29 Şubat 2012 Çarşamba

Cappy Meyve Tanem: Yenecek Bu İçecek!

Hem yenilebilen, hem içilebilen şeye ne denir? Yenecek bir içecek denir! Cappy Meyve Tanem denir! Cappy Meyve Tanem, içindeki gerçek şeftali parçaları ile benzersiz bir ürün. Düşünsenize, sezonunda özenle seçilen şeftalilerin kabukları el değmeden soyuluyor, küçük küpler haline getiriliyor. Sonra bu küpler, özel dolum makineleri ile leziz meyve sularına dağıtılınca, ortaya şimdiye kadar yapılmamış, yepyeni bir lezzet çıkıyor. Cappy Meyve Tanem taneleri, kıvamı, yoğun tadı ve güzel kokusu ile çok farklı, doğal olmayan hiçbir koruyucu madde içermiyor olması da başka bir artısı.

 

img1-bfeb0b6a-9d6a-45f7-9385-41f8273dbf53

Cappy Meyve Tanem; kampanya odağına diyaloğu koyarak Twitter, Facebook ve Ekşi Sözlük gibi platformlarda paradoksları irdeliyor.

Ürünün lansman kampanyasının başlangıcında da işin içinden çıkmaya çalışan iki ünlü isim var: Hayko Cepkin ve Mustafa Topaloğlu. Kendileri başlı başına paradoks olan konuklar, “Çık İşin İçinden” adlı, serinin ilk internet talk show’unda uzun zamandır hepimizin aklında olan fakat hiçbirimizin düşünmek istemediği, o denli kafa karıştırıcı olan soruların içinden çıkmaya çalışıyorlar. Mustafa Topaloğlu ve Hayko Cepkin’in paradoks tartışmaları herkesi çok değiştirecek.

Bir de siz şansınızı denemek için videoyu izleyip içinizdeki gizli filozofu dışarı çıkarabilir ve #cikisinicinden hashtag’ini kullanarak attığınız Tweet’lerle paradoks çözümlerine yardımcı olabilirsiniz. Baktınız yardım lazım, @meyvetanem’i takip edebilirsiniz.

Mustafa Topaloğlu ve Hayko Cepkin’in yer aldığı, serinin ilk internet talk show’u  7 Mart’ta Cappy Türkiye  Facebook sayfasında!

Yenecek mi, yoksa içecek mi? Hadi bakalım, #cikisinicinden!

Kampanyanın devamı ve paradokssal konuklarıyla gelecek talk show’ları izlemek için:
http://cappy.com.tr/yenecekbuicecek
https://www.facebook.com/CappyTurkiye
https://twitter.com/MeyveTanem
adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

28 Şubat 2012 Salı

Blogger, Dinamik Şablonlar İçin Sidebar Ve Gadget’ları Duyurdu

Bildiğiniz gibi Google geçtiğimiz sene Dinamik Blogger şablonnlarını kullanıma sunmuştu.Görsellik ve hızlı çok tatmin etmesine rağmen kullanılabilirlik açısından zayıf olması nedeniyle pek rağbet görmemişti Blogger kullanıcıları tarafından.

 

Blogger, Dinamik Şablonlar İçinSidebar Ve Gadget’ları Duyurdu

 

Blogger’ın dinamik şablonları geliştirmesi bekleniyordu ki ilk hamle atıldı.Google yaptığı açıklamayla dinamik şablonlarda açılır kapanır bir sidebar ile bazı gadgetların kullanıma açıldığını duyurdu.Sidebar’a ekleyeileceğiniz gadgetlar ise şunlar:

 

  • Blog Arşivi
  • İzleyiciler
  • Etiketer
  • Profil
  • Bağlantı listesi
  • Abonelik Bağlantıları

Bakalım bundan sonra dinamik şablonlar ile ne gibi yenilikler gelecek.Ben bu kadar yaygara yapılarak duyurulan dinamik şablonlar ile ilgil çalışmaların bununla sınırlı kalacağını düşünmüyorum.

27 Şubat 2012 Pazartesi

Blogger’da Portföy Sayfası Oluşturma

Başlıkta portföy dediğime bakmayın.Bu yazıda paylaştığım kodlarla istediğimiz resimleri çerçeve içine alıp yan yana ve alt alta sıralayacağız.Bunların üzerine gelince efekt oluşturmak için CSS3 kullanacağız.Resmin altına yazacağımız başlığa tıklayınca da istediğimiz bir sayfayı açacağız.Yani bu kodlarla oluşturacağınız sayfayı sadece portföy olarak değil, en iyi yazılarınızdan oluşan bir Best Of sayfası olarak, favori linklerinizden oluşan bir link sayfası olarak ta kullanabilirsiniz.Daha pek çok kullanım şekli üretilebilir.

 

Portföy Sayfası

 

Örnek teşkil etmesi ve daha iyi anlaşılması için oluşturduğum Portföy sayfasına bakabilirsiniz.Dediğim gibi oluşturduğum portföy sayfası sadece örnek için.Gerçekten benim portföyüm olduğunu sanmayın lütfen.

 

Hemen sayfayı nasıl oluşturacağınıza anlatayım.Önce stil kodlarını ekleyeceğiz.Stil kodlarını her zaman olduğu gibi şablonumuzdaki ]]></b:skin> kodundan önce ekliyoruz.Şablonunuzdan ]]></b:skin> kodunu bulun ve hemen üstüne aşağıdaki kodları ekleyin.

 

#gallery{
        width:600px;
        display: block;
        margin: 2px 2px;
}
.gallery-image{
        width:150px;
        background-color: #fff;
        border: 1px solid #c2c2c2;
        -moz-box-shadow:0 0 20px #292929;
        -webkit-box-shadow:2px 5px 8px #292929;
        box-shadow:2px 3px 8px #292929;
        padding: 10px 10px 30px 10px;
        float: left;
        position: relative;
        margin-right: 20px;
        margin-bottom: 20px;
        -webkit-transition: all 0.4s ease-in-out;
        -moz-transition: all 0.4s ease-in-out;
        -o-transition: all 0.4s ease-in-out;
}
.gallery-image img{
        background: #000;
        width: 150px;
        height: 150px;
}
.gallery-image a{
        position: absolute;
        bottom: 10px;
        left: 10px;
        font-family: arial;
        font-weight:bold;
        font-size: 15px;
        color: orange;
        text-decoration:none;
        text-align: center;
}
.gallery-image:hover{
        transform: skew(5deg,5deg);
        -ms-transform: skew(5deg,5deg); /* IE 9 */
        -webkit-transform: skew(5deg,5deg); /* Safari and Chrome */
        -o-transform: skew(5deg,5deg); /* Opera */
        -moz-transform: skew(5deg,5deg); /* Firefox */
}

 

İkinci olarak kumanda panelinizden statatik bir sayfa oluşturup, sayfanın HTML kodları bölümüne aşağıdaki kodları ekleyin.

