Πρωτάθλημα ευρώπης στο ποδόσφαιρο και πληρώνουμε για να παίξουμε μία ώρα μπάλα. Δεύτερη παγκόσμια θέση στο μπάσκετ και τα προαύλια με τις μπασκέτες είναι κλειδωμένα.
Και αυτό δεν είναι τίποτε. Απλά δείχνει την νοοτροπία που επικρατεί.
Τα πανεπιστήμια υπολειτουργούν Έρευνα ουσιαστική δεν υπάρχει και αντί στην τελική να ρίξουμε τα βάρη στον ίδιο μας τον εαυτό κοιτάμε να ρίξουμε πάντα τα βάρη στους άλλους. Το ψάρι απο το κεφάλι βρωμάει, αλλά και το σώμα συμμετέχει στην διαδικασία της σαπίλας.
Δε μας φταίει η Αμερική που είναι υπερδύναμη. Κάποιοι εκεί επένδυσαν για να γίνει (καλός ή κακός με τις συνέπειες που έχει αυτό). Εδώ περιμένουμε πάντα τα δάνεια απο το εξωτερικό να τα φάνε οι μεσάζοντες; Και οχι οτι ο λαος ειναι τεμπέλης. Αντίθετα, με έρευνες που έχουνε γίνει δείχνει οτι δουλεύει πολύ περισσότερο απο σχεδόν όλη την ευρώπη και είναι και πιο παραγωγικός. (Αν θυμάμαι καλά μια παλιά Κυριακάτικη το έλεγε). Αλλά προσπαθεί για πενταροδεκάρες για να φάνε οι άλλοι απο αυτό που με τον ιδρώτα του έφτιαξε.
Γι' αυτό δεν είναι παράξενο που στην Αγγλία μας κοροϊδεύουν στις εφημερίδες τους. Δεν είναι μισέλληνες. Εμείς είμαστε μαλάκες. Και φυσικά δεν μας φταίει κανένα ΔΝΤ που θα αρχίσει να μας εποπτεύει. Απλά ας γυρίσουμε να ζητήσουμε πλέον οτι μας ανήκει.

Κάτι ήξερε ο ποιητής

ο τραγουδοποιός εν προκειμένω

...


Η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει
τη δική σου μελαγχολία
κι έρχεται η στιγμή για ν' αποφασίσεις
με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις.

Πέρασαν για πάντα
οι παλιές ιδέες, οι παλιές αγάπες
οι κραυγές.
Γίνανε παιχνίδι στα χέρια των παιδιών......

16 Kasım 2009 Pazartesi

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 73

ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Προεδρικό Μέγαρο, 16 Νοεμβρίου 2009




Το Πολυτεχνείο είναι για όλους μας σημείο αναφοράς, αιτία συλλογικού αυτοσεβασμού και πεποίθησης ότι από το σκοτάδι μπορεί να έρθει το φως.



Είναι μία επέτειος που επιβάλει πέρα από τις τιμές στους αγωνιστές της εξέγερσης περίσκεψη και την επιστροφή στο ερώτημα αν το ψωμί φτάνει για όλους, αν η παιδεία είναι αυτή που αξίζει στα παιδιά μας, αν η ελευθερία είναι πλήρης και αδιαπραγμάτευτη για τις μειοψηφίες.



Οι αγωνιστές του αντιχουντικού αγώνα αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς, στάσης ζωής, αξιακού κώδικα και τους οφείλουμε περισσότερα από όσα καταθέτουμε.



Οι εξεγέρσεις συνήθως συμβαίνουν χωρίς προγραμματισμό, χωρίς σχέδιο και από ανθρώπους που μπορεί αργότερα να μετανιώσουν ή να αλλάξουν. Στην πραγματικότητα δεν ανήκουν σε αυτούς που τις προκαλούν αλλά σε εκείνους στο όνομα των οποίων εκδηλώνονται. Και είναι σχεδόν πάντα εκφράσεις ανάτασης και διεκδίκησης της νέας γενιάς που προηγείται όταν πρόκειται για τις μεγάλες ανατροπές.



Είναι αυτός ένας από τους λόγους για τους οποίους οι νέοι άνθρωποι δικαιούνται την κατανόησή μας ακόμη και για τα λάθη τους.-

8 Kasım 2009 Pazar

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Γιορτάζει την 20ή επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου



Ηγέτες και αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο αναμένονται αύριο στο Βερολίνο, για να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις για την 20ή επέτειο της πτώσης του Τείχους που χώριζε στα δύο επί τρεις δεκαετίες τη σημερινή πρωτεύουσα της Γερμανίας.
ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ: “ΠΩΣ ΕΖΗΣΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ
Η Άγκελα Μέρκελ, 35χρονη τότε ερευνήτρια φυσικός στην Ακαδημία Επιστημών του Ανατολικού Βερολίνου, την ώρα που το πλήθος των Ανατολικογερμανών γκρέμιζε το Τείχος, ήταν... απασχολημένη: χαλάρωνε στη σάουνα, όπως το συνήθιζε κάθε απόγευμα Πέμπτης. Έτσι, όταν βγήκε, παρέα με μια φίλη της, απλώς συνειδητοποίησε ότι το φυλάκιο της οδού Μπορνχόλμερ ήταν ανοικτό και η πρόσβαση στο δυτικό κομμάτι του Βερολίνου ανεμπόδιστη. Πέρασε, λοιπόν, στην άλλη πλευρά, όπου γινόταν ο χαμός. Αναμείχθηκε με ένα πλήθος Ανατολικογερμανών που μόλις είχαν διασχίσει το Τείχος, "Βρέθηκα σε ένα διαμέρισμα με ανθρώπους τελείως ξένους, όπου μας κέρασαν μια κανάτα μπίρα", είπε η σημερινή καγκελάριος σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ARD, αφιερωμένη στη μεγάλη επέτειο. Από το Δυτικό Βερολίνο τηλεφώνησε τη μητέρα της, για να την καλέσει σε... δείπνο με στρείδια. "Ήταν μια συνήθης πλάκα μεταξύ μας. Λέγαμε ότι θα θέλαμε να πάμε για στρείδια στο ρεστοράν Κεμπίνσκι, όταν θα έπεφτε το Τείχος", χωρίς ούτε η μία ούτε η άλλη να πιστεύουμε ότι θα συμβεί, θυμάται τώρα η Άγκελα Μέρκελ, μια Δυτική, από το Αμβούργο, που εγκαταστάθηκε στην Ανατολική Γερμανία σε ηλικία λίγων μηνών, και έτσι θεωρεί εαυτήν Ανατολικογερμανίδα.

Πώς άνοιξε ο δρόμος για την ελευθερία


Το βράδυ της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου 1989 τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία διέκοψαν ξαφνικά τη συνήθη ροή ειδήσεων για να μεταδώσουν ένα διαβαθμισμένο ως «υπερεπείγον» ιστορικό τηλεγράφημα με μία και μοναδική φράση: «Ανοίγει το Τείχος του Βερολίνου». Τίποτε άλλο. Ηταν όμως αρκετό για να πάρουν αμέσως «φωτιά» τα γραφεία στη σύνταξη των εφημερίδων και των τηλεοπτικών καναλιών όλου του κόσμου. Δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για να πληροφορηθεί ο πλανήτης τι συνέβαινε. Αρχιζε το γκρέμισμα του συμβόλου του μίσους το οποίο χώριζε στα δύο την άλλοτε κραταιά πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, το ανατολικό τμήμα του οποίου ήταν πρωτεύουσα της μισής χώρας, της σιδηρόφρακτης Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Σήμερα ακούγεται σαν αστείο, αλλά αυτοί που δεν γνώριζαν τι ακριβώς συνέβαινε ήταν αυτοί που βρίσκονταν ακριβώς επάνω στο Τείχος τις ιστορικές εκείνες στιγμές, όπως ο Χάραλντ Γέγκερ, αντισυνταγματάρχης της διαβόητης κομμουνιστικής μυστικής αστυνομίας Στάζι. Είκοσι χρόνια πέρασαν και τα μαλλιά του έχουν ασπρίσει, όμως ο κ. Γέγκερ θυμάται ακόμη κάθε στιγμή. Εκανε τη βάρδια του επάνω στην ατσαλένια γέφυρα της Μπορνχόλμερ Στράσε, εκεί όπου χωριζόταν με μια μπάρα ο ανατολικός από τον δυτικό τομέα. Ανατολικά, το Πρεντσλάουερ Μπεργκ, η κομμουνιστική συνοικία, στέκι καλλιτεχνών και διανοουμένων, με τις γκρίζες προσόψεις των κτιρίων σημαδεμένες ακόμη από τα θραύσματα των οβίδων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Δυτικά, το Ράινικενντορφ, η συνοικία των καπιταλιστών, με τα περιποιημένα πολύχρωμα κτίρια. Μπροστά στη γέφυρα και στην μπάρα πλήθος αλαλάζον και ανυπόμονο βιαζόταν να περάσει από την καταχνιά στα χρώματα. Μεγάλο το δίλημμα για τον αντισυνταγματάρχη. Οι άνδρες του με μεγάλο κόπο συγκρατούσαν την αγριεμένη λαοθάλασσα. Δεν ήξερε τι να κάνει. Τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα προς τους ανωτέρους του δεν τον είχαν διαφωτίσει. Να πυροβολήσει; Ούτε κατά διάνοια. Ως αξιωματικός της Στάζι ήξερε πολύ καλά και από μέσα ότι οι καιροί έχουν αλλάξει. Μόλις πριν από τέσσερις ημέρες, στη μεγάλη διαδήλωση στο Ανατολικό Βερολίνο, ο κόσμος φώναζε «Δημοκρατία» και η κυβέρνηση δεν είχε αντιδράσει. Ηξερε ότι ήδη από μήνες δεκάδες χιλιάδες Ανατολικογερμανοί είχαν περάσει ανεμπόδιστοι στη Δυτική Γερμανία μέσω Ουγγαρίας- τα σύνορα είχαν ήδη ανοίξει από εκεί και τίποτε δεν θα μπορούσε να συγκρατήσει το ποτάμι ενός φυλακισμένου λαού. Ηξερε επίσης ότι τα κατεσπαρμένα στην Ανατολική Ευρώπη σοβιετικά στρατεύματα είχαν εντολή να μην κάνουν ούτε βήμα έξω από τους στρατώνες τους: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ , άρχοντας του Κρεμλίνου από το 1985, είχε απαγορεύσει τη βία ως μέσον διαφύλαξης της τάξης στην αυτοκρατορία. Τ ο μόνο που δεν ήξερε, ήταν αυτό που έπρεπε να κάνει επάνω στη γέφυρα της Μπορνχόλμερ Στράσε εκείνες τις ώρες. Να ανοίξει την μπάρα ή να μην την ανοίξει; Σαφείς εντολές δεν είχε λάβει. Ζητούσε και δεν του έδιναν. Τελικά με δική του πρωτοβουλία την άνοιξε ελευθερώνοντας το πλήθος. Και τότε τον κυρίευσαν αμφιβολίες. Μήπως είχε προδώσει την πατρίδα του, εγκαταλείποντας το νευραλγικό πόστο του; Κάθιδρος και τρέμοντας για τις συνέπειες, ανέφερε το γεγονός στον διοικητή του. Και εκείνος, με φωνή άχρωμη, του απάντησε μονολεκτικά προτού κλείσει απότομα το τηλέφωνο: «Καλώς». Ιδια εικόνα επικρατούσε σε όλα τα φυλάκια κατά μήκος του Τείχους: Χάινριχ-Χάινε Στράσε, Ινβαλίντεν Στράσε, Τσεκπόιντ Τσάρλι. Και το ότι περνούσε ο κόσμος ανεμπόδιστα, υπό το βλοσυρό βλέμμα των αστυνομικών, οφείλεται σε μια φράση του κυβερνητικού-κομματικού εκπροσώπου, που έμεινε στην Ιστορία. Ολοι οι Βερολινέζοι παρακολουθούσαν τα γεγονότα καρφωμένοι στις τηλεοράσεις που μετέδιδαν σε συνεχή ροή. Κάποια στιγμή ο ιταλός δημοσιογράφος Ρικάρντο Χέρμαν του πρακτορείου ΑΝSΑ ρωτάει τον Γκύντερ Σαμπόφσκι , τον άνθρωπο του ανατολικογερμανού ηγέτη Εγκον Κρεντς, ο οποίος μόλις είχε διαδεχθεί τον Εριχ Χόνεκερ: «Από πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση;». Απάντηση: «Μα...από τώρα!». Με δυο λέξεις που ίσως και να του είχαν ξεφύγει, είχε δώσει το σύνθημα για τη μεγάλη φυγή προς τη Δύση. Ακολούθησε ντελίριο. Ηταν η αφετηρία για να γνωρίσουν από κοντά οι «Οσις» (ανατολικοί) τη ζωή των «Βέσις» (δυτικοί), αλλά και να μάθουν με το πέρασμα του χρόνου ότι παράδεισοι επί Γης δεν υπάρχουν.

