29 Mayıs 2009 Cuma

ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟ - ΨΗΦΙΣΕ


Στην μεγαλύτερη παγκοσμίως εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα κληθούν να συμμετέχουν πολίτες 27 κρατών-μελών που φτάνουν τα 375 εκατομμύρια από ένα συνολικό πληθυσμό 491 εκατομμυρίων!
Οι πολίτες καλούνται με την ψήφο τους να αποφασίσουν για το μέλλον που ονειρεύονται, το πλαίσιο μέσα στο οποίο θέλουν να κινηθούν και κυρίως για να δώσουν οι ίδιοι την απάντηση σε πολλά θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος υπό ευρωπαϊκό όμως πρίσμα.

Με τον έξυπνο τίτλο “It’s your choice!” (η επίσημη μετάφραση στα Ελληνικά: Έχεις το Λόγο – Ψήφισε!), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προωθεί τις επικείμενες Ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2009 (η ακριβής ημερομηνία για την Ελλάδα έχει οριστεί για τις 7 Ιουνίου ενώ για την Κύπρο στις 6 Ιουνίου). Για την πληρέστερη ενημέρωση των ευρωπαίων πολιτών έχει δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα η οποία έχει μεταφραστεί στις 23 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. και είναι προσβάσιμη (στα Ελληνικά, EL) στην διεύθυνση: http://www.europarl.europa.eu/elections2009/default.htm?language=EL .

Στόχος της σελίδας αυτής είναι να απαντήσει σε ερωτήματα των πολιτών που αφορούν τις Ευρωεκλογές όπως για παράδειγμα γιατί να ψηφίσει κάποιος. Αυτό που συγκεντρώνει όμως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι το εν λόγω site μιλά για την Ευρώπη και για όχι για τα επιμέρους Κοινοβούλια των κρατών-μελών ή για τα Θεσμικά Όργανα! Και αυτό διότι οι πολίτες θέλουν να μάθουν τι έχει κάνει, τι θα κάνει και με ποιο τρόπο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτούς και όχι για τις Συνθήκες της Ε.Ε., τις Βρυξέλλες ή τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των Θεσμικών Οργάνων! Αναφέρεται σε λύσεις, αντιμετώπιση των προβλημάτων. Προσπαθεί να εξηγήσει αυτά που σε κάποιους είναι αυτονόητα: εξηγεί γιατί η Ευρώπη ΔΕΝ είναι το πρόβλημα αλλά η λύση στο πρόβλημα (π.χ. παρατηρούμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται με το € χωρίς να τονίζουμε την σταθερότητα του νομίσματος και την αξιοπιστία που αυτό προσφέρει) !

Σημαντικό όμως είναι να τεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα προκύψει μετά τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου η συζήτηση για σύνταξη ενός ενιαίου θεσμικού πλαισίου για τον Εθελοντισμό με πλήρη καταγραφή των Δικαιωμάτων του ευρωπαίου εθελοντή, αφού αυτό αποτελεί ακόμη το ζητούμενο.

Έχεις λοιπόν το ΛΟΓΟ – ΨΗΦΙΣΕ

28 Mayıs 2009 Perşembe

Δημοκρατία χωρίς δικαίωμα λόγου;

Από το 2000 ήδη είχαμε γράψει για τις προσπάθειες του "καρτέλ" των παλαιών πολιτικών / βουλευτών να θέσουν περιορισμούς στην ελεύθερη έκφραση νέων πολιτικών και υποψηφίων.
Διαβάστε εδώ.

Σήμερα το ίδιο αντιδημοκρατικό μοτίβο συνεχίζεται, με ακόμη πιο σκληρή και αδίστακτη μορφή εναντίον των νεοεμφανιζόμενων κομμάτων. Διαβάστε εδώ τις προσπάθειες του κόμματος της "Δράσης" να σπάσει τον κλοιό της λογοκρισίας και της φίμωσης.