 

<div id="gallery">
<div class="gallery-image">
<img src="https://lh6.googleusercontent.com/-STceCTn0bNQ/TzlxBByoWtI/AAAAAAAACN4/47yjKDt7Tz8/s1024/1329164543462.png" /><a href="http://bloghocam.blogspot.com/">Blog Hocam</a></div>
<div class="gallery-image">
<img src="http://lh4.ggpht.com/-dLvf4xRol3s/TzUMfte0xkI/AAAAAAAACLU/0n2i9e-uQJQ/s1600/Elite-Minima7.png" /><a href="http://bloghocam.blogspot.com/2012/02/elite-minima-ucretsiz-premium-blogger.html">Elite Minima</a></div>
<div class="gallery-image">
<img src="http://lh3.ggpht.com/-5iGqRXDSsIM/TpV_L6wGhqI/AAAAAAAABOE/NhG0-BKcc9g/s1600/curo-blogger-tema13.png" /><a href="http://bloghocam.blogspot.com/2011/10/curo-blogger-temas.html">Curo</a></div>
<div class="gallery-image">
<img src="http://lh6.ggpht.com/-NvPo1yJUE6Y/TmkKk2T531I/AAAAAAAAA-Q/Bqxda04zwJI/s1600/simple-market-blogger-template5.png" /><a href="http://bloghocam.blogspot.com/2011/09/simple-market-temasn-turkcelestirdim.html">Simple Market</a></div>
<div class="gallery-image">
<img src="https://lh3.googleusercontent.com/-1BNqCKZJC-4/ThQ6MquwVzI/AAAAAAAAAwg/sEBqGYxs1PM/s576/kadinlar-icin-blogger-temasi.jpg" /><a href="http://bloghocam.blogspot.com/2011/07/blogcu-bayanlar-icin-blogger-temas.html"> Echo That Is Love</a></div>
<div class="gallery-image">
<img src="http://lh4.ggpht.com/-vhKZxWPkC2M/Tue3XEPkSNI/AAAAAAAABuE/cBMwM97l33k/s1600/StraightAhead-premium-kalitede-blogg.png" /><a href="http://bloghocam.blogspot.com/2011/12/straight-aheadpremium-kalitede-blogger.html">Straight Ahead</a></div>

</div>

 

Şimdi de kodları nasıl düzenleyeceğinizden bahsedeyim.Her bir çerçevenin kodu şu şekildedir:

 

<div class="gallery-image">
<img src="resim.png” /><a href=”http://sayfa-adresi”>Başlık</a></div>

 

  • resim.png yerine çerçeve içerisinde gösterilecek resmin adresini yazın.
  • http://sayfa-adresi yerine başlığa tıklayınca açılmasını istediğiniz sayfanın adresini yazın.
  • Başlık yerine resmin altında gözükecek başlığı yazın.

26 Şubat 2012 Pazar

Αίλληνες Φυτητές


ΑΙΛΙΝΕΣ ΦΕΙΤΙΤΑΙΣ ΑΠΑΓΩΡΑΙΒΒΟΥΝ, ΣΤΑ ΜΑΙΛΟΙ ΤΥΣ ΠΑΝΑΙΠΠΗΣΤΙΜΟΙΑΚΕΙΣ ΚΙΝΩΤΟΙΤΤΑΣ ΝΑ ΠΣΟΙΦΥΣΟΥΝ ΓΟΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙΑ ΔΟΙΗΚΕΙΣΙΣ ΤΩΝ ΣΧΩΛΛΟΝ ΤΟΥΣ, ME ΣΙΝΘΥΜΑ « Η ΕΠΟΙΣΤΙΜΥ ΣΤΥΝ ΕΠΙΡΕΣΕΙΑ ΤΟΥ ΛΛΑΟΥ»

(από το www.market-talk.net)

Ece Sükan Benim Bloguma Yakışan Sony VAIO'yu Seçti... Sıra Sende!

Sony, en renkli VAIO serisi için Ece Sükan'la güzel bir işe imza attı. Ünlü moda ikonu Ece Sükan, benim bloguma yakışacak olan rengi belirledi. Blogları tek tek inceleyen Ece Sükan içerik, tasarım ve duruşa göre 6 farklı rengi olan Sony VAIO içinden bana siyah VAIO'yu seçti.

sony-vaio

Ayrıca Facebook üzerinde yapılmış özel bir aplikasyonla Ece Sükan profil fotoğraflarını inceliyor ve sana yakışan Sony VAIO'yu belirliyor. Sen de fotoğrafa tıklayarak Facebook üzerinden VAIO kazanma şansı yakalayabilirsin…

Bir bumads advertorial içeriğidir.

24 Şubat 2012 Cuma

Rumeli Hisarı'nda Büyüleyen Fantastik Gösteri!

Daha önce Galata Kulesi'nde yaptığı project mapping ile dikkatleri üzerine çeken 8x4, yeni ürünleri olan Beauty ve Beast için bu sefer de Rumeli Hisarı'nda görkemli bir project mapping uygulaması yapmış. Fantastik gösteriye, hepimizin yakından bildiği Güzel ve Çirkin masalı ilham vermiş. Birbirine kavuşamayan iki aşığın kötü niyetli ejderhaya karşı olan savaşı konu edilmiş. Ejderha masalın sonunda 8x4'ün yeni kokularına yenik düşüyor ve aşıklar kavuşuyor.

Bu arada söylemeden edemeyeceğim; 8x4 gerçekten de hoş ve güçlü kokulara sahip... Deodorant özelliğinin yanında bir parfüm gibi de rahatlıkla kullanılabilir. Gösteriyi Rumeli Hisarı'nda seyredemeyenler için aşağıda paylaşıyorum.

8x4 dünyasını Facebook'tan takip isteyenler; http://www.facebook.com/8x4Turkiye



Bir bumads advertorial içeriğidir.