1 Kasım 2009 Pazar

41 χρόνια από τον θάνατο του ''Γέρου τηςΔημοκρατίας''


Ο Γεώργιος Παπανδρέου γεννήθηκε στο Καλέντζι της Αχαΐας και ήταν το τρίτο παιδί του ιερέα Ανδρέα Σταυρόπουλου και της συζύγου του Παγώνας.Ξεκίνησε τις σπουδές του στο τετρατάξιο σχολείο του χωριού του και στη συνέχεια στο Σχολαρχείο της γειτονικής Χαλανδρίτσας. Δύο χρόνια αργότερα και αφού ο πατέρας του μετατέθηκε στην Πάτρα γράφτηκε στο Γυμνάσιο της αχαϊκής πρωτεύουσας όπου ήδη φοιτούσε ο μεγαλύτερος αδερφός του, Νίκος. Την ίδια χρονιά αποφάσισε μαζί με τον αδερφό του να επισημοποιήσουν το επίθετο με το οποίο ήταν άλλωστε γνωστοί: Από Γεώργιος Σταυρόπουλος έγινε Γεώργιος Παπανδρέου. Η πορεία του έχει καταγραφεί πολλαπλά από ειδικευμένα sites και έτσι κάθε αναφορά θα είναι περιττή.Ο Γ. Παπανδρέου πέθανε σε κατ'οικον περιορισμό, από την χούντα, στο σπίτι του στο Καστρί στις 1 Νοεμβρίου 1968.Στις 3 Νοεμβρίου του 1968, έγινε η κηδεία του από τη Μητρόπολη της Αθήνας και αποτέλεσε ορόσημο στον αντιχουντικό αγώνα, καθώς συγκέντρωσε πολύ κόσμο και έγινε αφορμή για την πρώτη μαζική λαϊκή διαμαρτυρία κατά της δικτατορίας.

27 Ekim 2009 Salı

Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει.....



Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.
(Από τις Θερμοπύλες του Κ.Π.Καβάφη)

25 Ekim 2009 Pazar

Καληνύχτα σκέφτηκα

Σχημάτισα τον αριθμό του τηλεφώνου σου στο μυαλό μου. Σε πήρα σκέφτηκα και εσύ απάντησες. Σκέφτηκα τι θα σου έλεγα. Πως θα άρχιζα την κουβέντα μας που τόσο καιρό έχω επιθυμήσει Μετά σκέφτηκα τι ήθελα να ακούσω. Τι ήθελα να μου πεις και τι θα έλεγες. Πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα από τότε που άρχισα να ονειροβατώ στην αιχμή του ξύπνιου. Νόμιζα ότι μιλούσαμε για αρκετή ώρα. Ένοιωσα ευτυχισμένος. Σε καληνύχτισα και έκλεισα νοητά την γραμμή...

23 Ekim 2009 Cuma

Ο Ξυνίδης νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ


Τον νεοεκλεγέντα βουλευτή Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη πρότεινε για γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου στην συνεδρίαση, την πρώτη μετά τις εκλογές, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Ο Παπαγιωτακόπουλος προτάθηκε μόνος του για Γ.Γ
Το Πολιτικό Συμβούλιο που πρότεινε ο Γ.Παπανδρέου
Νίκος Ανδρουλάκης, Τόνια Αντωνίου, Κώστας Ασκούνης, Πάρης Κουκουλόπουλος, Γιάννης Κουτσούκος, Δημήτρης Κουσελάς, Γιάννης Μίχας, Πετρούλα Ντελεδήμου, Μανώλης Όθωνας,Παντελής Οικονόμου, Μαρία Παυλίδου, Συλβάνα Ράπτη, Κώστας Τάτσης, Έφη Χαλάτση.

22 Ekim 2009 Perşembe

12 Ekim 2009 Pazartesi

Slightly Stoopid live @ Athens 9/10/2009 review!!

Slightly Stoopid live @ Athens 9/10/2009 Αυτή ήταν τρομερή συναυλια!!! απο τις καλυτερές που εχω παρακολουθήσει !! Πολυ καλοί μουσικοί αψογο πρόγραμμα - επιλογή τραγουδιών, 2 ώρες παίξαν κ τα δωσαν όλα .Είχαν επαφή με το κόσμο. Με λιγα λόγια τέτοιες συναυλίες δεν πρέπει να χάνονται... Περίμενα περισσότερο κόσμο να είχε αλλα ....
Σε όσους -ες αρέσει το reagge - ska - punk rock μίγμα των Sublime κ δεν ήρθαν σε αυτο το λαιβ πραγματικα χασανε...

Ελπίζω να τους ξαναδούμε!!

chekarete ena kommataki
http://www.youtube.com/watch?v=_J7PQsy-XM8

8 Ekim 2009 Perşembe

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ;;;;


Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες μας υποψήφιοs για την θέση του ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ είναι oΤΣΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ο οποιος κατάγεται απο το ΚΥΡΙΑΚΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Ο Θανάσης Τσούρας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο Γκύζη, το γυμνάσιο στη Βαρβάκειο Σχολή και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών.Και οι δυο γονείς του υπήρξαν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Μάλιστα, ο πατέρας του εξορίστηκε για τα δημοκρατικά του φρονήματα στη Μακρόνησο. Ο ίδιος πιστός στα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, την περίοδο της δικτατορίας διετέλεσε Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΚ – Εσωτερικού και Πρόεδρος της Αντιδικτατορικής Οργάνωσης «Παναρμόνια». Για τη δράση του, ιδιαίτερα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, φυλακίζεται στο ΕΑΤ – ΕΣΑ και στην Ασφάλεια.Ιδρυτικό μέλος και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έχει διατελέσει πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και πρώτος Υπεύθυνος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Έχει υπάρξει μέλος όλων των Κεντρικών Επιτροπών του Κινήματος. Ως μέλος της Κυβέρνησης έχει διατελέσει Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών και Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου. Εκλέγεται Βουλευτής στην Α’ Αθήνας ήδη από το 1989

7 Ekim 2009 Çarşamba

symorfonomaste se osa mas dinontai


ta pio thlimena moy logia psaxno na bro, na moy miliso , mipos kai katefero na po , kati na po , psaxno 2 logia na bro , psaxno 2 logia na bro , prin na xatho , etsi me niotho . periferomaste gyrnontas sto etero , ki oloi xanomaste psaxnoyme ekatero , symorfonomaste se osa mas dinontai , oi lekseis xynontai , oi dromoi aplonontai , ta oneira fthinoyne , den to paleyo alitheia den to paleyo
ta omorfa kleinontai , kleidostolizontai , kai me afinoyn na ta fantazomai , poso kairo tha antekso stin okniria toy tora , mesa sto apotero melon gelioplaniemai , akrikry stekei , kai me koitaei ... aytos poy ston kathreyti antikrizo , ma de gnorizo
poios ein aytos poy ston kafthreyti antikrizo , poles fores anarotiemai an ton gnorizo
gelios planiemai
sto braxyprothesmo melon moy apotrabiemai , kalopismenos omologo pos ola osa blepo einai omorfostrota , ma yparxei peplo blakeias poy ta kalyptei , polla moy yposxomai , ma oknyrw, polla perimenan ki omos ta klotsisa , mesa sto athelo melon kathomai isionomai , kakologiemai ,kalogeliemai, kathomai ypologos morfes pleaniemai , kathomai kathomai , ma mono kathomai
ki osa oneireytika moiazoyn san aloy , san na nai ekeinoy oi skepseis, poy ston kathreyti antikrizo , kai poia den einai dikes moy
mipos alitheia pote,pote den itan dikes moy ki ola peftoyn , sbinoyn thymizoyn, kati poy isos ezise kapote kai omos pia omos pia den yparxei , ena peftastero ,apo makrya antikrizo , ola osa nomiza pos psithirizo , pos psithirizo se mena kai thane omorfa
ma ola mia plani fantazoyn aytes tis ores