27 Mayıs 2009 Çarşamba

Σκάκι: Το πιο βίαιο άθλημα

(αναρτήθηκα πρώτα στο http://zeroliner.blogspot.com)

Το πιο βιαιο αθλημα ειναι το σκακι.


Οσοι ξερουν απο αθλητισμο το ξερουν αυτο.
Ειναι βιαιο γιατι κανεις επιθεση στο μυαλο του αντιπαλου.

Λοιπον...
Gary Kasparov εναντιον Anatoly Karpov.

Ο Anatoly Karpov ηταν Πρωταθλητης Κοσμου
και ο Gary Kasparov ηταν ο διεκδικητης του τιτλου.
Βρισκομαστε πισω στο 1985 'η 1987 (δεν θυμαμαι τωρα ακριβως)
και το Παγκοσμιο Πρωταθλημα γινεται στο Παρισι 'η στο Λονδινο (δεν θυμαμαι τωρα).

Αφου εχουν καθαρισει ολους τους αλλους αντιπαλους
εφτασε και η μερα που θα επαιζαν ο ενας εναντιον του αλλου.
Αρχισαν λοιπον συνεχεια με ισοπαλιες.
Αφου περασαν 15 μερες και βαλε ,
ειχαν και οι δυο τον ιδιο αριθμο ισοπαλιων και τον ιδιο αριθμο νικων.

Καταλαβες τωρα...
επαιζαν συνεχως για την ισοπαλια και καπου-καπου
οταν ειχαν τα λευκα επαιρναν και καμια νικη.
Ετσι λοιπον το σκορ καποια στιγμη ηταν 3-3 'η 5-5 (κατι τετοιο, τελος παντων).

Σε μια παρτιδα που τα λευκα τα ειχε ο Gary Kasparov ,
η μοιρα τα εφερε ετσι και τους τελειωνε ο χρονος.
Ειχαν απομεινει και στους δυο μονο 11 δευτερολεπτα για να τελειωσουν την παρτιδα.

11 δευτερολεπτα για τον Gary Kasparov και 11 δευτερολεπτα για τον Anatoly Karpov.

Οι ανθρωποι , λοιπον , αρχισαν να κανουν γρηγορες κινησεις
και να σταματουν τον χρονο.
Καταλαβες τωρα ...γρηγορη κινηση και σταματημα του ρολογιου
ετσι ωστε να τελειωσει ο χρονος του αλλου.

Εκαναν...11 κινησεις σε 11 δευτερολεπτα , ο καθενας.
(την σκηνη αυτη την εχει δειξει η ΕΡ1 στις ειδησεις).

Ηταν το πιο βιαιο πραγμα που εχω δει ποτε στην ζωη μου
και εχω δει πολλα ...πιστεψε με.
Εκαναν σαν να εριχναν χαστουκια ο ενας στον αλλον για 11 δευτερολεπτα.

Οταν τελειωσε ο χρονος...

Ο Gary Kasparov σηκωθηκε απο την καρεκλα του και με τα χερια ψηλα αρχισε να φωναζει "νικη" , "νικη"...η διαφορα τους ηταν ενα πιονι και ειχε νικησει ο Gary Kasparov επειδη τελειωσε ο χρονος, οχι επειδη ειχε τελειωσει η παρτιδα.
Ο Anatoly Karpov καθοταν σιωπηλος στην θεση του και κοιταζε συνεχως την σκακιερα για τα επομενα 5 λεπτα, μεχρι που ενας κριτης του ειπε οτι πρεπει να φυγει γιατι η παρτιδα ειχε τελειωσει.

Με αυτην την παρτιδα ο Gary Kasparov
εγινε για πρωτη φορα Παγκοσμιος Πρωταθλητης,
ενω ο Anatoly Karpov κλειστηκε τους επομενους 6 μηνες
σε ψυχιατρικη κλινικη σε ενα προαστιο της Μοσχας.

Η διαφορα τους ηταν ενα πιονακι.