Ücretsiz “Blogunuz.Tk” Alan Adınız Olsun

Blogger’da bir blog oluşturduğunuzda size verilen blogspot sudomain’li adres  ( blogunuz.blogspot.com ) sizi rahatsız mı ediyor? Eğer daha kısa ve daha profesyonel bir alan adı kullanmak istiyorsanız fakat ücret, DNS ayarları gibi detay ve zorluklarla uğraşmak istemiyorsanız işte size çözüm.

1.Adım: Dot.Tk adresine gidip ve kutuya kullanmak istediğiniz alan adını yazıp GO butonuna basın.

Ücretsiz .Tk Alan Adı

2.Adım: Bu adımda ücretsiz kayıt formunu doldurun.Sırasıyla blogunuzun adresini ( http://blogunuz.blogspot.com ), kaç ay kullanmak istediğinizi ve doğrulama kodunu yazdıktan sonra kayıt ol butonuna basıp listedeki servislere ait hesaplardan birini kullanarak kaydı tamamlayın ( Bu servislerden birinde hesabınız yoksa hemen altındaki e-posta adresi kayıt linkine tıklayarak e-mail hesabınızla da kayıt olabilirsiniz.

Dot.Tk Kayıt

Formu eksiksiz ve doğru doldurduysanız artık blogunuz.blogspot.com adresindeki blogunuza blogunuz.tk adresinden de ulaşabilirsiniz.

22 Şubat 2012 Çarşamba

Blog Hocam 1 Yaşında

Tam 1 yıl önce bugün, 22 Şubat 2011 tarihinde yazmışım ilk yazımı.Blog Hocam’ı oluşturduğumda amacım bildiklerimi yazarak insanlara yardımcı olmak, yazarken de keyif almaktı.Geçen 1 yıla baktığımda bunu büyük ölçüde başardığımı anıyorum.

 

Blog Hocam 1 Yaşında

 

Blog Hocam mceram aslında çok iyi başlamıştı.Yazmaya başlayalı henüz 1 hafta olmadan yeni üye olduğum Yazar Kafe’de günün sitesi seçilmem blogumun promosyonuna müthiş katkı sağlamış ve günde 10-15 olan ziyaretçi sayım 100’’lere ulaşmıştı.

 

Tam herşey yolunda gidiyor derken Blogger’a erişimin yasaklanması ile henüz yeni oluşturmaya başladığım okuyucu kitlemi tamamen kaybetmiştim.Yılmadım, yazmaya devam ettim.Arama motoru optimizasyonu çalışmalarına ağırlık vererek önce ziyaretçi kazanmaya sonra da kaliteli içeriğimle onları daimi okuyucuya çevirmeye çalıştım.Peki başarılı oldum mu?

 

Aylık ziyaretçi sayım 600’lerden 10.000’lere çıktı, RSS abone sayım bir elin parmaklarını geçmezken 360’lara çıktı. 0’dan sadece Blog Hocam için oluşturduğum Facebook sayfam 200’den fazla hayran sayısına, Twitter hesabım ise 90’dan fazla takipçi sayısına ulaşırken, Google Friend Connect aracılığıyla Blog Hocam 290’ın üzerinde izleyici sayısına ulaştı.Henüz yeni bir sosyal ağ olmasına rağmen Google+ sayfamı 20’den fazla kişi çevrelerine eklerken, kişisel Google+ hesabımı 130’dan fazla kişi çevrelerine ekledi.

 

Tüm bunların ötesinde; okuyuculardan aldığım olumlu tepkiler, gelen güzel yorumlar, hakkımda yazılan övgü dolu yazılar, saygı çerçevesinde kurulan arkadaşlıklar ve sohbetler….İşte bunların değerini ölçmeye hiç bir sayı yetmez.

 

Bu vesileyle tüm okuyucularıma bir kez  daha sonsuz teşekkür ediyorum.İyi ki varsınız.

19 Şubat 2012 Pazar

Blog Yazısı Yazarken Yapılmaması Gerekenler

Bir blogun oluşma süreci hangi konuda blog yazacağınızı bumlmakla başlar.Sevdiğiniz, ilgi duygunuzduğunuz ve hakkında bilgi sahibi olduğunuz bir konu bulmak zor olmasa gerek.Konuya karar verdikten sonra sıra blogunuza bir isim bulmaya gelir.Biraz yaratıcı, biraz da şanslı iseniz blogunuzun ismine de rahatlıkla karar verebilrsiniz.Sıra blogunuzu oluşturmaya geldiğinde imdadınıza Blogger yetişir.Blogger ile ücretsiz ve kolayca kendi blogunuzu oluşturabilirsiniz.Blogunuzu da oluşturduktan sonra sıra yazı yazmaya gelir.

 

Buraya kadar her adımı kolayca geçebilirsiniz ancak blogunuzu içerik oluşturmak yani blog yazısı yazmak sandığınız kadar basit değildir.Ziyaretçilerinizi etkilemek ve blogunuzun popüleritesi arttırmak için kullanabileceğiniz en etkili silahınız blog yazılarınızdır.İşte bu yüzden yazılarınızı yazarken dikkat etmeniz gereken çok şey var.Aşağıda blog yazıarınızı yazarken kaçınmanız gereken davranışlardan bahsettim.

 

Blog Yazısı Yazarken Yapılmaması Gerekenler

 

Dikkat Dağıtıcı Şeylerlerle Meşgul Olmak

 

Blog yazısı yazarken bir yandan da başka şeylerle ilgilenmeye çalışmak yazınıza odaklanmanızı engelleceği için cümle bütünlüğünü korryayamama, yazım hataları, anlatılmak istenen şeyin doğru anlatılamaması gibi yazınızın kalitesini düşürecek sonuçlar doğurabilir.

 

Blog yazısı yazarken MSN ve benzeri anlık mesajlaşma programlarını kapatın.Yazınızı yazarken bir yandan da televizyon izlemek ya da telefonla konuşmak gibi davranışlardan kaçının.

 

Arama Motorları İçin Yazmak

 

Arama motoları ( özellikle Google ) bloglar için en önemli trafik kaynağıdır.Örneğin benim blogumu ziyaret edenlerin %80’e yakını Google aramalarından Blog Hocam’a ulaşmaktalar.Bu orana ulaşmak için elbette uygulamanız gerekenm bazı temel SEO yteknikleri var ancak SEO demek, sadece arama motorları için yazmak değildir.Zaten son Google algoritma güncellemelerini incelediğinizde kullanıcı dostu, kaliteli ve özgün içeriğin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz.

