29 Haziran 2012 Cuma

12 Adımda Split Testing ile Takipçilerinizi Arttırın

Split Testing Nedir ? BlogHocam’a bıraktığım bir kaç yorumda Split-Testing’den bahsetmiştim. Şimdi Split-Testing’in anlamını, uygulanış biçimini ve faydalarından bahsedeceğim. İnternet sitenizin türü ne olursa olsun Split-Testing uygulanmalıdır. Split-Testing uygularsanız zamanla istediğiniz değerleri arttırabilirsiniz mesela takipçilerinizi arttırabilir, YouTube ve benzeri video sitelerine yüklediğiniz videoların izlenme sayılarını arttırabilir, sitenizin ziyaretçi sayısını arttırabilirsiniz hatta sahip olduğunuz yada satış ortaklığını yaptığınız hizmet yada ürünün satışlarını 2’ye 3’e katlayabilirsiniz.

 

Split-Testing, Türkiye’de pek önemsenmeyen, bilinmeyen bir konu. Çok az sayıda firma yada kişi Split-Testing yapmaktadır fakat yurtdışında ki firmalar ve bloggerlar bunun önemini anlamış ve üzerinde çok durmuşlardır.

 

Sizin için aşağıda bir görsel hazırladım, Split-Testing yaparak hiç zorlanmadan hedefinize ulaşabilirsiniz. Aşağıda ki senaryoya bakarsanız %1 dönüşüm var. Süreyi kısaltmak için ya ziyaretçiyi 10 katına çıkartmamız gerekiyor yada hedefi 10 kat küçültmemiz gerekiyor. Trafiği arttırmak o kadar kolay değildir ve zaman alır, hedefi küçültmeninde bir anlamı yoktur.

 

 

Split Test İstatistikleri

 

 

Split-Testing’in anlamı, ziyaretçinin hareketlerini test etmektir yani tasarımda ve içerikte yaptığınız ufak değişikliklere ziyaretçinin tepkisini ölçmektir. Bunu yapmak için az da olsa trafiğe ihtiyacınız var. Trafiği nereden sağlayacaksınız; Seo, Banner Reklam, Forumlar, Konuk Yazarlık, CPC vb.

 

Split-Testing yaparken kullanacağım araçlar Google Website Optimizer ve daha da önemlisi kağıt-kalem. Şuan için bu konuda tecrübesizim. Facebook vs beğenilerini nasıl otomatik takip edeceğimi bilmiyorum, belki de ufak bir script yazabilirim ( Bu scripti yaparsam sizinle paylaşırım ). Elimden geldiğince zorlukların üstesinden gelip ve size anlatmaya çalışacağım.

 

Şimdi Split-Testing’in anlamını ve ihtiyacımız olanları öğrendiğimize göre uygulamaya geçelim. Kendi blogumda Split-Testing uygulamaya başlayacağım. Şuan için Aweber gibi otomatik cevaplayıcı sistemler kullanmadığım için şimdilik takipçi sayılarımı ve Rss abonelerimi çoğaltmayı hedefliyorum. Blogumda bir makalede bahsettiğim gibi tam olarak 2012 sonuna kadar hedefim kullandığım sosyal medya hesaplarında ve Rss abonelerinde +500’e ulaşmak. Aslına bakarsanız bu canlı bir ders olacak, yani ilerleyişimi günbegün görebileceksiniz. Peki hedefime ulaşmak için neler yapabilirim ?

 

1- Sidebar’a site renkleriyle uyumlu bir takip kutusu ekleyebilirim. ( BlogHocam’da ki gibi )

 

2- Makale sonlarına eklediğim paylaşma ve takip tasarımının düzenleyebilirim. Renklerle oynayabilirim, yerlerini ve şekillerini değiştirebilirim.

Makale Sonu Paylaş
3- Site rengine uyumlu oklar kullanarak insanların dikkatini istediğim yere çekebilirim.

Bu yöntemi yurtdışında ki bloggerlardan öğrendim. Okları kullanarak insanların dikkatlerini istedikleri yerlere çekebiliyorlar. Böylece hem takipçi sayılarını arttırıyorlar hemde satışlarını ikiye katlıyorlar.

Örnek: Pat Flynn - GreenAxamAcademy.com, Siteye girdiğinizde yukarıda ki bannerda kırmızı bir ok göreceksiniz. Pat, o kırmızı okun satışlarını %30 arttırdığınız söylüyor. Bunu anlattığı videonun o bölümü .