22 Mayıs 2009 Cuma

Κατι ακόμα

Μαχαίρια που περπατάνε μέσα στις φλέβες μου και τις σκίζουνε σιγά σιγά από κει προς τα έξω.
Η ανισορροπία των συναισθημάτων και η αποκαθήλωσή μας απο το μέγιστο μας έφεραν ως εδώ, να
αδειάζουμε με το κατάντημά μας. Να μονολογούμε πως μόνο εμείς είμαστε, και στο τέλος να
ζητούμε και άλλοι να μοιραστούν το απόλυτο μηδενικό είναι μας.
Τα προβλήματα να μας πιέζουν, μέχρι να βγάλουμε το πιο απάνθρωπο πρόσωπό μας που σε
κάθε περίσταση θα ξεσπάσει σαν το νερό σε καταρράχτη, ή ακόμα καλύτερα σαν λάβα που θα ξεχυθεί
στον πρώτο που θα μας φερθεί διαφορετικά από ότι μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει.
Περιμένεις/περιμένουμε, τι?την απόλυτη γκιλοτίνα που θα μας βγάλει από τον κόπο χωρίς πόνο;
Τη μέρα που θα ξημερώσει και δεν θα έχουμε συναισθήματα να ποτίζουμε κάθε μέρα σαν τα λουλούδια
στις γλάστρες, που και αυτό καταντάει βαρετό;
Η κατάφαση είναι μία διπλή άρνηση. Η τρεις φορές άρνηση όμως είναι πάλι άρνηση.

Ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός
Σε καίει, σε σκορπάει και σε παγώνει
Μα εσύ σε λίγο δεν θα βρίσκεσαι εδώ
Κάποιοι άλλοι θα παλεύουν με τη σκόνη

Θέλεις ξανά ν' αποτελειώσεις μοναχός
Ενα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει
Κάτω απ' τα ρούχα σου ξυπνάει ο πιο παλιός θεός
Μες τις βαλίτσες σου στριμώχνονται όλοι οι δρόμοι...

Και οταν θες κατι τόοοοσο πολύ, όλο το σύμπαν κάνει τα πάντα να μη το καταφέρεις...(ίσως και συ ο ίδιος...άλλωστε ο κόσμος εσύ είσαι...)

21 Mayıs 2009 Perşembe

Δράση - Δημοκρατικοί - Φιλελεύθερη Συμμαχία, Οικολόγοι-Πράσινοι, κ.α.

Δεν ξέρω τι επιρροή μπορεί να έχει μια φωνή σε ένα ανώνυμο μπλογκ σαν αυτό, αλλά ας ενώσω κι εγώ τη φωνή μου με την αγωνία του Αθανάσιου Έλλις όπως εκφράστηκε σ'αυτά τα δύο κείμενα στην Καθημερινή:
Εν την ενώσει η ισχύς (19/3/2009)
Η ευκαιρία που χάνεται (20/5/2009)
καθώς και μ' αυτό το κείμενο του Νίκου Ράπτη:
Ενότητα ή ήττα (13/3/2009).
Να τονίσω ότι τυχόν συνεργασία των "κεντρώων" πολιτικών δυνάμεων θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως καταλύτης για την προσέλκυση και των λίγων αλλά σημαντικών άξιων προσώπων που παραμένουν ακόμη στα κατεστημένα κόμματα.

20 Mayıs 2009 Çarşamba

ΧΡΟΝΟΣ



Ήταν μία από εκείνες τις καταραμένες περιόδους που ο χρόνος έμοιαζε να κυλά βασανιστικά αργά. Πάντα σιχαινόνταν την στασιμότητα… το φώς στο δωμάτιο σαν νώθα ηλιαχτίδα αγουροξυπνημένου πρωινού ίσα ίσα που έσπαγε το σκοτάδι. Ημίφως! Τις περισσότερες φορές το προτιμούσε από την “χυδαία” παρούσια του φωτός. Αν ήταν στο χέρι του η μέρα θα αποτελούταν από σκοτάδι, ημίφως και κάποιες εκθαμβωτικές στιγμές έντονης λάμψης- θα τις συγχωρούσε αυτές τις στιγμές, επειδή ακριβώς θα ήταν στιγμές.