 

Blog yazılarınızı yazarken okuyucularınız için yazın.Eğer oyazınızı okuyucalırınız beğenirse Google’da beğenecektir zaten.SEO hastalığına kapılıp yazılarınızı anahtar kelime çöplüğüne dönüştürmeyin.

 

Görsel Öğeleri Kullanmamak

 

Yazınızı açan bir ziyaretçinin baştan aşağı düz yazı şeklinde yazılmış 500 kelimelik bir yazı ile karşılaştığında o yazıyı okumadan kapatması çok yüksek bir ihtimaldir.Yazdığınız yazı ne kadar kaliteli olursa olsun onu düz yazı şeklinde yazmak tüm emeklerinizi heba edebilir.

 

500 kelimelik bir yazıyı tek bir blok halinde yazmak yerine 100 kelimelik 5 blok halinde yazmak, listelerden, biçimlendirmelerden, fotoğraf ve videolardan yararlanmak yazınıza zanginlik katarak okunma oranını arttıracaktır.

 

Blog yazılarınızda görselleri kullanmanın yazıya zenginlik ve hareket katmak dışında önemli bir faydası daha vardır.Görselleri SEO uyumlu yaparsanız, görsel aramalardan da yazınıza ziyaretçi gelmesini sağlayabilirsiniz.Bu yüzden yazılarınızda mutlaka görsel öğeler kullanın.

 

Farklı Bir Ton Kullanmak

 

Bir blog yazarının yazılarında kullandığı bir uslup, bir ton vardır ve bu tonu tutarlılık göstermelidir.İlk blog yazısında okuyucularına nasıl hitap ediyorsa diğer yazılarında da aynı hitap şeklini kullanmalıdır.

 

Blog yazıarınızda kullanacağınız tonu belirlerken okuyucu kitlenizi dikkate alın.Örneğin akademisyen ve çalışan kesime hitap eden bir blog yazıyorsanız yazınızda “selam millet” demeniz oldukça abes olur.

 

Yazıyı Bitirir Bitirmez Yayınlamak

 

Yazını yazdıktan sonra hemen gönder tuşuna basıp blogunuzda yayınlıyorsanız hata yapıyorsunuz.Acaba yazınız gerçekten yayınlamaya hazır mı? Bundan emin olmak için yazınızı en az 1 kez okuyun.Yazım yanlışları, anlam bozuklukları, hatalı linkler olup olmadığını kontrol edin.

 

Hatta size önerim bir checklist oluşturmanız ve yazınızı yayınlamadan önce mutlaka bu cheklistteki tüm maddelerin yanına tik işareti koyduğunuzdan emin olmanız.

16 Şubat 2012 Perşembe

Tüm Ayarlarıyla Bubsy Blogger Teması

Wordpress’ten Blogger’a BloggerReflex tarafından çevrilen Busby Blogger Teması, şık ve profesyonel görnümüyle dikkatimi çekti ve burada paylaşmak istedim.Denemek için test bloguma yüklediğimde Bloggr Şablon Tasarımcısı ile uyumlu olduğunu gördüğümde bu tema benim için daha değerli hale geldi.Bunun gibi Blogger Şablon Tasarımcısı ile uyumlu tema bulmak çok kolay olmuyor.

 

Busby Blogger Teması

        Demo  Download

 

Temanın görünümü Blogger Şablon Tasarımcısından istediğiniz gibi değiştirebileceğinizi hatırlattıktan sonra kodlarda düzenlemeniz yerlere geçiyorum.

 

Twitter, RSS, Facebook Butonları

Sağ üst tarafta, blog başlığının yaında bulunan Twitter, RSS ve Facebook butonlarını düzenlemek için aşağıdaki kodları bulun ve # yerine kendi Twitter, RSS ve  Facebook adreslerinizi yazın.

 

<ul id='social'>
        <li class='twitter'><a href='#'>Twitter</a></li>
        <li class='rss'><a href='#'>RSS</a></li>
        <li class='facebook'><a href='#'>Facebook</a></li>
    </ul>

ss

 

Manşet

Manşette slayt olarak gösterilen resimleri ve başlıkları düzenlemek için aşağıdaki kodları bulun.Kodlarda ki # yerine açılmasını istediğiniz sayfanın adresini, Post Title yerine açılacak sayfanın başlığını, http://……jpg yerine ise gösterilecek resmin adresini yazın.

 

<ul>               
            <li><h2><a href='#'>Post Title</a></h2> <a href='#'><img src='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnXgtijzWh-bqbV51mNsoXY0QHveEPtfIUy4Aqu8YsW5qE78oBEkwoNntIX10pjJbTwVsGHgSan-zfp9Z03upFt6VViBvBRkqIqIxquW3EPBOszgRz5pm3MTeyr3OPOij8umHvaBy2SsY/s1600/spray-paint.jpg'/></a></li>
            <li><h2><a href='#'>Post Title 1</a></h2> <a href='#'><img src='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeK44EtPatp634Np7GNPSjqNRKJyvkUx66vK7pDnx2oVRL9faJE7c-PVgCF6OCdUCELaGCBZT-BXYfnb33hOZyjjcjing69wj8HJLzE8RytigiRbsfhRs7KNG-a90JNFCrKQIti-yOW6Q/s1600/south-bank-graffiti.jpg'/></a></li>
            <li><h2><a href='#'>Post Title 2</a></h2> <a href='#'><img src='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuZhmu-pGiLX2KrCL7FCFRzqGCiz-6JK57-OZKMK57EkdnFmkc4MN7vvBN_2M3VCy4oQIi9DyH0Sikt-cSm442qIjMOlKmsW8TQV6zcZFHwRXL4AbtoFa7gRfyf1qIU7uGDXwcowIsluI/s1600/skater.jpg'/></a></li>       
        </ul>

 

Tarih

Temayı yüklediğinizde büyük ihtimalle yazı başlıklarınınn yanında tarih gözükmesi gerekirken undefined gibi bir şey yazacaktır.Bunu düzeltmek için yapmanız gereken ayarlar şöyle:

 

1. Kumanda Paneline giriş yaptıktan sonra Ayarlar > Biçimlendirme > Tarih Başlığı Biçimini > Cuma, Şubat 10, 2012 olarak ayarlayın.