 

4- Ücretsiz bir rehber çıkartarak insanların e-posta adreslerini alabilirim.

Bu en hızlı ve en kolay yoldur fakat dikkat etmemiz gereken bir şey var. İnsanlara verdiğimiz ücretsiz rehberlerin içi gerçekten kaliteli bilgi ile dolu olmalıdır. Baştan savma bir kitap verirseniz sadece insanların e-postalarını kaybetmekle kalmazsınız, onların güveninide kaybedersiniz.

 

5- Bir takım kodlarla ziyaretçi yazının sonuna geldiğinde bir süre sonra ona bir kutu gösterebilirim. Böylece dikkatini birden bire kutuya çekebilirim.

Pop-up’tan biraz daha farklı bir yöntem. Kodları bulup, kullanıp, sonuç alınca sizinle burada paylaşacağım.

 

6- Pop-up Yazılımları Kullanabilirim

Arama motorları ve ziyaretçiler tarafından rahatsız edici bulunsa da gerçekten işe yarayan bir yöntem. Tabi doğru kullanıldığında.

 

7- Hakkımda Sayfasına Takip Kutusu Ekleyebilirim

Bunuda yurt dışında ki bloggerlardan öğrendim. Oldukça etkili bir yöntem. İnsanların sizi tanıdığı sayfada size güvenip, sizi takip etmesi daha muhtemeldir. Bu hiç aklıma gelmezdi ama gerçekten işe yarıyormuş. Bunu deneyip bende göreceğim.

 

8- Yorum Kutusunu Kullanabilirim

Bunu çok denedim ama başarısız oldum, profesyonel bir yazılımcı bulup bunu ona danışacağım. İnsanlar bloguma yorum bırakırken e-posta adreslerini yazmak zorundalar. Onlardan bir checkbox yardımı ile izin isteyebilir ve böylece zahmetsizce bültenime kayıt edebilirim. Blogumda şuan +250 yorum var. Problemi çözebilseydim bu sayının yarısını bültenime kayıt edebilirdim.

 

9- Ödüllü Yarışmalar/Çekilişler Düzenleyebilirim

Her bir mecrada takip etmek bir çekiliş hakkı olsa, eminim 5-10 çekilişte amacıma ulaşabilirim.

 

10- Facebook Uygulaması ile E-Postalarını Alabilirim

Facebook uygulamaları ile ilgili bir kitap almıştım ama pek derinine inemedim. Okuldan arkadaşım ( Barış Gün ) kendini php konusunda kanıtladı. Ondan yardım alarak bu facebook yazılımını üretebiliriz. Böylece insanlardan, onları zahmete sokmadan e-postalarını alabilirim.

 

11- Yorumlara Teşekkür Eklentisini Kullanabilirim

Bir ziyaretçi, bloguma ilk yorumunu bıraktığında onu hazırladığım teşekkür sayfasına yönlendirip, samimi düşüncelerimi ona aktarabilirim. Daha sonra ona ücretsiz bir e-kitap verebilir yada gelecekle ilgili bir haber verip beni takip etmesini isteyebilirim. Eminim bu akılda kalıcı olacaktır.

 

12- İletişim Kutusunu Optimize Edebilirim

Genelde makale sonlarında " benden istediğiniz gibi yardım talep edebilirsiniz " mesajını veriyorum. İletişim sayfasından bana mesaj atmak isteyen bir kişi kesinlikle e-posta adresini vermek zorunda, ki geri dönüş yapabileyim.

 

31 Aralık 2012’ye kadar bunlar dahil bulduğum bütün yöntemleri uygulayıp bütün sosyal medyalarda +500 takipçiye ulaşmaya çalışacağım. Gelişmelerden sizi tekrar tekrar haberdar edeceğim ve sonuçları yine bir misafir yazı olarak BlogHocam’da paylaşacağım, elbette Serdar Kara kabul ederse. Hedeflerime ulaşmama yardım etmek için bana başka fikirler verebilir, beni takip edebilir ve bu yazıyı paylaşabilirsiniz.

 

Bu Makale : İnternetten para kazanmak, profesyonel blog yazarlığı ve uzmanlık sektörüyle ilgilenen ve içerik üreten Batuhan ŞASI tarafından yazılmıştır. Yazarın diğer yazılarını okumak için Affiliate Hocasi.com'u ziyaret edebilirsiniz. 