Έλεγε στον εαυτό του πως προσπαθούσε να χαλαρώσει αλλά κάθε στιγμή τέντωνε τα νεύρα του περισσότερο σαν ο χρόνος να μετρούσε τα αδίστακτα δευτερόλεπτά του ένα προς ένα σε κάποιο τεράστιο ρολόι… τικ, τακ…

Τον εκνεύριζαν ακόμα και οι πιο δειλοί ήχοι, το τσιγάρο που αργόσβηνε συνομωτικά χαμογελώντας σαρδόνια στον χρόνο, όλα…

Θα ήθελε ίσως ένα ποτό αλλά όχι μόνος του. Ένα ποτό, ναι καλά θα ήταν, με κάποιο φίλο χαμένοι οι δυο τους πάλι σε ένα ημίφως που θα ήταν όμως αποκλειστικά δικό τους όσοι και αν τους παραμόνευαν στα γύρω τραπέζια, μιλώντας χωρίς ήχους κάτω από μελωδίες που θα χάνοταν.

Η στάχτη έπεσε στο τασάκι πολύ πριν χρειαστεί την δικιά του αρωγή, την ίδια στιγμή που ο ψηλός εισέβαλε στην σκοτεινιά του μέσα από την ορθάνοιχτη πλέον πόρτα μαζί με κάποιον, μια καχεκτική σιλουέτα που τυπώθηκε αχνά στην μνήμη του σαν την σκιά που της χάριζε εκείνη την στιγμή το φως του διαδρόμου. Ψέλλισε κάτι που υποκρινόταν ένα είδος χαιρετισμού ενώ μέσα του έβρισε τον ψηλό που ανέβασε τον διακόπτη της λάμπας. Πάει το σκοτάδι του! Ωστόσο το φως που εκείνη την στιγμή σφετερίστηκε τον χώρο αποκάλυψε καλύτερα τα μυστικά της δεύτερης φιγούρας. Η σιλουέτα του αν και άγνωστη είχε κάτι οικείο, μια ζεστασιά που δεν μπόρεσε εκείνη την στιγμή να καθορίσει την αιτία της. Ίσως ήταν προαγγελός άλλων στιγμών. Στιγμών που θα περνούσε κοινές με αυτό που -αργότερα θα ανακάλυπτε ότι παρόλη την φυσική του ηλικία- ήταν ένα παιδί.

Οι λίγες στιγμές που το φως έμεινε αναμμένο, πριν παρακαλέσει με προσποιητή ευγένεια τον ψηλό να το κλείσει, αποκάλυψαν το «παιδί» που παρόλη την σκυθρωπή του εμφάνιση –του θύμισε λόγιο άλλων εποχών σκυμμένο πάνω από χαρτιά και μελανοδόχους- του χάρισε ένα χαμόγελο που τον τύφλωσε περισσότερο από την ηλεκτρική απομίμηση του ήλιου. Ο ψηλός χάθηκε νωθρά στο δωμάτιό του πέρνωντας μαζί του και το «παιδί».

Έμεινε στην κάμαρα σιωπηλός κάτω από το κράτος του σκοταδιού που και λίγο πρίν είχε επιλέξει. Όμως τώρα πια αναζητούσε κάτι φωτεινό σαν το χαμόγελο. Το χαμόγελο που φώτισε για μια στιγμή το μυαλό του. Σηκώθηκε και άναψε το φως…

14 Mayıs 2009 Perşembe

Νεα Φαυλοκρατία (ή φασισμός αλά γκρεκ)