 

2. Yine aynı yerdeki Tarih Damgası Biçimini > Cuma, Şubat 10, 2012 olarak ayrlayarak kaydedin.

 

Yapılması gereken ayarlar bu kadar.Artık Busby teması kullanıma hazır.Her hangi bir sorun yaşrsanız yorum bölümünden iletebilirsiniz.

15 Şubat 2012 Çarşamba

Kullandığım “Resimli Benzer Yazılar” Eklentisini Paylaşıyorum

Çoğu blogcu kurulumu kolay olduğu için resimli benzer yazılar elentisi olarak LinkWithin kullanıyor.Ziyaret ettiğim blogların çoğunda LinkWithin eklentisinin kullanıldığını görünce farklı olsun diye daha önce resimsiz benzer yazılar eklentisini paylaşmıştım.

Son günlerde blogumda kullandığım resimli benzer yazılar eklentisini paylaşmamı isteyenlerin sayısı arttı.Sanırım LinkWithin kullanınca köşede çıkan LinkWithin yazısından rahatsız oldular, bu yüzden benden eklentiyi paylaşmamı rica ettiler.

Resimli Benzer Yazılar Eklentisi

Bu blogda gördüğünüz eklentinin kodlarını olduğu gibi paylaşıyorum.Kurulum 2 aşamadan gerçekleşiyor.Önce </head> </head> kodları arasına stil ve script kodlarını ekleyeceğiz, ikinci aşamada ise Yazının altına HTML kodlarını ekleyeceğiz.Kuruluma geçelim…

1.Aşama: Şablonunuzdan </head>  kodunu bulun ve bunun hemen üstüne aşağıdaki kodları ekleyin:

<!--Resimli Benzer Yazılar Eklentisi Stiller Ve Scriptler Başlangıcı-->
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<style type='text/css'>
#related-posts {
float:center;
text-transform:none;
height:100%;
min-height:100%;
padding-top:5px;
padding-left:5px;
}
#related-posts h2{
font-size: 1.6em;
font-weight: bold;
color: #F1921A;
font-family: Times New Roman;
margin-bottom: 0.75em;
margin-top: 0em;
padding-top: 0em;
}
#related-posts a{
color:black;
}
#related-posts a:hover{
color:black;
}
#related-posts  a:hover {
background-color:none;
border: 1px solid #ddd
}
</style>
<script type='text/javascript'>
var defaultnoimage=&quot;https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkOmWTGOxa07S7JBpePZdRuhHFhmCBa_7zMEGTgbHmF2v30CNzF7FQlV42GLDogsemepiWiiBmr6JEekTLWP1AF6hWeKlN4o-msJKZfr4JrPNVVdpu41QvVX4l6npYyKvAW0yaAizOCT0/s72/no-image.PNG&quot;;
var maxresults=5;
var splittercolor=&quot;#E6E7E8&quot;;
var relatedpoststitle=&quot;Benzer Yazılar:&quot;;
</script>
<script src='http://yourjavascript.com/22229111642/resimli-benzer-yazilar.js' type='text/javascript'/>
<!-- remove --></b:if>
<!--Resimli Benzer Yazılar Eklentisi Stiller Ve Scriptler Bitişi-->

2.Aşama: Şablonunuzdan <div class='post-footer'> kodunu bulun ve hemen altına aşağıdaki kodları ekleyin:


<!-- remove --><b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<div id='related-posts'>
<b:loop values='data:post.labels' var='label'>
<b:if cond='data:label.isLast != &quot;true&quot;'>
</b:if>
<script expr:src='&quot;/feeds/posts/default/-/&quot; + data:label.name + &quot;?alt=json-in-script&amp;callback=related_results_labels_thumbs&amp;max-results=6&quot;' type='text/javascript'/></b:loop>
<script type='text/javascript'>
removeRelatedDuplicates_thumbs();
printRelatedLabels_thumbs(&quot;<data:post.url/>&quot;);
</script>
</div><div style='clear:both'/>
<!-- remove --></b:if>

Resimli benzer yazılar eklentisinin kurulumu bu kadar.Bir sorunla karşılaşırsanız yorum bölümünden sorabilirsiniz.

İyi bloglar…

13 Şubat 2012 Pazartesi

Son Zamanlarda Blogda Yaptığım Değişiklikler

Son günlerde Blog Hocam’ın temasında ufak tefek değişiklikler yapıyorum.Amacım hem daha şık bir görünüme kavuşmak , hem de blogu daha kullanışlı bir hale getirmek.Yaptığım bazı değişikliklerden bahsedip, fikirlerinizi almak istiyorum.Amacıma ne kadar ulaşmışım görmek istiyorum.İşte son zamanlarda temada yaptığım değişiklikler…

 

1.Twitter Akışı

 

Twitter Akışı

 

Aslındabu temayı ilk tasarlamaya başladığımda manşetin üstünde ki bu turuncu şeride menü yerleştirmeyi düşünmüştüm.Sonra memüyü sayfanın en üstüne koymaya karar verince bu turuncu şerit boş kalmıştı.Ne koysam da oraya bir hareket katsam diye düşünürken, bir süredir takipçisi olduğum ve Blogger konusunda ki en başarılı bloglardan biri olan bloggermodifiye.com’un Twitter akışınıza hareket katın başlıklı yazısı ile karşılaştım ve bir kaç ufak değişiklikten sona turuncu şerite Twitter akışını yerleştirdim.

 

2. Yazı Başlıkları

 

Yazı Başlıkları

 

Yazı başlıkları önceden düz siyah renkteydi.Yaptığım küçük bir değişiklik ile yine siyah olan yazı başlıklarına gri gölge efekti verdim.Daha şık göründüğünü düşünüyorum.Bu değişikliğin ilham kaynağı ise en şık tasarlanmış Blogger alt yapısına sahip bloglardan biri olan kelimelerbenim.com sitesi.