28 Haziran 2012 Perşembe

Blogger’dan Yeni Özellik: Özel Permalinkler

Blogger kullanıcılarının gelişmesini en çok istedikleri şeylerin başında şüphesiz SEO kontrolü ve deneyimi geliyor.Blogger da kullanıcılarının bu beklntisini kraşılayacak adımları atmaya devam ediyor.Blogger Draft’ta kullanılmaya başlanan ve çok yakında normal kumanda panelinde de aktifleşecek olan son özellik ise özel permalink ayarları.

 

Permalink Nedir?

 

Blogunuzda yer alan her hangi bir yazının  başlığına tıkladığınızda tarayıcınızın adres satırında gözüken URL’ye permalink ya da permanent link ( kalıcı bağlantı ) denir.

 

Blogger’da biryazı yayınladıktan sonra Blogger o yazınızın permalinkini 35-40 karakter olacak şekilde otomatik olarak belirler.Eğer başlıkta türkçe karakterler kullandıysanız oluşturulan bu otomatik permalinkanlamsız bir URL olur ve arama sonuçlarında sizi 1 adım geriye iter.

 

Daha önce bloguma misafir yazar olan Burak Göç, Blog Hocam için yazdığı SEO Dostu Url Oluşturalım başlıklı yazısında bu konudan bahsetmiş ve bu sorun için meşakkatli de olsa bir çözüm bulmuştu.Artık o yazıda anlatılan ve çoğumuzun üşendiği için uygulamadığı bu hileye gerek kalmayacak çünkü Blogger, Draft panelinde özel permalink ayarını kullanıma açtı.

 

Özel Permalink ( Kalıcı Bağlantı ) Nasıl Oluşturulur?

 

Yukarıda da söylediğim gibi özel permalink ayarı şu an için sadece Draft panelde mevcut.Bunun için öncelikle Blogger Draft paneine giriş yaparak yeni bir kayıt oluşturun.Yazınıın başlığını yazdıktan sonra sağ taraftaki Kalıcı Bağlantı seçeneğine tıkladığınızda yazı başlığınıza göre oluşturulan otomatik URL’yi göreceksiniz.

 

Örneğin ben yazı başlığına Özel Kalıcı Bağlantı Ayarı yazdım ve otomatik URL şu şekilde oldu: http://bloghocam.blogspot.com/2012/06/ozel-kalc-baglant-ayar.html

Blogger Özel Kalıcı Bağlantı Ayarı

 

Gördüğünüz gibi otomatik oluşturulan permalink türkçe karakterleri içermediği için oldukça anlamsız oldu ve beni Google aramasında bir adım geri attı.

 

Şimdi buradaki Özel URL seçeneğini işaretleyip SEO dostu bir permalink oluşturacağım.Özel URL olarak Ozel-Kalici-Baglanti-Ayari yazarsam türkçe karakterlerden kurtulmuş olurum böylece permalinkim daha anlamlıı bir hale dönüşür: http://bloghocamtest.blogspot.com/2012/06/Ozel-KaliciBaglantiAyari.html

 

Blogger Özel Kalıcı Bağlantı Ayarı

 

Blogger eski arayüze alışan kullanıcılarını (ben de dahil) yeni arayüze geçmeye bir türlü ikna edemediği için tüm eski arayüzü tammamen iptal etme kararını aylar öncesinden almasına rağmen sürekli erteliyordu.Bu sırada kullanıcılara yeni arayüze geçmeleri içinyeni sebepler üretmeye devam etti.Son sebebimiz de bu özel permalink ayarı.Bakalım yeni arayüze geçmeye ne zaman mecbur bırakılacağız.

27 Haziran 2012 Çarşamba

Kıtalar Arası bir KuşAtma!

9 metrelik dev bir sapan, kocaman Angry Birds kuşları, üzerinde domuzcukların olduğu devasa bir platform ve muhteşem İstanbul Boğazı manzarası... Bunların hepsi biraraya gelmiş ve bu görüntüleri oluşturmuş:



Videonun asıl amacı Cheetos için hazırlanan ve www.istanbulkusatmasi.com  adresinde bulunan özel Angry Birds oyununu tanıtmak. Oyunda hergün 1 iPad 2 başta olmak üzere Angry Birds anahtarlıklar, peluş oyuncaklar, 100 ve 200 TL’lik Teknosa hediye çekleri de ödül olarak veriliyor. Twitter paylaşımlarında da #istanbulkusatmasi hashtag’i ile video yayılmakta.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Sayfayı Kaydırınca Açılan Mesaj Kutusu