Ο κ. καθηγητής του Δικαίου και η Δημοκρατία
Αναρτήθηκε 14/5/2009 05:28
Του Αντύπα Καρίπογλου
Το άρθρο 10 του ν. 3023/2002 προβλέπει ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Τύπου, καθορίζεται ο χρόνος που θα μεταδίδονται τα μηνύματα των κομμάτων, καθώς και ο χρόνος που θα διατίθεται για την κάλυψη της προεκλογικής δραστηριότητάς τους από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς. Ο χρόνος αυτός κατανέμεται στα κόμματα με βάση την αρχή της αναλογικής ισότητας. Με το άρθρο 11 του ίδιου νόμου ορίζεται ότι απαγορεύεται κάθε άλλη μετάδοση μηνυμάτων των κομμάτων, εκτός από αυτή που καθορίζεται με την παραπάνω απόφαση.
Η συνταγματικότητα του νόμου και η συμβατότητά του με την Συνθήκη της Ρώμης θα κριθούν όταν έρθει η ώρα, σύντομα. Όπως σύντομα θα κριθεί και ο τρόπος με τον οποίον θα εφαρμόσει τον νόμο ο αρμόδιος υπουργός, ο πολύς κ. Παυλόπουλος, και είμαι βέβαιος ότι τότε θα γελάσουμε όσο δεν γελάσαμε με τα νομικά που μας ανέπτυξε ο κ. καθηγητής του Δικαίου στην υπόθεση του βασικού μετόχου…
Αυτά, όμως, θα γίνουν, όταν ευαρεστηθεί ο κ. καθηγητής να εκδώσει την απόφαση αυτή. Το ζήτημα σήμερα είναι ότι, ενώ η προεκλογική περίοδος άρχισε την προηγούμενη Δευτέρα 4 Μαΐου, ο κ. Παυλόπουλος δεν έχει εκδώσει ακόμη την απόφαση αυτή, με αποτέλεσμα να απαγορεύεται η μετάδοση οποιουδήποτε ραδιοτηλεοπτικού μηνύματος των κομμάτων!!! Οι τηλεοπτικοί σταθμοί ήδη αρνήθηκαν να προβάλουν την πολιτική εκστρατεία της «Δράσης». Ξέρω χώρες που δεν έχουν καθόλου εκλογές. Ξέρω χώρες που έχουν δήθεν εκλογές, αλλά δεν επιτρέπουν στα αντικαθεστωτικά κόμματα να συμμετάσχουν. Χώρα, όμως, που να μην επιτρέπει στην προεκλογική περίοδο να μεταδίδουν τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές το προεκλογικό μήνυμά τους, δεν ξέρω άλλη. Όπως δεν ξέρω άλλη χώρα της οποίας ο αρμόδιος για τις εκλογές υπουργός δεν έχει μάθει ακόμη ότι άρχισε η προεκλογική περίοδος…

10 Mayıs 2009 Pazar

bir tek annem olsun bana bir şey olmaz

hayır vicdansızlık değil de nedir?

bazen oluyor ki insan annesini aynı evde çekemiyor. ama biliyorum ki annem beni böyle seviyor olmasaydı ben bu sizin tanıdığınız insan olmayacaktım.

anneme geçen aylarda çok kızdım. çok ama. muhtemelen o da bana çok kızdı. 3 hafta kadar konuşmadık hiç. hiç haber almadım. düşünürsek öldü mü kaldı mı onu bile bilmiyordum yani. ama konuşmadığımız haftalar boyunca kendimi o kadar evsiz barksız hissettim ki anlatamam. meğer dünyada köklerimin olması ona bağlıymış. hiç de tahmin edemediğim kadar değerliymiş. meğer ne kadar da anneme ihtiyacım varmış. o günden beri annemi kalbimin derininde o kadar özlüyorum ki, daha doğrusu ne kadar özlemiş olduğumu fark ediyorum. günlük hayatımı etkilemiyor uzaktan bakınca ama aslında onun bana yakıştırdığı şeyleri giymeye başladım, yemekleri onun da seveceği gibi yapıyorum, sanki burdaymış gibi davranmaya başladım. varlığını yanımda hissetmek beni kurtaran şey oldu.