 

3. “Devamını Oku” Bağlantısı

 

Devamını Oku Bağlantısı

 

Bildiğiniz gibi blogun ana sayfasında yazıların tamamını göstermek yerine devamını oku bağlantısı kullanarak, yazıların belli bir bölümünü gösteriyorum.Önceden yazıların sağ alt köşesinde kullandığım “Devamını Oku” bağlantısını gri bir kutu içerisinde ve yeşil renkte gösteriyordum.Temaya daha uygun olacağını düşündüğüm için o kutunun rengini turuncu, bağlantının rengini ise siyah yaptım.Artık eskisi kadar gözüme batmıyor :)

 

4. Yazar Yorumları

 

Yazar Yorumları

 

Yorum bölümünde kendi yaptığım yorumların daha belirgin olması için yazar yorumlarını bir çerçeve içinde göstermeye başladım.

 

Söz Sizde:

Bu değişikliklerle ilgili olumlu, olumsuz yorumlarınızı merak ediyorum.Paylaşırsanız sevinirim.Ayrıca başka ne gibi değişiklikler yapabileceğim konusunda bir fikriniz varsa yazabilirsiniz.

11 Şubat 2012 Cumartesi

SEO’ya Uygun Blog Yazısı Oluşturun

Bir bloğunuz varsa onu en iyi yerlerde görmek en büyük hedefinizdir. Emeklerinizin karşılığının boşa gitmesini istemiyorsanız bloğunuza vakit ayırmanızı tavsiye ederim. Ben sizlere bu yazıda bir blog yazısının arama motorlarına uygun şekilde hazırlanmasından bahsedeceğim. Eğer yazınızı seo kuralları dahilinde hazırlarsanız yayınlarınız arama motorlarında daha üst sıralara çıkacaktır.

 

SEO’ya Uygun Blog Yazısı Oluşturun

 

1. İçeriğin başlığını oluştururken şunlara özen gösterin.Konuya en uygun başlığı oluşturmalısınız. Konu ile ilgili arama motorlarında hangi kelimeler arandığını analiz edin. Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.Yayın başlığı yayın adresini belirlediğinden dolayı başlıklarınızda Türkçe karakter kullanmamaya özen gösterin. Ben başlıklarımı şöyle oluşturuyorum. Yayını hazırlarken başlıkta Türkçe karakter kullanmıyorum.Yayınladıktan sonra yayın başlığımı güncelleyerek Türkçeye uygun hale getiriyorum.

 

 

2. İçeriğin konu kısmıyla alakalı bir anahtar kelime belirleyin. Belirlediğiniz bu anahtar kelimeyi yayının başlarında yoğun olarak kullanın yayın ilerledikçe ise bu anahtar kelimeyi azaltarak içeriği oluşturun. Sonlara doğru anahtar kelimeyi tekrardan sık kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

3. Anahtar kelimenizin eş anlamlılarını yayın içeriğinde kullanın. Çünkü kullanıcının bu eş anlamlı kelimelerle arama yapabilir. Mesela Seo yerine Arama motoru optimizasyonu şeklinde arama yapabilirler.

 

4. Kullanmış olduğunuz anahtar kelimeleri ve eş anlamlılarının bir kısmını kalın, italik ve altı çizili şekillerden birini kullanın çünkü arama motorları özellikle google bu kelimeleri anahtar kelime olarak algıladığı webmasterlar tarafından belirtiliyor.

 

5. Yayın içeriğinizi diğer yayınlarınız arasından konu ile alakalı olanlarla bağlayın. Mesela Seo ile ilgili bir yayın hazırlıyorsanız daha önce oluşturduğunuz seo ile alakalı yayınlarınızla bağlayın. Bu işlem ile sayfalarınız arasında pagerank paylaşımı yapabilirsiniz ve arama motorlarına içeriğin hangi konudan bahsettiğini anlatma yöntemlerinden biridir.

 

6. İçeriğinizde konu ile alakalı başka bir sitenin linkini paylaşın. Bu link sitenizin referansı niteliğinde olacaktır ve bu yabancı site kaliteli bir site ise yayınızın içeriği arama sonuçlarında daha üst sıralara çıkacaktır.

 

7. Dışardan link veya resim alırken bu siteye güvenmiyorsanız bu url adresini nofollow olarak etiketleyin. Nofollow bir bağlantı oluşturmak için HTML kısmına tıklayın. Link veya resmin url adresini bulun ve hemen sonuna rel=”nofollow” etiketini ekleyin. Bu işlem arama motorlarına link veya resim aldığınız siteye referans olmadığınızı göstermenin bir yoludur.

 

8. Yayın içeriğine resim yüklemek kullanıcıya kaliteli bir içerik sunmak için önemli olsa da arama motorlarının resimleri tarayamadığını bilmiyorsanız yayınınız arama motorları tarafından sevilmeye bilir. Arama motorları resimlerimizin kodlarını tarar (url adresi, boyutu vb.) bunun sonunda bir sonuca varmaya çalışır. Bundan dolayı oluşturduğunuz yayına resim eklerken her türlü özelliğini belirtmek önemlidir. Eğer karşı siteye referans olmuyorsanız nofollow olarak etiketleyin. Resmin boyutunu belirleyin çünkü google botları tarama yaparken eğer resim boyutu kod olarak girilmemiş ise ilk önce orijinal boyutunu açmaya çalışacağından bu sitenin açılış süresini uzatır. Bu da google botları tarafından negatif bir sonuç olarak gözükecek ve yayınınızın arama sonuçlarında geride kalmasına neden olabilir.

 

9. Son tavsiyem ise yazılarınızda bir konuya odaklanın makalelerinizi bir yayında sunmak yerine parçalara bölün. Eğer özgün bir içerik oluşturursanız konularınız daha üst sıralarda yer alacaktır.

 

Yazıma burada son veriyorum. Benim aklıma şuan bu bilgiler geldi benim unuttuğum şeyleri sizler yorum kısmında paylaşabilirsiniz. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.

 

Yazar Hakkında:

Bu yazı; elektronik devreler , PIC programlama, C# gibi elektronik ve bilişim konuları ile ilgilenen Sadık Bozkurt tarafından yazılmıştır. Yazarın diğer yazılarını okumak için kişisel web sitesi olan Teknokoliker'i ziyaret edebilirsiniz.

10 Şubat 2012 Cuma

Elite Minima: Ücretsiz Premium Blogger Teması

Custom Blogger Templates sitesinde Blogger temaları yapan Harish, yeni bir Premium Blogger teması yapmış.Bildiğiniz gibi internetten indirdiğimiz temalar Blogger Şablon Tasarımcısı ile uyumlu olmadığından dolayı bu temalarda değişiklik yapamıyoruz.İşte Elite Minima isimli bu temanın en güzel özelliği Blogger Şablon Tasarımcısı ile uyumlu olması.Bu sayede renkleri, yazı tiplerini, boyutlarını kolayca değiştirebilirsiniz.