6 Ekim 2009 Salı

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ Ν.ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΒΟΙΩΤΟΥ


Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου
Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, Θεόδωρος Πάγκαλος
Υπουργείο Οικονομικών
Yπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Υφυπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:
Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργοί: Ντίνος Ρόβλιας, Θεοδώρα Τζάκρη (Θεσσαλονίκη)
Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Yπουργός: Λούκα Κατσέλη
Υφυπουργός: Σταύρος Αρναουτάκης, Μάρκος Μπόλαρης (Θεσσαλονίκη)
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Υφυπουργός: Σπύρος Βούγιας
Υπουργείο Υποδομών
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργοί: Νίκος Σιφουνάκης, Γιάννης Μαγκριώτης
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Τίνα Μπιρμπίλη
Υφυπουργοί: Γιάννης Μανιάτης, Θάνος Μωραϊτης
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Χάρης Καστανίδης
Υφυπουργός: Απόστολος Κατσιφάρας
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης (θα αναλάβει τα ασφαλιστικά ταμεία).
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Αγγελική (Άντζελα) Γκερέκου
Υπουργείο Εξωτερικών
Γιώργος Παπανδρέου
Αναπληρωτής υπουργός: Δημήτρης Δρούτσας
Υφυπουργός: Σπύρος Κουβέλης
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Yπουργός: Κατερίνα Μπατζελή
Υφυπουργός: Μιχάλης Καρχιμάκης
Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Υφυπουργοί: Ιωάννης Πανάρετος, Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργοί: Γιάννης Μαγκριώτης, Νίκος Σιφουνάκης
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Yπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Υφυπουργός: Πάνος Μπεγλίτης

4 Ekim 2009 Pazar

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΕΤ 0090 (5ο ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ)


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ 2009












ΠΑΣΟΚ
ΤΟΓΙΑΣ 16.276
ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ 13.930
ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ 11.064
ΒΑΓΙΑΚΟΣ 9.926
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 6.215
ΓΕΩΡΓΙΟΥ 5.684
Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Μ 10.344
ΚΑΡΑΜΠΑΛΑΣ 7.197
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ 6.948
ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ 6.700
ΜΑΧΑΙΡΑ 3.061
ΜΑΝΑΡΑ - ΜΑΥΡΑΚΗ 2.060

29 Eylül 2009 Salı

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ.




Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Βουνακίου του ΣΥΡΙΖΑ
Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, σ. Αλκης Ρήγος.
Θα χαιρετίσουν οι υποψήφιοι βουλευτές Χίου του ΣΥΡΙΖΑ:
Μαρίκα Ιωάννου - Φραγκάκη
Παντελής Καβύρης
Τούλα Τσαρτσάλη - Καλογερά

17 Eylül 2009 Perşembe

8 Eylül 2009 Salı

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου, διοργανώνουν το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009 το 2ο Μουσικό Φεστιβάλ στο Μαυρομάτι Βοιωτίας.

Συμμετέχουν τα συγκροτήματα :
Lo Senso (Rock)
Αδωνις (Έντεχνο)
Φυσαλίδες (Greek Rock)
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μαυροματίου (20:30)

7 Eylül 2009 Pazartesi

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα

Με τούτα και μ' εκείνα , αυτές τις μέρες στριφογυρίζουν στο μυαλό μου οι δυό τελευταίες στροφές από τους "Μοιραίους" του Κ. Βάρναλη.
.....
- Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
- Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
- Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
- Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Κανένα στόμα
δεν το βρε και δεν το 'πε ακόμα.

Έτσι στη σκότεινη ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας εύρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

5 Eylül 2009 Cumartesi

Το κατοστάρικο που μας έσωσε

Σ' ένα χωριό που ζει από τον τουρισμό λόγω της κρίσης τα πάντα έχουν νεκρωθεί. Για να επιβιώσουν οι κάτοικοι, ο ένας δανείζεται από τον άλλο. Ο καιρός περνά μέσα σ' αυτή τη θλιβερή ατμόσφαιρα ώσπου μια μέρα...

Έρχεται ένας τουρίστας και ζητάει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο του χωριού.
Ο ξενοδόχος του λέει την τιμή και εκείνος προπληρώνει με ένα χαρτονόμισμα των 100 Ευρώ. Πριν ακόμα ανέβει στο δωμάτιο του, ο ξενοδόχος πηγαίνει το χαρτονόμισμα στο χασάπη στον οποίο χρωστάει ακριβώς 100 Ευρώ.
Ο χασάπης παίρνει το χαρτονόμισμα και τρέχει να το δώσει στον κτηνοτρόφο που τον εφοδιάζει με κρέας.
Ο κτηνοτρόφος παίρνει το χαρτονόμισμα και πηγαίνει να το δώσει στην πουτάνα του χωριού που της χρωστάει κάποιες τρυφερές ώρες που πέρασαν μαζί.
Εκείνη με τη σειρά της τρέχει και το δίνει στον ξενοδόχο που του χρωστάει μερικές βραδιές που χρησιμοποίησε τα δωμάτια του με τους πελάτες της.
Όπως άφηνε το χαρτονόμισμα στη ρεσεψιόν, ο τουρίστας που μόλις κατέβηκε από το δωμάτιο του λέγοντας στον ξενοδόχο ότι δεν του αρέσει και άλλαξε γνώμη, αρπάζει το χαρτονόμισμα και φεύγει.
Τελικά τίποτα δεν ξοδεύτηκε, κανείς δεν έχασε, κανείς δεν κέρδισε και όλα τα χρέη ξεχρεώθηκαν!
Μήπως κάπως έτσι θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση;

Facebook, Twitter: Το όνειρο του κάθε Έλληνα γονιού...


Facebook, Twitter Revolutionizing How Parents Stalk Their College-Aged Kids

2 Eylül 2009 Çarşamba

ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!!!!


ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!!!!
ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!!!!
ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!!!!
ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!!!!
ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!!!!

31 Ağustos 2009 Pazartesi

Hırt...

Anasını satim hala bi oturmamışlık var gidiyo...

Bir ev bulma konusu bu kadar mı sıkıntı yaratır ya? Ulan resmen haftalardır uğraşıyom ama "Ev" 1, Orçun 0(sıfır) resmen ya..

Ne tırt bi adammışım, ya da eve çıkmak cici kutu gibi bi ev edinmek içine sinen, ne zormuş kuzum ya..!

Aslında insanla uğraşmak zor. Her zaman derim öğrenci adam, pis adam. Yavşaklar... :S

Neyse, bugün bütün gün Bayhaus, Ikea falan gezdik durduk bıyıklı Tarkan'la.. Mal yaaa.. :) Yarıldık gülmekten.. Muzur bi adam bu ya ama abim işte yapcak bişi yok..

Bi de mail aldım bugün. Flemenkçe'de "Behind the clouds, the sun is shining.." diye bi laf varmış... Heee öle öle.. Anam iyi bakalım bekliyoz. Zaten bende bi boşluk var onu dolduran biri çıkana kadar da beklicem heralde. Aramızdan bazıları da sorumluluklarını yerine getirmediği için öle gidiyo... Kendini bilir.

O diil boşluktan kendime ona buna sarıyorum mal mal.. Eski pis muhabbetler... Kendimle didişip duruyorum.

Hayatta,

1. Evsiz olmican.
2. Aşksız olmıcan.
3. Boş bi adam olmıcan..

Amaan gene sinir oldum kendime yanlız yanlız...

30 Ağustos 2009 Pazar

Το μόνο που υπάρχει είναι ο χώρος (και αυτό όχι σίγουρα)

Σκέψου τον πλανήτη μας σαν ένα ηλεκτρόνιο που περιστρέφεται γύρω απο τον πυρήνα που είναι ο ήλιος σε ένα άτομο που είναι το πλανητικό μας σύστημα. Δεν είναι και δύσκολο να το σκεφτείς και καθόλου να ισχύει.
Σκέψου πως είμαστε ο μικρόκοσμος ενός άλλου κόσμου. Η ύλη, η τόσο μικρή, απο έναν κόσμο μεγαλύτερο. Σκέψου πως πάνω σε ότι αγγίζεις ίσως υπάρχουμε κατα βάθος τόσοι πλανήτες.
Σκέψου οτι το σύμπαν μας τελικά αποτελεί ένα κουμπί απο ένα λαπτοπ που αγγίζει ένατ τεράστιος άνθρωπος για εμάς. Ένας που και αυτός νομίζει οτι είναι ο μοναδικός αλλά ζει και αυτός με τη σειρά του σε ένα ηλεκτρόνιο.
Και πάει έτσι η ιστορία...

Aφού μας π@%@#%ξε τώρα είναι τελειωμένη υπόθεση...