şimdi bu aptal şey beni dün geceden beri duvardan duvara çarpıyor. duygu sömürüsünün para kazandıran hali reklam sektörü: 1 ada: 0. sertab ablamız evet güzel güzel söylemiş, ninni gibi geliyor kulağa ama altta yatan mesajı hiç mi düşünmemişler ya da düşünüp, anlayıp bundan iyi para kazanırızı nasıl diyebilmişler. bir tek annem olsun bana bir şey olmaz bunu ben de biliyorum, ama bunu bangır bangır televizyonda verdiğin zaman bu beni ağlatır ki.

bu şarkıların anneleri gerçekten göremeyecekleri kadar uzakta olan insanları, bilhassa çocukları nasıl etkileyeceğini tartışmayacağım çok duygusalım bir tek kendimi düşünüyorum şu dakikada.

bu arada benim bu yazıyı yazma sebebim anneler gününü kutlamak değil, bazı reklamcıların anneler gününü kutlamak kisvesi altına gizlenmiş anneler günü teröründen etkilenmiş, mağdur duruma düşmüş olmamdır. yoksa anneler günüyle hiç işim olmaz. annem eksik kalmasın diye arar kutlarım o kadar. kıskanmasın kadıncağız, yazık kıyamam.

öyle işte. anneler günümü kutlamak için ben de şimdi pikniğe gidiyorum orada bütün medya etkisinden uzakta ham and cheese yemeyi planlıyorum. sizi seviyorum.

6 Mayıs 2009 Çarşamba

7 Θανάσιμα Αμαρτήματα


Κατά τον Πλούταρχο απο την Χαιρώνια Βοιωτίας (45 - 120 μ.Χ.) είναι τα εξής:
1)Πλούτος χωρίς μόχθο,
2)Πολιτική, χωρίς αρχές,
3)Ηδονή χωρίς συναισθήματα (ναι, ξέρεις εσύ...)
4)Γνώση χωρίς χαρακτήρα,
5)Εμπόριο, χωρίς ήθος
6)Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά, και,
7)Αγάπη χωρίς θυσία...

Σκεφτείτε και κρίνετε πρώτα τους εαυτούς σας.

5 Mayıs 2009 Salı

ΑσΥΛΟ

Κάγκελα κάγκελα κάγκελα παντού..
Μα να κάνω μια πρόταση θέλω: αγαπητοί 300 της βουλής. Αν σκέφτεστε να άρετε το άσυλο το πανεπιστημιακό, γιατί παράλληλα δεν καταργείτε και το βουλευτικό? Δεν θα ήταν μία δίκαιη ανταλλαγή? όχι και μονά ζυγά δικά μας πάντα...

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Κατι δε μου έκατσε καλα σε αυτό


Έβαλα να δω το wrong απο Depeche Mode στο youtube και κατι δε μου έκατσε καλά στο βίντεο. Τελικά αυτό που δε μου άρεσε ήταν που όλο το κοινό (γιατι το βίντεο είναι απο συναυλία) είχε στα χέρια του απο μία φωτογραφική που είτε τραβούσε βίντεο είτε φωτογραφίες. Καλά ρε άνθρωποι. Δε θα χαθεί η σκηνή στο πέρασμα του χρόνου αν δεν την αποτυπώσετε σε μηχανή. Ούτε δε θα σας πιστέψουν οι φίλοι σας αν δεν ανεβάσετε στο facebook φωτογραφίες απο τη συναυλία. Και άντε, να τραβήξεις 1-2 να έχεις να θυμάσει. Τόση ώρα με τα χέρια τεντωμένα τι στο καλό κάνεις? Έτσι χάνεις και τη συναυλία. Τζάμπα και τα λεφτά. Το καλύτερο είναι να χορεύεις, ή αναλόγος να έχεις και καμια κοπελίτσα αγκαλία και να χορεύετε μαζί. Όχι με τη μηχανή αγκαζέ. Έλεός μερικές φορες. Και όλα για το Facebook...(και για τον εαυτό μου μιλάω...)
Το βιντεάκι είναι ΕΔΩ!!! Απόλαυση!!!!