 

Elite Minima

        Demo   Download

 

Temada Türkçeleşmesi gereken birkaç yer vardı.Onları Türkçeleştirip kendi Box hesabıma upload ettim.Temayı Türkçe olarak kullanabilirsiniz.

 

Yazı başlıklarında kullanılan font Ş karakterini desteklemiyor.İsterseniz Blogger Şablon Tasarımcısı’ndan fontu değiştirebilirsiniz.

 

Temanın bazı özellikleri şöyle:

  • Özelleştirilebilir, temiz, minimal arayüz.
  • CSS3 ile oluşturulmuş şık arama kutusu.
  • Resimli otomatik “devamını oku” eklentisi.
  • 3 sütunlu footer alanı.
  • Şeffaf hover efektli sosyal paylaşım butonları.
  • Benzer yazılar eklentisi.

Blogger’da nasıl tema değiştirileceğini bilmiyorsanız buraya bakabilir, paylaştığım diğer Blogger temalarını ise buradan görebilirsiniz.

Son Derece Cazip Mac Kampanyasında Son Hafta...

Eğer bir Mac satın alma hedefiniz varsa şimdi tam zamanı… Şu günlerde yetkili Apple mağazalarının yapmış olduğu önemli bir kampanya var. Bu kampanya, aslında mağaza mağaza dolaşmayı sevmeyen beni bile harekete geçirdi.

 

Son Derece Cazip Mac Kampanyasında Son Hafta...

Eğer ki hem evinize bir iMac, hem de kendinize bir iPad2 almak istiyor fakat bütçeniz nedeniyle bunu gerçekleştiremiyorsanız bu kampanya tam size göre. 15 Şubat’a kadar süren Mac kampanyası sayesinde bilgisayar için ayırdığınız para ile hem istediğiniz özelliklerde bir iMac, hem de fiyat avantajı nedeniyle artan bütçeniz sayesinde ne zamandır almak istediğiniz iPad 2’yi satın alabilirsiniz.

Ayrıca 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgiliniz için bir sürpriz yapma planınız varsa yine bu kampanya tam size göre…

Bu nedenle kampanya hakkında bazı ayrıntıları sizlerle paylaşmak istedim. Çünkü 15 Şubat’a kadar geçerli olan kampanyada iMac, MacBook Pro ve MacBook Air için 563 TL’ye varan cazip fiyat indirimleri söz konusu…

Örneğin, hafifliği ve şıklığı ile kadınlar için en güzel bilgisayar olduğunu düşündüğüm Ultrabook’un yaratıcısı MacBook Air’ı bu kampanyada KDV dahil 2 bin 762 TL yerine 2 bin 490 TL’ya satın almanız mümkün.. MacBook Air’de 272 TL olan fiyat avantajı, ürünler arasındaki fiyat farkına bağlı olarak MacBook Pro’da 390 TL’yi, kampanyanın en cazip ürünü iMac’de ise 963 TL’yi buluyor. Son yıllarda Apple ana distribütorü Bilkom’un Mac ve iPad ürünlerini çok iyi rakamlara çektiğini biliyorum. Ama mağazaların bu çalışması, Mac aşkımı daha da kabartıyor.

Unutmayın bu özel ürünler için kampanya 15 Şubat 2012 tarihine kadar ve yetkili Apple mağazalarında geçerli.

http://www.bilkom.com.tr/tr/yetkili-saticilar/apple/apple-magazalari/

Bir bumads advertorial içeriğidir.

8 Şubat 2012 Çarşamba

Yeni Blogcular Tarafından Yapılmaması Gereken 10 Şey

Blog yazarlığı günümüzde populerliliğini sürekli arıtırmaya devam ediyor.Artık çoğu kişi birden fazla blog açarak bilgi ve tecrübelerini okuyucuları ile paylaşıyorlar.Kimi ciddi bir manada gelir elde ederken kimileri de hobby amaçlı yazarlığını sürdürüyor.
Hangi durumda olursanız olun etkili bir sayfanın oluşması için önemli adımları atlamamak gerekir.Bu noktada  bilhassa blog alemine yeni başlayanlar  için yapmaması gereken  10 şeyi sizlerle paylaşıyorum:

 

Yeni Blogcular Tarafından Yapılmaması Gereken 10 Şey

 

1- Karışık bir yerleşim yapmayın
İlk başlayanlar için basitlik önemlidir. Okuyucularınızı logo ve bannerler arasına sıkıştırmadan bilgiye direkt ve kolay bir şekilde ulaşmasını sağlayın.Unutmayın okunması zor olan bir yazıyla hiç bir okuyucu ilgilenmeyecektir


2-Büyük Header kullanmayın:
Blogunuz açılır açılmaz okuyucularınızın sayfanızda yazı görmesine imkan verin.Büyük resimler kullanarak yazının alt kısma doğru geçmesine izin vermeyin.Aynı zamanda yükleyeceğiniz büyük resimler sitenin açılış zamanını da artıracaktır.


3-Fazlasıyla reklam kullanmayın
Çoğu blog yazarı arkadaşımız blogunu henüz bir yerlere oturtmadan hemen para kazanma yollarını arıyor ve blogunu reklamlarla dolduruyor.Önce içerik olarak blogunuzu zenginleştirmelisiniz.Daha sonra yazılarınızın demlenmesini beklemeli ve en sonunda da alternatif reklam seçeneklerine başvurmalısınız.


4-Yorum alanını pasif yapmayın
Yazılarınıza yorum yapılan kısmı mutlaka şablonunuzda aktif hale getirin.Okuyucularınızın yorum yapmasını kolaylaştırın.Yorum aldıkça siz cesaretleneceksiniz ve bu da beraberinde kaliteli içerik getirecek.


5-Yazı yazmayı unutmayın
Daha öncede dediğimiz gibi içerik eklemeye ara vermemelisiniz.Belirli bir periyodda en azından haftada 3 yazı blogunuza eklemeyi unutmayın.Yazı eklemeyi keserseniz okuyucularınız yeni bir yazı var mı diye blogunuza girmeyi kesecektir.