Τελειωμένοι υπόθεση ο Καραμανλής και η ΝΔ κατα τις εφημερίδες. Αφού μας ξέσκισε και μας έκαψε τώρα απλά τετλιωμένη υπόθεση. Η υποκρισία των μέσων μαζικής ενημέρωσης φαίνεται για ακόμη μία φορα. Αφού λοιπόν δεν την βλέπουν την ΝΔ να κρατάει πολύ και να μην ξαναβγαίνει για καμια 10ετία και βάλε τώρα αρχίζουν και γλύφουν το ΠΑΣΟΚ.
Αλλά δεν έχουν όμως άδικο που λένε για το ότι η ΝΔ τελείωσε. Άλλωστε τι είδαμε σ' αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης; Σκάνδαλα. Καταστροφές. Πνιγμους. ΜΕταναστες κακοποιημένους, Ένα παιδί να δολοφονειται απο την αστυνομία. Την αστυνομία στην χειρότερη μορφή αυταρχισμού μετα την χούντα. Και τα λοιπά.
Κάποιος που θα ξαναψηφίσει ΝΔ πρέπει να είναι διανοητικά καθυστεριμένος για να το πράξει. Ή πρέπει το επίπεδο φανατισμού του να είναι σε τέτοιο βαθμό που να μπορεί να συγκριθεί με τους καμικάζι αυτοκτονίας.
Όχι. Δεν δίνω σαν λύση βέβαια τις εκλογές. Θα ήταν ουτοπικό να πω πως οι εκλογές αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Άλλωστε οι αναρχικοί το έχουν πει. Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες. Εννοείται προς το καλύτερο. Γιατί προς το χειρότερο αλλάζουν. Γιατί απο την βουλή περνιούνται οι αντικοινωνικοί νόμοι κάθε λογής. Αλλά θα πρέπει να ήταν άλλο τόσο χαζό να μην με νοιάξει και να πω πως τα ίδια θα είναι με την ΝΔ.
Όχι. Με την ΝΔ τα πράγματα έγινανα πολύ χειρότερα. Πάλι καλά όμως που δεν έφτασα σε μία ηλικία να λέω οτι θέλω το καλύτερο χειρότερο. Γι' αυτό δεν θα προτιμήσω ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε το ΚΚΕ ούτε το ΛΑΟΣ. Φυσικά ούτε τους κουλτουριάριδες ματσωμένους του ΣΥΝ. Κανέναν.
Το μέλλον το δείχνει ο δρομος...

22 Ağustos 2009 Cumartesi

Βαρυσήμαντη πρόταση του Συριζοσυνασπισμού!

Να μην εφαρμόσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

20 Ağustos 2009 Perşembe

Ποιός ευθύνεται για την οικονομική κρίση;(απαγορεύεται η ανάγνωση κατω των 18 ετών)

Βρε καριολη αφεντικό!!! Πουτάνας γιέ. Αρχίδι της κοινωνίας με μανδύα καλοσυνάτου ανθρώπου, κοινωνικού και πρόσχαρου. Πού οφείλετε ρε μπάσταρδε η οικονομική κρίση; Στους μετανάστες και ειδικά στους Αλβανούς που λες οτι ηρθαν στην Ελλάδα και πως θα μας καβαλήσουν; Στους μαύρους απο την Αφρική που ήρθαν και πουλάν πλαστά cds;
Ξέρεις την απάντηση αρχίδι της κοινωνίας. Κατακάθι του κόσμου όλου. Ξέρεις πως εσύ ο ίδιο έσκαψες τον λάκο σου και χώθηκες μέσα. Μα κάνεις τον κινέζο. Λες οτι δε ξέρεις ποιός φταίει. Και απο κει που είσαι εθνικόφρον δεξιός (ακρο) τώρα μου το γυρνάς στο κεφάλαιο. Φταίει λέει το σύστημα. Ακούτε άνθρωποι; Ο παπάρας λέει οτι φταίει το σύστημα. Ένα σύστημα που τον αφήνει να έχει εργαζόμενους δούλους με 700Ε το μήνα και χωρίς ασφάληση. Ένα σύστημα που μάντρωνε παιδιά γιατί βγήκαν στο δρόμο να φωνάξουν οτι τέτοιοι τύποι σαν και αυτόν είναι αποβράσματα. Οτι πληρώνουν λίγα και γεύονται τα πολλά, μα θέλουν ακόμα περισσότερα.
Εσύ δεν είσαι παπάρα που μου έλεγες οτι εδώ δεν είμαστε δημόσιο και δεν έχουμε ωράρια; Τώρα τι έγινε; Δεν πουλάμε μαλακάκο;
Κάτι τέτοιοι σαν και 'σένα σημιούργησαν το πρόβλημα. Κάτι τέτοιοι σαν και 'σένα κάνουν την νεολαία να σου καίει το αμάξι.
Και πώς περιμένεις να πουλήσεις το προϊόν σου ρε βλάκα (γιατι αν και έχεις λίγα στοιχεία εξυπνάδας για γενικά βλάκα με σκληρότητα κακία και έπαρση πρόκειται) όταν ο κόσμος που θα το αγοράζει δεν έχει λεφτά γιατί ΕΣΥ του τα στέρησες;
Πολύ θα χαιρόμουν να έβλεπα την επιχείρησή σου, το αμάξι σου και ότι άλλο αντικείμενο αγόρασες με τον δικό μου τον ιδρώτα να γίνεται παρανάλωμα του πυρός.
Πραγματικά δε με ενδιαφέρει.

19 Ağustos 2009 Çarşamba

Ψώνια, γλύφτες ή υποκριτές;

«...Οι βουλευτές της Αριστεράς οφείλουν να σέβονται τους αγώνες και τις αγωνίες των αριστερών αγωνιστών και αγωνιστριών, που πρώτα απʼ όλα τους χαρακτηρίζει μια ανιδιοτελής στάση ζωής»,

...τάδε έφη η Π.Γ. του ΣΥΝ

15 Ağustos 2009 Cumartesi

Ο φίλος μας ο δημοκράτης Τσάβες

Έχουμε μια συμπάθεια στον εν λόγω, καθότι αποτελεί πρότυπο και αντικείμενο θαυμασμού για πολλούς Έλληνες "δημοκράτες". Να πως φέρονται οι οπαδοί του δημοκράτη αντι-συνταγματάρχη σε ειρηνικούς διαδηλωτές:

(Πηγή: Ναυτεμπορική, Reuters / Ho Ultimas Noticias

11 Ağustos 2009 Salı

Ατομική Πρωτοβουλία

Σε ένα ντοκιμαντέρ που είδα για την ζούγκλα μου έκαναν εντύπωση διάφορα πράγματα. Ένα απο αυτά ήταν πως τα λιοντάρια αφου κυνηγήσουν, αυτό που θα πιάσει το θήραμα, θα πάρει πρώτο το καλό κομμάτι. Το υπόλοιπο θα το δώσει στην αγέλη. Ακόμα και αυτό που δεν έπιασε κάτι θα φάει, καθώς θα φάνε και τα γέρικα και τα νήπια που δεν μπορούνε λόγω φυσικών αδυναμιών να κυνηγήσουν
Στην ανθρώπινη κοινωνία τονίζουμε οτι ο αποσυντονισμός του πολιτικού μας συστήματος θα μας μετατρέψει σε ζούγκλα. Άτοπη η παρομοίωση. Σίγουρα. Βλέπετε στην ζούγκλα δεν τρώει κανέναν ζώο, άλλο ίδιας ράτσας. Υπάρχει η συλλογικότητα και η συνεργασία. Αντίθετα στην ανθρώπινη κοινωνία αυτά τείνουν προς κατάργηση αφού πρώτα εξευτελίστηκαν σαν έννοιες.
Σήμερα στην ανθρώπινη κοινωνία τείνει να επικρατήσει η ατομική πρωτοβουλία. Όσο και οι οικονομολόγοι θέλουν να ντύσουν την έννοια αυτή με δυσνόητους όρους και όμορφους το σίγουρο είναι πως η ατομική πρωτοβουλία σημαίνει την κατάργηση της συλλογικής
Ο καθένας για τον εαυτό του και μόνο με οποιοδήποτε κόστος. Αυτό το βιώνουμε καθημερινά. Στην εργασία, στην διασκέδαση, στον έρωτα. Σε όλο το φάσμα της καθημερινότητάς μας.
Οι οικονομολόγοι που θεωρούν τον εαυτό τους επιστήμονες έχουν σαν απώτερο σκοπό να προσδίδουν κέρδη στους οργανισμούς για τους οποίους δουλεύουν. Αυτός είναι ο σκοπός της επιστήμης τους πλέον. Ενώ θα έπρεπε αυτή η επιστήμη να έχει και κοινωνικές προεκτάσεις αυτή την στιγμή έχει μία μονοδιάστατη μαθηματική βάση. Κέρδος.
Φυσικά οι θεωρίες που εφαρμόζονται αυτή την στιγμή είναι καθαρά γύρω απο την οικονομική ανάπτυξη. Η κρίση που ζούμε στις μέρες μας απορρέει απο αυτές τις θεωρίες. Εφαρμόστηκαν όλες οι τακτικές και εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια κέρδους. Πολλαπλασιάστηκε λογιστικά το κεφάλαιο. Και ο νόμος της φύσης έδειξε τον δρόμο Δεν μπορείς να ξεφύγεις απο την βαρύτητα εύκολα και με τρικ. Σύντομα θα υπάρχει η προσγείωση. Πτώση. Διόρθωση στην οικονομική ορολογία.
Επειδή απο καιρό όμως το παζλ έχει στηθεί όμορφα, οι θιασωτές της ατομικής πρωτοβουλίας πήραν μέτρα και γι' αυτήν την φάση της οικονομίας. Η προπαγάνδα και οι δυνάμεις καταστολής με το μέρος τους σε περίπτωση που ο λαός ξεσηκωθεί Να ξεσηκωθεί επειδή το πρόβλημα ρίχτηκε στις πλάτες του. Για άλλη μία φορά.
Κατα τη γνώμη μου σωστή οικονομική θεωρία θα ήταν αυτή που θα έδινε βάρος στην εξάλειψη της κοινωνικής αδικίας, στην κοινωνική ευημερία και στην κοινωνική ανάπτυξη. Όμως για ποιά οικονομική θεωρία να μιλήσουμε όταν η ίδια η Θάτσερ αναφέρει πως δεν υπάρχει η έννοια κοινωνία, και όταν οι πολιτική δεν μιλάνε για κοινωνία αλλά για πολίτες; Πολίτης είναι μία μικρή μερίδα ανθρώπων που έχουν κάποια συγκεκριμένα δικαιώματα (όπως ψήφος) και υποχρεώσεις (όπως να πληρώνουν την εφορία). Αυτούς επικαλούνται οι πολιτικοί και όχι την κοινωνία.
Η κατάργηση της κοινωνίας και η αντικατάστασή της με το άτομο μεμονομένα είναι ο απώτερος σκοπός.
Στη ζούγκλα η αγέλη είναι μία τοπική κοινωνία. Αυτή δεν κάνει πόλεμο με άλλες αγέλες. Τρώει φυσικά άλλα είδη για να επιβιώσει και δεν εκμεταλλεύεται το δικό της. Σε καμία περίπτωση δεν το αφήνει να πεθάνει. Και όταν το γέρικο αποφασίσει οτι ήρθε η ώρα του να πεθάνει; Μόνο τότε αφήνεται μόνο του μέσα στο δάσος, ήρεμο έτοιμο να φύγει. Μόνο τότε δρα σαν μεμονωμένο άτομο. Ίσως η ατομική πρωτοβουλία είναι η ταφόπλακα αυτών των αβάσιμων και αστήρικτων ψευτοθεωριών που μαθαίνει κάθε ένας φοιτητής οικονομικών σαν δεδομένη επιστήμη στα πανεπιστήμια