ΣΚΑΝΔΑΛΑ (στα μουλωχτά) και σκανδαλάκια (στα ΦΩΝΑΧΤΑ)

Την ώρα που όλοι ασχολούνται με το σκάνδαλο των 100.000 ευρώ του κ. Παυλίδη η κατάπτυστη κυβέρνηση χαρίζεται στους απατεώνες μεγαλοεκδότες -παραμονές εκλογών- και τους δίνει το "δικαίωμα" να διακινούν μαύρο χρήμα, ύψους 100.000.000 Ευρώ.

Διαβάστε εδώ και στο σάιτ της κίνησης 100myria που δημιουργήθηκε για να μην ψηφιστεί η συγκεκριμένη διάταξη.

2 Mayıs 2009 Cumartesi

ΠΝΙΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΛΙΚΗ



Δυο άτομα με μια μικρή βάρκα(πλαστική) εισήλθαν στην Λίμνη για να ψαρέψουν.
Από άγνωστη αιτία ( μάλλον από δυνατό αέρα) αναποδογύρισε η βάρκα.
Ο ένας εκ των δύο κατάφερε να βγει στην ακτή .
Οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι σήμερα το πρωί χωρίς να εντοπισθεί το άλλο άτομο.
Οι πνιγμοί στην Υλίκη είναι ένα συχνό γεγονός από ερασιτέχνες ψαράδες και μάλιστα Ρωσοπόντιων .
Τα άτομα αυτά εκτός του ότι δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο με τις πλαστικές βάρκες και τον βούρκο που έχει η Λίμνη καταναλώνουν και μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ο κίνδυνος μεγαλώνει.

1 Mayıs 2009 Cuma

Ο δρόμος ειν' απλόχωρος


Ένας από τους μεγαλύτερους χώρους στάθμευσης σε σούπερ μάρκετ, είναι αυτός του Βερόπουλου στο κοντάρι.
Παρ’ όλα αυτά διάφοροι «εξυπνάκηδες» θεωρούν σκόπιμο να σταθμεύουν μπροστά από τις εξόδους του καταστήματος και έτσι να εμποδίζουν την διέλευση όλων αυτών, που αφού τελειώσουν τις αγορές τους κατευθύνονται προς τα αυτοκίνητά τους.
Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί περιφρόνηση προς τους άλλους που σταθμεύουν στα οριζόμενα από τις διαγραμμίσεις σημεία και δείχνει και άτομα του τύπου «εγώ παρκάρω όπου γουστάρω και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν».
Είναι τα ίδια άτομα που σταθμεύουν στις διαβάσεις πεζών, στις θέσεις για Α.Μ.Ε.Α. , στους πεζόδρομους, στις ράμπες, επί των πεζοδρομίων ακόμα και μπροστά στα γκαράζ των άλλων.
Τι θα γίνει με όλους αυτούς ;
Τίποτα απολύτως τίποτα.
Υπάρχει μόνο μια ελπίδα , αν η κοινωνία πάψει να τους θεωρεί «καπάτσους», «μάγκες» και «ξερόλες» και τους δώσει τον πραγματικό χαρακτηρισμό που τους ταιριάζει , ήτοι του ηλίθιου και ανάγωγου.

1mayıs

bugün dünyanın her yerinde olduğu gibi burada da bir 1mayıs.
ilginç.

burada da 1mayıs tatil ilan edilmiş. işçi günü olarak. ama sokaklar bomboş. türkiye'deki heyecan ve hezeyandan ve dahi amaçlardan eser yok. dün ise kraliçenin günüydü. queensday denilen naneyi bütün hollanda çarşamba gecesinden itibaren büyük bir coşkuyla kutladı. bu küçücük sanayi şehrimiz tilburgda bile koca koca sahneler kuruldu. organizasyonlar büyük paralar kazandı. içki tüketimi sayamadığım kadar çok katına çıktı.

bugün burada da 1mayıs. ama herkes akşamdan kalma. herkes evinde uyuyor şu dakika.

ada günseli ışık tilburg'dan bildirdi. söz sende istanbul.