6-Sosyal medyayı ihmal etmeyin
Sosyal medya araçlarının populerite açısından ne kadar önemli olduğunu eminim biliyorsunuzdur.Yazılarınızı mutlaka twitter, facebook, google plus gibi sitelerde paylaşmayı unutmayın


7-Genel bir blog oluşturmayın
Okuyucu çekebilmek adına daldan dala atlamayın.Yolunuzu çizin ve belirli içerikten dışarı çıkmayın.Eğer kişisel blog ise gündeme dair yorumlarınızı belirtin ama teknoloji blogu iseniz maç sonuçları ya da bunun klibi çıktı gibi içeriği değiştirecek konulara yer vermeyin.


8-Açılışta çalan müzik eklemeyin
Açılış sayfasında müzik eklemek bazen çok sıkıcı olabilir.Çünkü okuyucular çok sessiz bir ortamda blogunuzu okumak isteyebilir.Örneğin iş yerinde.Sayfanız açılır açılmaz çalan müzik okuyucunuzu rahatsız edebilir.


9-Uygun olmayan yöntemlere başvurmayın
Değişik yöntemlere başvurarak (spam mesajlar gibi) blogunuzun arama motorları tarafından banlanmasına neden olmayın.Hit artırma adına<I>blackhot</I> tekniklerine başvurmayın


10-Diğer blogları okumayı ihmal etmeyin
Nasıl ki blogunuzun okunmasını sağlamaya çalışıyorsanız diğer bloglarda benzer yöntemlerle uygulamaya çalışıyor.Bu yüzden diğer blogları okumayı ihmal etmemelisiniz.Aynı zamanda diğer blogları yorumlayarak okuyucuların dikkatini çekebilir ve sizin blogunuza yorum yapılması konusunda okuyucularınızı cesaretlendirebilirsiniz.Yapılacak yazıyla ilgili en güzel yorum blogunuz için en iyi reklam olacaktır.

 

Yazar Hakkında: Bu yazı; blogger ipuçları, windows uygulamaları, SEO ve sosyal medya konularında içerik üreten Poyraz Şahin tarafından yazılmıştır. Yazarın diğer yazılarını Ehl-i Blog’da okuyabilirsiniz.

6 Şubat 2012 Pazartesi

Arşiv Sayfamı Nasıl Oluşturdum?

Blog Hocam’ın arşiv sayfasına hiç baktınız mı? Ben bir süredir kenar çubuğunda Blogger’ın klasik arşiv eklentsini kullanmak yerine tüm yazıları listelediğim bir arşiv sayfası kullanıyorum.Okuyucularımdan Şimal Hanım arşiv sayfasını nasıl oluşturduğumu sormuş.Hemen anlatayım.

 

Arşiv

 

1.Adım: Öncelikle Blogger kumanda panelinden yeni bir statik sayfa oluşturun.Sayfa ismi olarak ben arşiv yazdım.Siz isteğinize göre tüm yazılar, tüm içerik gibi farklı isimler de verebilirsiniz.

 

2.Adım: Oluşturduğunuz arşiv sayfasının HTML’yi Düzenle bölümünü açın ve oraya aşağıdaki kodları yazın.

 

<script src="http://yourjavascript.com/9184200431/blogtoc-min.js" type="text/javascript">
</script>

<script src="http://bloghocam.blogspot.com/feeds/posts/default?max-results=9999&amp;alt=json-in-script&amp;callback=loadtoc">
</script>

 

Kodlarda düzenlemeniz gereken yerler:

Kırmızı renkle gördüğünüz blog adresimin yerine kendi blog adresini yazmanız yeterli.

 

Not: Blogunuzdaki yazı sayısı arttıkça arşiv sayfasının yüklenmesi yavaşlar.

4 Şubat 2012 Cumartesi

Facebook Hayran Sayfanıza “İletişim Formu” Uygulaması Ekleyin

Ben de dahil çoğu blogcu blogları için bir Facebook hayran sayfası oluşturarak milyonlarca aktif kullanıcısı bulunan Facebook’ta hem takipçilerine yeni içeriklerinden haber veriyor, hem de takipçi sayısını arttırarak blog trafiğini arttırmaya çalışıyor.

 

Facebook’tan gelen trafiği arttrmak için sayfanıza daha çok vakit ayırmalı, hayranlarınızla sürekli iletişim halinde olmalısınız.Bunun için çeşitli Facebook uygulamalarından faydalanabilirsiniz.

 

Son 2-3 ayda Blog Hocam Facebook Sayfası’nın hayran sayısı oldukça arttı.Facebook üzerinden soru ve görüşlerini iletmek isteyen hayranlar ya benden kendilerini arkadaş olarak eklememi istiyorlar, ya da paylaştığım öğelerin yorum kısımlarını kullanıyorlar.

 

İnsamların Facebook sayfam üzerinden bana ulaşmalarını kolaylaştırmak için sayfama bir İletişim sekmesi eklemeye karar verdim ve benim gibi başkalarının da işine yarayabileceğini düşünerek iletişim sekmesini nasıl eklediğimi burada anlatmak istedim.

 

1.Adım: Kullanacağımız ContactMe uygulamasına giderek Get Started butonuna basıyoruz.

 

Facebook Hayran Sayfaları İçin İletişim Formu Uygulaması

 

2.Adım: Listeden uygulamayı hangi sayfaya eklemek istiyorsak onu seçiyoruz ve Contact Me-Easy Contact Tabs for your Fanpage Uygulamasını Ekle butonna basıyoruz.

 

Facebook Hayran Sayfaları İçin İletişim Formu Uygulaması

 

3.Adım: Sol taraftan Contact sekmesini tıklayıp form kutusuna e-posta adresimizi yazıp hesabımı oluşturuyoruz.( Oluşturduğunuz bu iletişim formu aracılığıyla gönderilen mesajlar buraya yazdığımız e-posta adresine geleceğinden kullandığımız bir e-posta adresini yazıyoruz. )

 

Facebook Hayran Sayfaları İçin İletişim Formu Uygulaması

 

4.Adım: Hesabımızı oluşturduktan sonra kullanacağımız iletişim formunu görebiliriz.Buradaki Customize My Form yazan yerden isteğe bağlı olarak formu özelleştirebilir ve Admin bölümünden yönetici paneline ulaşabilirsiniz.

 

Facebook Hayran Sayfaları İçin İletişim Formu Uygulaması