10 Ağustos 2009 Pazartesi

H αποκατάσταση της δημοκρατίας στα μέτρα τους

(Αναρτήθηκε στο greekrider.blogspot.com απο τον Greek Rider):
Αυτό που διαφεύγει της προσοχής μας είναι πόσο σεβασμό δείχνουν οι πλούσιοι και ισχυροί αυτού του πλανήτη στη δημοκρατία. Οι σημερινοί δεξιοί πολιτικοί από παλαιά τζάκια, οι βουλευτές της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, οι μεγάλοι επιχειρηματίες της χώρας, ακόμη και ο Μπους με τις καουμπόικες μπότες από το Τέξας πραγματικά λατρεύουν τη δημοκρατία.

Επίσης βλέπω βουλευτές και στελέχη που είναι γνωστό ότι δεν έχουν δημοκρατική ιστορία να βγάζουν εγκάρδιους λόγους υπέρ της δημοκρατίας. Τότε σκέφτομαι ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Σε λίγο οι σκίντζχεντς θα σκοτώνουν μετανάστες στο όνομα τη καθαρότητας της δημοκρατίας μας. Με την ίδια λογική ο Καραμανλής χτες αναγόρευσε τον Καραμανλή (όχι τον εαυτό του αλλά τον θείο του) ως γεννάρχη της ελληνικής δημοκρατίας.

Και νομίζω ότι τελικά ίσως να είχε δίκιο. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ο εν Ελλάδι γενάρχης της δημοκρατίας που βιώνουμε.

Σε αυτό το πλαίσιο η ελίτ του 1% λατρεύει το δημοκρατικό της δικαίωμα να κατέχει το 99% του παγκόσμιου πλούτου και γι' αυτό λατρεύει τη δημοκρατία και γιορτάζει για τη δημοκρατία, επειδή η δημοκρατία είναι η καλύτερη εφεύρεση γι' αυτούς μετά την ελέω θεού μοναρχία. Οι ευγενείς, ο κλήρος, οι μονάρχες που αποτελούσαν το 1% του πληθυσμού της προεπαναστατικής Γαλλία κατείχαν όλα τα προνόμια και το 99% του πλούτου. Και σήμερα τα ποσοστά είναι τα ίδια, λες και τίποτα δεν άλλαξε.

Οι πλούσιοι λατρεύουν τη δημοκρατία γιατί την έφεραν επιτέλους ακριβώς στα μέτρα τους, μπορούν πλέον να κάνουν ακριβώς ό,τι θέλουν, ό,τι έκαναν και οι μονάρχες του 16ου αιώνα.

Νομίζω ότι οι σημερινοί "δημοκράτες" είναι έτοιμοι πλέον να υποστηρίξουν δυναμικά τη δημοκρατία που έχει έρθει εκεί που ήθελαν. Θα υποστηρίξουν τη βολική δημοκρατία τους μέσω της στενής επιτήρησης, με τις κάμερες, με τη συλλογή DNA, με την σκληρή αστυνόμευση, με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την άρση κάθε απορρήτου, με την αναγκαστική προστασία μας από τους παράνομους μετανάστες, με την ποινικοποίηση των απεργών και του συνδικαλισμού, με τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, με την τόνωση του ακραίου ατομικισμού, με την σκληρή στάση του κράτους σε όποιον το αμφισβητεί, με την προστασία των συμφερόντων των επιχειρηματιών, με τις σκληρές διώξεις όσων ταράζουν τα νερά.

Η δημοκρατία έτσι θα επιβιώσει πολλά ακόμη χρόνια, ίσως όσα επιβίωσε και η μοναρχία. Ναι λοιπόν, η δημοκρατία έχει νικήσει!

Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ και την CIA

Τις ευχαριστούμε για την διατήρηση του δυτικού τρόπου ζωής. Αν δεν ήταν αυτές δε ξέρω πως θα ήμασταν. Ίσως καλύτερα. ίσως χειρότερα. Αλλά σίγουρα διαφορετικά. Προσωπικά δεν τις ευχαριστώ γιατι θα ήθελα να δω πως θα ήταν να ζω αλλιώς. Αλλά είμαι σίγουρος πως ο περισσότερος κόσμος που ζει σε αυτό το κοινωνικοπολιτικό σύστημα θα πρέπει να ανάβει κεράκι στο όνομά τους. Και αυτό γιατι:
Η cia εγκαθιστώντας πραξικοπήμτα (και κατ΄ επέκταση οι ΗΠΑ) σε άλλες χώρες τις Αφρικής, λατινικής Αμερικής, βοηθώντας στον διαμελισμό περιοχών όπως η Γιουγκοσλαβία και υποσκάπτοντας την κοινωνική γαλήνη διαφόρων άλλων μας έχουν φτάσει εδώ που είμαστε οικονομικά.
Με την βοήθειά τους οι δυτικές κοινωνίες απολαμβάνουν φθηνά εργατικά χέρια. Σαν επέκταση αυτό έχει την αγορά φθηνότερων αγαθών. Μπόρεσαν να ανοίξουν υποκαταστήματα διαφόρων εταιρειών και τραπεζών στη Βαλκανική χερσόνησο πέραν της Ελλάδος. Και εδώ τους οφείλουμε το Ελληνικό οικονομικό θαύμα. Η Ελληνική οικονομική ευημερία οφείλει πάρα πολλά στην αποσταθεροποίηση και φτώχεια της γύρο περιοχής.
Με βάση τις τακτικές τους, μπορούμε και έχουμε σχετικά φθηνή ενέργεια. Σκεφτείτε να χρειαζόταν να πληρώνεται ο Πακιστανός που εργάζεται (δουλεύει ταιριάζει εδώ) στα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα σε τιμές ημερομίσθιου Γερμανού. Σκεφτείτε ο Έλληνας που πληρώνετε 700Ε μισθό να πληρώνεται 1500Ε για να δουλεύει σε τουριστικά θέρετρα. Πού θα έκανε διακοπές ο πλούσιος Σουηδός;
Όλη αυτή η αποσταθεροποίηση και ο διαχωρισμός του πλανήτη σε οικονομικές ζώνες έχει σαν πρωτεργάτη την υπερδύναμη του πλανήτη. Η οικονομία του νεοφιλελευθερισμού βασίζεται ακριβώς σε αυτή την λογική. Φθηνή ζώνη παραγωγής. Ακριβή ζώνη κατανάλωσης. Αποτέλεσμα υπερκέρδη.
Οπότε δεν είναι καθόλου εξωφρενικό να πούμε οτι την ανάπτυξή μας την χρωστάμε οχι στον κόπο μας και στην δουλειά μας αλλά στην αποσταθεροποίηση κάποιων περιοχών.
Απο την άλλη υπάρχει και το τίμημα. Η τεχνολογική ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος δεν προχωράνε τόσο όσο αν όλοι οι λαοί ζούσαν με ίσους όρους. Σκεφτείτε για παράδειγμα να είχαμε πολύ ακριβότερο πετρέλαιο. Θα είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε ανακαλύψει μια νέα πηγή ενέργειας. Αν όλοι απολάμβαναν κατα βάση τα ίδια αγαθά τότε δεν θα έφτανε να έχουμε για όλους τεράστια τζιπ που μολύνουν το περιβάλλον. Η τεχνολογία θα είχε προχωρήσει τόσο ώστε ο καθένας θα μπορούσαν να κατασκευαστούν σπίτια με πολύ χαμηλότερο κόστος για όλους. Και πάνω απ΄όλα θα υπήρχε ευημερία.

8 Ağustos 2009 Cumartesi

Τα ποντίκια μέσα στη ζούγκλα

Μιλάω για τον πόλεμο του τρωκτικού και της ζούγκλας του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Και γενικά για τα blog τέτοιου τύπου. Άρχισε το τρωκτικό να την λέει στον μέγα χαφιέ τον Μάκη και άρχισε και αυτός τα gay του, δηλαδή την αντίποινα και έφτασαν σε σημείο να το καταγγείλουν στην google για να το εξετάσει σύμφωνα με τις κατηγορίες που του προσάπτουν.
Έκλεισε για μια μέρα η σαβούρα (γιατι περι σαβούρας πρόκειτε το εν λόγω blog) και βγήκαν οι υπερελέυθεροι (και καλά) συγγραφείς άλλων μπλογκ να μιλήσουν για λογοκρισία. Να αρχίσουν να βρίζουν την ζούγκλα (το μπλογκ) του Μάκη κλπ. Αυτά για μερικές ώρες αφού μετά ξανάνοιξε.
ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ. Αυτό έχω να πω και στο ένα site και στο άλλο.
Στον πούτσο μου ρε μαλακες απο το τρωκτικό για την σαβούρα που προωθείτε σαν ειδήσεις. Δημοσιογράφοι του κώλου είστε. Και να σας κλείσουν δεν χάνει κανείς τις "αποκαλύψεις" για το ποιά ηθοποιός έχει τοοοοόσο πεσμένο βυζί ή ποιός τραγουδιστής είναι στην αποτοξίνωση.
Στα αρχίδια μου τα αυτά που γράφετε. Αν το επίπεδό σας είναι επίπεδο πάτου βόθρου τότε πραγματικά δεν με νοιάζει να σας κόψουνε 1000 φορές απο τον ιστό. Και αν οι οπαδοί σας είναι τέτοιοι και γουστάρουνε τότε μάλλον δεν λεχω εγώ θέση στον ιστό.
Τέτοιοι σαν και εσάς με ειδήσεις τύπου ΣΤΑΡ ( ή ΑΛΤΕΡ, τηλεόραση δεν βέπω για να θυμάμαι ποιο είναι πιό σαβούρα) πάνε την ενημέρωση πίσω. Τέτοιοι σαν και εσάς που θεωρείτε και τους εαυτούς σας δημοδιογράφους, αρθρογράφους ή τέλος πάντων κάτι που βοηθάει στην ενημέρωση του κόσμου και την διαμόρφωση συνειδήσεων έχουν κάνει τον κόσμο έτσι όπως είναι. Αν δεν είναι ο σκοπός σας όμως να διαμορφώσετε συνειδήσεις τότε καλύτερα να σταματήσετε να γράφετε. Ή τουλάχιστον βάλτε στον τίτλο οτι είστε μπλόγκ χαβαλέδων. Μπλόγκ κουτσομπολιού και της πλάκας. Που να συγκριθεί το σκουπιδαριό σας με το TVXS? Που να συγκριθεί το περιεχόμενο της ενημέρωσής σας με αυτό της ιστοσελίδας την "Ναυτεμπορικής" ή του reuters? Και τολμάτε να λέτε οτι βγάζετε και πρώτοι ειδήσεις. Μήπως και είσασταν μπροστά στα γεγονότα. Απο τον καναπέ δεν άρχισε καμία επανάσταση ζώα.
Όσο για τον Μάκη.... Δεν αξίζει ούτε να ασχολθείς με ανθρωπάκια σαν και αυτόν. Απλά είναι ο τύπος που περιγράφει ο Ράιχ στο βιβλίο του "άκου ανθρωπάκο". Βέβαια αν ήταν στην εποχή του Ράιχ μάλλον θα έβαζε τον εισαγγελέα να τον κυνηγήσει και αυτόν. Αλλά Μάκη μου μην στεναχωριέσαι. Το έκαναν άλλα ανθρωπάκια εκείνης της εποχής.
Γι΄αυτό που εξοργήζομαι περισσότερο βέβαια είναι που ο κόσμος υποστηρίζει τέτοιες σαβούρες wanna be δημοσιογράφους, κατίνες της γειτονιάς. Αλλά είναι δείγμα της απομόνωσης των καιρών που βιώνει ο κάθε άνθρωπος. Άλλωστε ψυχολόγοι θεωρούν πως το κουτσομπολιό και η λασπολογία είναι δείγμα κατάθληψης και μοναξιάς...

6 Ağustos 2009 Perşembe

ΧΙΡΟΣΙΜΑ 64 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ






Η ιστορία της ατομικής βόμβας
Το 1939 Γερμανοί φυσικοί απέδειξαν πως ήταν δυνατό να αναπτυχθεί ένα πανίσχυρο όπλο με τη μέθοδο της πυρηνικής σχάσης ουρανίου. Το γερμανικό πυρηνικό πρόγραμμα υπονομεύτηκε όταν έγινε γνωστό το κόστος και η πολυπλοκότητα της κατασκευής. Ο Χίτλερ δυσπιστούσε έναντι της σύγχρονης φυσικής χαρακτηρίζοντας την επιστήμη των Εβραίων. Ετσι Γερμανοί επιστήμονες που είχαν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ συνέβαλαν στις έρευνες των συμμαχων. Βρετανοί επιστήμονες σημείωσαν προόδους και παρέδωσαν τα πορίσματά τους στις ΗΠΑ. Στο αμερικανικό πρόγραμμα Μανχάταν εργάστηκαν 150.000 άτομα για 4 χρόνια. Το 1944 είχε παραχθεί σχάσιμο υλικό για την παραγωγή δύο βομβών. Στις 16 Ιουλίου 1945 η βόμβα δοκιμάστηκε επιτυχώς από την ερευνητική ομάδα στο Λος Αλαμος της αεροπορικής βάσης Αλαμογόρδο. Το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ στέλνει ένα αινιγματικό τηλεγράφημα στον πρόεδρο Τρούμαν που βρίσκεται στο Ποτσνταμ: "Ο τοκετός ήταν αίσιος". Η πρώτη ατομική βόμβα έκανε την καρδιά των κατασκευαστών της να γεμίσει από υπερηφάνεια αλλά και τρόμο. "Καταλάβαμε ότι η ζωή μας είχε αλλάξει πια οριστικά και δεν θα ήταν ποτέ η ίδια όπως πρώτα" είπε μελαγχολικά ο φυσικός Rober Openhaimer. H έκθεση της επιτροπής Frank εφιστούσε την προσοχή του προέδρου των ΗΠΑ στους τρομερούς κινδύνους που εγκυμονούσε η χρήση της βόμβας για την ανθρωπότητα. Αλλά στις 3 Αυγούστου ο Τρούμαν έχει πάρει πλέον την απόφασή του. Να ριχθεί η βόμβα, το ταχύτερο και σε πυκνοκατοικημένη πόλη. Καταρτίζεται κατάλογος υποψηφίων πόλεων. Κοκούρα, Χιροσίμα, Γιοκοχάμα, Ναγκασάκι. Στην αρχή είχε μπει και το Κιότο αλλά σβήστηκε μετά από παρέμβαση αξιωματούχου λόγω της ιδιαίτερης σημασίας της ως αρχαίου θρησκευτικού και καλλιτεχνικού κέντρου της Ιαπωνίας. "Χιροσίμα καιρός σχεδόν αίθριος. Ορατότης 10 μιλίων, κάλυψις στερεώματος κατά τα δύο δέκατα στο ύψος των 13000 ποδών".
Ο καλός καιρός της Χιροσίμα έκρινε την τύχη της και η βόμβα ερρίφθη. Στις 9 Αυγούστου μία δεύτερη βόμβα έπληξε το Ναγκασάκι.

27 Temmuz 2009 Pazartesi

Απενεργοποιήστε τα Flash


Εδώ και καιρό είχα ενα μεγάλο πρόβλημα. Καθώς άνοιγα τον firefox έβλεπα οτι μου κολλούσε το σύστημα. Ο επεξεργαστής χτυπούσε κόκκινο και η ραμ (μιας και δεν είναι και πολύ) σερνότανε. Αμέσως κατάλαβα οτι τα όλο και περισσότερο χρησιμοποιούμενα flash στις ιστοσελίδες (οι εικονίτσες που πέζουν διάφορα χαζά διαφημιστικά) έκαναν την βρωμοδουλειά. Με ελάχιστο ψάξιμο βρήκα αυτό. Είναι το flashblock και αυτό που κάνει είναι να μπλοκάρει τα φλας στον firefox και αυτά να ενεργοποιούνται κατα επιλογή μόνο αν πατήσουμε πάνω στο banner με το ποντίκι. Ακόμα και με το youtube Που λειτουργεί με flash αν ανοίξεις ένα βιντεάκι τότε αυτό εμφανίζει απλά το σήμα του flash και για να το παίξεις πρέπει να πατήσεις πάνω του. Σοφότατο και χρήσιμο. ΤΟ συστήνο ανεπιφύλακτα.
downoad εδώ.

25 Temmuz 2009 Cumartesi

iç ticaret hadleri

dün gece saat 12-1 sularında gözümde güneş gözlüğü, evde 3-5-8 oynarken ve bi yandan kolumdaki inanılmaz çok sayıdaki yara bereyi inceleyip bir yandan da masadaki muabbete gülerken farkettim ki, az önce saydığım koşullar altındaki bi insanın ne olursa olsun o kadar çok gülmemesi lazım. gece yarısı güneş gözlüğüyle 3-5-8 oynamamın gerçekten mantıklı bir sebebi var, ama mesela bu yaraların berelerin hiç yok. bir kısmı geçen haftasonundan kalma ama geri kalanları iki gün önce yoktular ve nasıl oluştular hiçbi fikrim yok. hele sol kolumda bi tane morluk var patates büyüklüğünde ve rengarenk, onun olması için koluma bi yaban domuzu tos atmış olmalı. yani bilemiyorum işte, noluyor lan?

tam kola bağımlılığından kurtuluyorum, kürşat geliyor istanbula, gene güne öğlen kola ve sigarayla başlayıp yattığımız yerden mal mal muhabbetler ederken önce akşam sonra tekrar sabah olmasıyla döngüye giren, ancak kola veya sigara bittiğinde loophole bulabildiğimiz haftasonları geçiriyoruz. arada bir dışarı çık, içki iç, eve gel kağıt oyna, belki bi film izle, sonra gene yattığın yerden saçma salak muhabbetler, kola sigara, gene gün ağarsın, gene kalk kola sigara kahvaltısı.. şimdi kolamız bitti, onu bekliyorum.

bi de hayatımdaki her ayrıntı karman çorman şu anda. her ayrıntı ama. ve buna rağmen uzun zamandır ilk defa çok, çok huzurluyum. resmen gözlerim parlıyor. ama güneş gözlüğüyle dolaştığım için pek belli olmuyor tabi ajdksaj. ne mutlu iç ticaret hadleri sürekli cari açık verenlere!

öperim gözlerinizden.

Ακριβή μου πολυτέλεια


Με βάση τα καινούργια μέτρα της κυβέρνησης, για να γεμίσουν τα ταμία μπας και φάνε τίποτε παραπάνω, για τα αυτοκίνητα, μετά απο πολλούς συνειρμούς κατέληξα στο εξής συμπέρασμα:

H Κυβέρνηση πασχίζει να στηρίξει μία ομάδα της αγοράς που της αποφέρει μεγάλα κέρδη, και της κυβέρνησης και αυτής της ομάδας. Αυτή είναι η ομάδα των πωλητών αυτοκινήτων. Σε άλλα κράτη όπως η Αμερική που αυτοί κατασκευάζουν και όχι μόνο πωλούν, σαν την Ελλάδα που έχει καταντήσει χώρα παροχής υπηρεσιών, αφήνουν την βιομηχανία αυτή αβοήθητη στο έλεος της "κρίσης" που η ίδια βιομηχανία δημιούργησε. Στην Ελλάδα όμως ξέρουν πως έτσι θα ξαναεξασφαλίσουν ψήφους και ρευστό τώρα ειδικά που το ταμείο είναι μείον και το χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε. Γι αυτό, με τη μάσκα της οικολογίας βάζουμε φόρο στα παλιά αμάξια ουσιαστικά όσο θα έκανα να αγοράσεις ένα παλαιό μεταχειρισμένο Έτσι λοιπόν αυτή η άχρηστοι, θα σώσουν το περιβάλλον και την τσέπη τους, την ώρα που ακούμε για περιβαλλοντικά σκάνδαλα εργοστασίων που λειτουργούν χωρίς φίλτρα, βιολογικών καθαρισμών που δεν υπάρχουν και χωματερών που γεμίζουν τα εδάφη μας με διοξίνες
Βέβαια σκοπός μου δεν είναι να τα πω πάλι στην κυβέρνηση, και σε κάθε κυβέρνηση. Άλλωστε η γνώμη μου και ο εκνευρισμός που μου προκαλούν νομίζω πως είναι όμοιος με των περισσοτέρων πολιτών που η τηλεόραση δεν σταματήσει την λειτουργία και του τελευταίου νευρώνα του εγκεφάλου τους. Οι υπόλοιποι, που δεν τους νοιάζει απλά είναι αυτοί που θα κλείσουν το φως στην ώρα της γης, και θα αγοράσουν το πανάκριβο αυτοκίνητό τους.
Αλλά γιατί φτάσαμε σε σημείο το αμάξι να είναι ένδειξη κοινωνικού στάτους; Ποιοί οι λόγοι που μας οδήγησαν ως εδώ;
Όλα δεν ξέρουμε απο πότε ξεκινούν. Πάντως απο τα αρχαία χρόνια η άμαξα και το άλογο σίγουρα αναφέρονται σαν σήματα πολυτέλειες. Η ανάγκη του ανθρώπου άλλωστε τον οδήγησε στο να δημιουργήσει μέσα μεταφοράς πιό γρήγορα απο τα πόδια του. Άλογα βέβαια δεν μπορούσαν να διατηρήσουν όλοι και γι αυτό υπήρχαν και τα γαϊδουράκια. Στην αρχή της βιομηχανικής επανάστασης έχουμε τις μαζικές μεταφορές με τραίνα. Βέβαια και εκεί οι έχοντες δεν ταξίδευαν με τον απλό λαό αλλά είχανε το δικό τους μέρος στο τραίνο. Αργότερα κάνει την εμφάνισή του το αυτοκίνητο. Αυτό θα έχει την ίδια υποδοχή. Οι φτωχοί με τα τραμ και οι έχοντες θα αγοράσουν αμάξια. Όταν η τεχνολογία θα εξαπλωθεί και θα δημιουργηθούν πολλές κατασκευάστριες εταιρείες τότε το κόστος κατασκευής θα μειωθεί. Το αμάξι θα διεισδύσει στα μεσαία στρώματα της κοινωνίας. Μα πάλι οι κατέχοντες θα αγοράσουν πιο ασφαλή, πιο γρήγορα και τεχνολογικά πιο προηγμένα αυτοκίνητα. Καθώς τα χρόνια πέρασαν το αυτοκίνητο μπόρεσε να αγοραστεί απο σχεδόν όλο το λαό ανεξαρτήτως εισοδήματος και οικονομικής τάξης. Οι φτωχότεροι μεταχειρισμένα παλία αμάξια, οι πλουσιότεροι ακριβά αυτοκίνητα μάρκας.
Οι τεχνολογίες πλέον για τις ίδιας γεννιάς αυτοκίνητα δεν διαφέρουν και πολύ. Όμως είναι διαφορετικό για τον κοινωνικό περίγυρο να έχεις αμάξι που να φέρει το τριάκτινο αστέρι και αλλιώς να λέει ΚΙΑ. Πλέον είναι θέμα οικονομικής επιφάνειας. Πάντα έτσι ήταν. Πληρώνεις για το ίδιο πράγμα πιο ακριβά απλα για να δείξεις οτι έχεις. Οτι είσαι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση απο τους άλλους. Γιατί ένας μεγαλογιατρός ή ένας μεγαλοδικηγόρος, βιομήχανος κλπ δεν έχει κάτι μικρό και φθηνό και ταξιδεύει με κάτι πανάκριβο;
Όταν ένα αυτοκίνητο κοστίζει κατά μέσω όρο 15.000 ευρώ τότε είναι γενικά πολλά λεφτά. είναι περίπου ο μισθός ενός καλά πληγωμένου Έλληνα εργαζόμενου. Όταν στον δυτικό κόσμο σχεδόν κάθε οικογένεια είναι τετραμελής και έχει σχεδόν 2 αυτοκίνητα τα οποία ανανεώνει ανα 5 χρόνια τότε είναι σχεδόν 15000Ε ανα 2,5 χρόνια. Μιλάμε 6000Ε περίπου το χρόνο για αμάξια (η τετραμελής οικογένεια του δυτικού κόσμου). Επιπλέον φόροι, βενζίνη, σήματα, διόδια, πάρκινγκ κλπ τότε καταλαβαίνουμε οτι ένα τεράστιο μέρος του μισθού πάει γύρο απο το αυτοκίνητο.
Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς λοιπόν οτι ένα μεγάλο γρανάζι της δυτικής οικονομίας πέρα απο τις κατασκευές είναι και η αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτή άλλωστε ευθύνεται και για τεχνολογικές ανακαλύψεις μα και για πολέμους (πετρέλαιο).
Ζώντας έτσι σε μια καπιταλιστική οικονομία που έχει σαν σκοπό την οικονομική ανάπτυξη είναι αναμενόμενο λοιπόν το αυτοκίνητο να είναι και σύμβολο δύναμης. Ο καθένας που έχει όνειρο να πάρει ένα ακριβό αμάξι χωρίς ουσιαστικά να του προσφέρει κάτι είναι θύμα αυτής της οικονομίας που καθημερινά βρίζει και εξορκίζει. Στο όνομα της βιτρίνας σπαταλάει λεφτά που θα μπορούσε να τα έχει επενδύσει σε κάτι πιο ουσιώδες Όσο και να λέει πως είναι ενάντια αυτού του άδικου συστήματος το στηρίζει με νύχια και με δόντια. Γι αυτό ίσως να δίνω και άλλοθι στους γνωστούς άγνωστους που καταστρέφουν πολυτελέστατα και ακριβά αυτοκίνητα.
Άλλωστε αν τα έχεις να το πάρεις σημαίνει πως έχεις και άλλα να πάρεις ένα ακόμα και δύο. Αν δεν τα έχεις τότε η ζωή σου περιστρέφεται γύρο απο ένα κουτί με 4 ρόδες και είσαι πολύ επικίνδυνος για την κοινωνία με τα μυαλά που κουβαλάς. Όπως και να έχει, εκούσια η ακούσια στηρίζεις ένα σύστημα που δημιουργεί πολέμους, γενοκτονίας, μολύνει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον. Και όλα αυτά για ποιό λόγο; Για να λένε στη γειτονιά: Κοίτα. Πρόκοψε. Πήρε Mercedes...

17 Temmuz 2009 Cuma

H google Ετοιμάζει Δικοτης Λειτουργικο!!!!

Δικό της λειτουργικό ετοιμάζει η Google.,Θα λέγεται google chrome OS (σαν τον φυλλομετρητή).
Πληροφορίες αναφέρουν οτι θα είναι συνεργάσιμο με προγράμματα απο linux, windows και mac.
Θα είναι πιο ελαφρύ απο windows και φυσικά open source.
Καλοδεχούμενο λοιπον για όσους βαρέθηκαν τα κρασαρίσματα των windows, την μη υποστήριξη προγραμμάτων των linux, και τα άπειρα λεφτά για πακέτο mac.
Δείτε και εδώ:
http://googleblog.blogspot.com/2009/07/introducing-google-chrome-os.html
http://techblog.gr/software/google-chrome-os-2456/

16 Temmuz 2009 Perşembe

GREY

Κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος του gray.
Τι είναι; Ένα δικτυακό περιοδικό φωτογραφίας. Ασπρόμαυρης. Το επιμελείται ο Κωσταντίνο Ανδρώνης και παρουσιάζει με ωραίο τρόπο φωτογραφίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.
ΤΟ καλό είναι οτι δεν χρειάζεται κανείς να είναι καταξιωμένος φωτογράφος. Μπορεί οποιοσδήποτε να υποβάλει τις φωτογραφίες του και να τις δει να δημοσιεύονται
Το site για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες είναι:
http://www.greymagazine.gr/

Σιγόντο

Τεύχος 1
Κατεβάστε το

http://rapidshare.com/files/248608967/__963___953___947___959___957___964___959_.pdf

5 Temmuz 2009 Pazar

Lily, Rosemary and the Jack of Hearts

Hikayesi olan şarkılar ne güzeldir. Bir müzikal gibi canlanır şarkı gözünüzde. Bu sıralar da böyle şarkılara sardım işte ben de. Eşlik ediyorum, hayal kuruyorum, kafamda canlandırıyorum. Burada şöyle bir sahne olsa, şuradan kız girse ve adam ateş etse falan diye yönetmenliğe soyunuyorum. Yeterli kudreti damarlarımdaki "too much caffeine"in içinden çekip çıkartabildiğim gün bir şeyler yazacağım bu şarkıların birine ve çekeceğim 3-4 dakikalık da olsa bir klip falan filan (Yoda gibi yazmışım bu ne lan?! "May the song be with you"). Eğer 2012'ye kadar çekmezsem Marduk çarpsın beni emi..


Temmuz ayını çok seviyorum. Yapmak istenilen her şey için biçilmiş kaftan. Ne ağustos gibi cayır cayır bir telaş taşıyor, ne de haziran gibi dört nala koşuyor. Temmuzu sevmeme rağmen bu temmuzum çok boş geçiyor nedendir anlayamadım. Ayın 6'sı olmuş ve ben yaptığım elle tutulur bir şeyi hatırlamıyorum bu 6 gün içinde. Umarım Temmuz Tanrısı bu yazdıklarımı okur da ayın kalan günlerinde bu söylediklerimi bir bir yedirir bana..


Temmuz dedik, Ada'ya da değinmezsek olmaz şimdi. Ada gelmiş, hoşgelmiş. Kendisini, son dizesini değiştireceğim bir Turgut Uyar şiiriyle karşılıyorum..

"Günler geçer ve çalışır şafağın değirmeni
Kim bilebilir ki kimi neyi eskittiğini
Ben ne kadar önemserdim kendimi hay allah
Sen ne kadar kumraldın aynalarda hay allah
Temmuz tam bu işe göredir bana kalırsa
Gel kavuşalım birbirimize"


Bu arada Irmak doğum günümde bana attığın şiirin şu kısmı aklıma takılmıştı söylemesi buraya nasipmiş;

"ve ölürken usul usul ne tuhaf
aşık olur, kedi besler, isim verir eşyaya"

Ulan ölüyor muyum ben?! Neb'çim bir mesajdır bu, insana doğum gününde böyle mesaj çakılır mı? Bunun hesabını yemeklerinden alacağım kocaman ısırıklar olarak soracağım..


Pan

Μαμά αλεπού και το αλεπουδάκι

Πηγη: Καπου στο ιντερνετ

NO MATTER WHAT Debi Gliori

Ο Μικρός ήταν πολύ κακόκεφος.
Κλείστηκε στο δωμάτιο
κι άρχιζε να στριφογυρίζει
κι όλα τα πράγματα ν΄ αναποδογυρίζει.
Τις ζωγραφιές από τον τοίχο ξεκολλούσε
Κι όλα τα παιχνίδια του χαλούσε.

«Θεέ μου!» είπε η Μαμά «τι έχεις πάθει;»

«είμαι ένα ανάποδος
και γκρινιάρης μικρός
και κανείς δε μ΄αγαπάει» είπε ο μικρός.

«Μικρέ μου» είπε η Μαμά « όπως και να ΄σαι,
εγώ πάντα θα σ΄αγαπώ».

« κι αν ήμουνα αρκούδος, πάλι θα με φρόντιζες
και θα μ΄ αγαπούσες;» ρώτησε ο Μικρός.

«Φυσικά» είπε η Μαμά.
«Εγώ θα σ΄ αγαπώ ό, τι κι αν γίνει»

«Αν όμως γινόμουν πράσινο έντομο,
πάλι θα μ΄αγαπούσες,
πάλι θα με αγκάλιαζες και θα με φιλούσες;»

«Φυσικά» είπε η Μαμά.
«Εγώ θα σ΄ αγαπώ ό, τι κι αν γίνει»

«Ό, τι κι αν γίνει;» είπε ο Μικρός και χαμογέλασε.
«Κι αν ήμουνα κροκόδειλος;»

«Θα σε αγκάλιαζα και θα σε αγαπούσα
και τη νύχτα θα σου τραγουδούσα»
είπε η Μαμά.

« Χαλάει ποτέ η αγάπη;»
ρώτησε ο Μικρός.
«Λυγίζει άραγε ποτέ και σπάει;
Κι αν ναι, μπορείς άραγε να
την κολλήσεις,
να τη φτιάξεις και να τη χτίσεις; »

«Α, δεν ξέρω» είπε η Μαμά « το μόνο που ξέρω
είναι ότι θα σ΄ αγαπώ για πάντα».

«Κι όταν πεθάνουμε και χαθούμε,
θα μ΄αγαπάς ακόμη;» είπε ο Μικρός.
«Θα υπάρχει ακόμα η αγάπη;»

Η Μαμά πήρε στην αγκαλιά της
τον Μικρό και κοίταξαν μαζί
από το παράθυρο τον ουρανό.
Το φεγγαράκι έφεγγε ψηλά
και τ΄αστεράκια ήταν φωτεινά.
«Κοίτα, Μικρέ, τ΄αστεράκια
πώς λάμπουνε στον ουρανό.
Ξέρεις πως πολλά απ΄αυτά
έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια πια;»

«Τα βλέπεις όμως πώς φωτίζουν ακόμα στον ουρανό;
Η αγάπη είναι σαν τ΄ αστέρια: ποτέ δεν πεθαίνει
και πάντα φωτίζει».

1 Temmuz 2009 Çarşamba

"Η Ζωή στη Β. Κορέα: ψέματα, πατάτες και καλωδιακή τηλεόραση"

Εξαιρετικά διαφωτιστικό άρθρο με μαρτυρίες προσφύγων που το έσκασαν από τον κομμουνιστικό "παράδεισο":
http://news.yahoo.com/s/nm/20090701/wl_nm/us_korea_north_life_1

Ένα ακόμη άρθρο για τη σουρεαλιστική "Δημοκρατία" της Βορείου Κορέας και τον διάδοχο του κομμουνιστικού θρόνου: Heir Jordan: NBA fan to lead N. Korea?:
Μια έκθεση σε εφημερίδα του κόμματος με τίτλο "Μια Λαμπρή Διαδοχή" ανέφερε τη διαδοχή πατέρα-γιού ως μια "καθαρή" παράδοση (της χώρας) και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε επανάσταση δεν ακολουθεί την παράδοση είναι "νεκρή"!
(Όργουελ το μεγαλείο σου!)

29 Haziran 2009 Pazartesi

“seni ilk haziranda görmüştüm
şapka giymemiştin çünkü yazdı
zaten hiç giymezdin belki de
kimin dünyayı görecek hali vardı oysa
sokaklar mavilik demetleri şunlar bunlar
şunlar bunlar diyorsam unutulmaz şeylerdi ha
örneğin çiçekti her şeyin ilk yarısı
ellerim ceplerime gitti durup dururken
yani herkesin aşk aşk dediği buysa”

25 Haziran 2009 Perşembe

Mάλλον ο Michael Jackson είναι νεκρος....

Σύμφωνα με το reuters υπάρχουν φήμες οτι εξέπνευσε μετα απο καρδιακό επισόδιο που είχε και αφου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πίσω απ' τις αφίσες, κρύβεται ο Αλέξης...;

Φιλάμε με τα μάτια κλειστά, ψηφίζουμε με τα μάτια κλειστότερα

16 Haziran 2009 Salı

ŞİDDETLİ RÜZGARLAR esebilir

"sahrayıcedit" diye bir yer var. bana her seferinde bir rüzgar adı gibi geliyor bu. bi de sanki şahane hitap olurmuş gibi. böyle cedric chan'e "benim üzümlü kurabiyem, doğu incim"dedikten sonra "sahrayıcedit'im" de diyebilirmiş gibi sanki.

bir haziran klasiği olarak bilmediğim semtlerde akşamdan kalma olarak uyanıp zar zor eve dönmeler, yavru kediler tarafından çıldırtılmalar, sene boyunca iplenmeyen power balladların niyeyse hep bu zamanda sebepsiz mide kelebekleri yaratması, bunda kesinlikle fesleğen ve hanımeli kokusunun etkisi olması falan şaşırtıcı değil. tesadüflerse doğası gereği şaşırtıcıdır. ama tesadüfler de hakedilir, hikayelerin onları anlatabilecek kişilerin başından geçmesi gibi bir şey diyebiliriz.(bu arada tesadüf farsçada trafik kazası anlamında kullanılıyormuş, sık sık boş bir bilgi aktarmazsam rahat duramıyorum.) passiflora damlattığım sütlü kahvemi onlar için hikayeler ve tesadüfler biriktirdiğimiz insanlara kaldırırken şöyle diyesim var çok içten:

run to the bedroom, in the suitcase on the left, you'll find my favorite axe.

bugün de uyduruk yazımızın sonuna geldik. hepinize uyumak için trankilizana ihtiyaç duymadığınız geceler dilerim.

Ευτυχώς που υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ

...για να γελάμε λίγο.
Αντιδρά στην πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας ο κ. Λαφαζάνης!

Ντροπή στη ΓΣΕΕ!

Αν υπήρχαν κάποιοι που νόμιζαν ότι η ΓΣΕΕ πραγματικά νοιάζεται για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων πήραν χτες την απάντησή τους:
Διαφωνία ΓΣΕΕ για απαγόρευση καπνίσματος

15 Haziran 2009 Pazartesi

Birtakım duygular, bir tesadüf takımyıldızı ve bir takım elbise..

Son zamanlarda hayatımın en zevkli günlerini geçirdim. Mutluluk açısından değil ama yaptığım şeylerden aldığım haz açısından rekor üstüne rekor kırdım. O kadar basit şeylerden o kadar büyük hazlar aldım ki anlatamam size. Adeta haz sarhoşuydum a dostlar. "Bir türlü anlaşılamadı nedeni nasılı" demiş ya Kaptan, aynı geldiği gibi anlaşılmaz bir şekilde uçtu gitti bu baloncuklar da. Şimdi ise n'apsam n'etsem silsilesinde oturduğu yerden götünü kaldıramayan bir Pan kaldı. Pef..


Uzun zamandan sonra geçen gün Janis dinledim. Çok özlemişim. Blogumuzun girişindeki gitmek - kalmak üzerine olan sözler geldi aklıma özlemimden ötürü. Nereden estiyse ilk defa (blogumuz da nicedir açık) bu sözün kime ait olduğunu, nerede geçtiğini aramak geldi içimden. Arattım ve sadece tek bir sonuç çıktı Google'da. Penguen'e ait linke girdim ve yazıyı okumaya başladım. Yazının Janis hakkında olduğunu görünce şoke oldum. Tesadüflere inanır mısınız?..


Mezuniyet balosu yaklaşıyor ve ben de kendime bir takım alma ihtiyacı duydum. Interview'da güzel bir takım buldum ve aldım. Artık sürekli takım elbise giyesim geliyor. Büyüdüm mü ne? Ciddi olmak, ciddi işler yapmak geçiyor içimden. Bu sene çin takvimine göre ciddi işler senesi olacakmış benim için. Amen..


Bu sıralar kelime perisiyle aram iyi değil vasati sözcükler dökülüyor parmaklarımdan, hiç konuşmamak en güzeli böyle vakitlerde..


Pan