Okuyucularınıza bir duyuru yapmak veya onları bir aksiyona davet etmek için uyarı kutuları ve çubukları çok faydalıdır.Daha önce bu amaçla kullanabileceğiniz 3 farklı eklenti paylaşmıştım.Bunlar:

Hepsini birbirinden farklı özellikleri vardı.Bu yazıda paylaşacağım mesaj kutusunun da bambaşka özellikleri var.Bunlrdan kısaxa bahsedecek olursam;

 

Sayfayı Kaydırınca Açılan Mesaj Kutusu

 

Farenin tekerleği veya sayfadaki kaydırma çubuğu ile sayfayı aşağıya doğru kaydırmaya başladıktan sonra bu mesaj kutusu sayfanın belirlediğiniz yerinde otomatik olarak açılıyor.Sayfayı tekrara yukarıya çıkardığınızda mesaj kutusu tekrar kapanıyor.Blogunuzda sayfalar arasında dolaşırken mesaj kutusunun tekrar gözükmesini istemeyenler için de kapatma seçeneği mevcut.Daha iyi anlamak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

 

 

Eklentiyi blogunuza eklemek için aşağıdaki kodları HTML/JavaScript gadget olarak eklemeniz yeterli.

 

<script type="text/javascript" src="http://yourjavascript.com/34145129629/sayfayi-kaydirinca-acilan-mesaj-kutusu.js"></script>
<div style="position:fixed; width:342px; overflow:hidden; bottom:20px;
right:10px; display:none;
background:#000; -moz-border-radius:15px; -webkit-border-radius:15px;
border-radius:15px; border:2px solid #111111;" id="fbslidebox">
<div style="width:320px; padding:10px; margin:0 auto; overflow:hidden;">
<a href="#" style="float:right; color:#999; padding:0 3px;
border:1px solid #CCC; text-decoration:none; font-size:9px; font-family:Verdana, Geneva, sans-serif;" id="fbcloseslidebox">X</a>
<strong style="color:#66ad3d;">Buraya mesajınızı yazın. </strong>
</div></div>

 

Kırmızı renkle gösterdiğim yere kutuda gözükmesini istediğiniz mesajı yazın.

25 Haziran 2012 Pazartesi

“Yazı Kaç Kez Okundu?” Eklentisi

Blogunuzda yayınladığınız bir yazının kaç kez okunduğunu Analytics veya benzeri araçlarla detaylı bir şekilde görebilirsiniz ancak bunu her yazının başında veya sonunda okuucularına göstermek isteyen blogcular da olabilir.O yüzden bu eklentinin işe yaraycağını düşündüm ve paylaşmaya karar verdim.

 

Öncelikle birkaç uyarıda bulunmak istiyorum.Bu eklenti ile yazıyı kaç kişinin okuduğunu değil, kaç kez okunduğunu görebiliyorsunuz.Yani o yazıya her girildiğinde sayıda artış olacaktır.Bu yüzden çok doğru sonuçlar vermeyebilir ve kolayca manüpile edilebilir.

 

“Yazı Kaç Kez Okundu?” Eklentisi

 

Resimde gördüğünüz örnekte ben eklentiyi yazının hemen altına ekledim.Anlatımı da bu şekilde yapacağım.İsterseniz farklı bir yere de ekleyebilirsiniz.

 

Eklentiyi blogunuza eklemek için şablonunuzdan ]]></b:skin> kodunu bulun ve hemen üstüne aşağıdaki kodları ekleyin.

 

.ziyaretci-sayac{
background-image:
url(http://icons.iconarchive.com/icons/deleket/soft-scraps/16/Document-Copy-icon.png)
; background-position: 1em 1em; background-repeat:
no-repeat; background-color: #Fff; width: 50%; border:1px
#333 solid; padding: 1em; padding-left: 70px;
color: #ff2a00;-moz-border-radius:5px;-khtml-border-radius:5px;-webkit-border-radius:5px;border-radius:5px;margin:5px;
}

 

İkinci olarak şablonunuzdan <div class='post-footer'> kodunu bulun ve hemen üstüne aşağıdaki kodları ekleyin.

 

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
function setC(visitors, value){
var expireDate=new Date (2099, 12, 31);
document.cookie = visitors + "=" + escape(value) + ((expireDate == null) ? "" : ("; expires=" +
expireDate.toGMTString())) }
function readC(visitors){
var search = visitors + "=";
var i, j;
if (document.cookie.length > 0) {
i = document.cookie.indexOf(search);
if (i != -1) {
i += search.length;
j = document.cookie.indexOf(";", i);
if (j == -1) j = document.cookie.length;
return unescape(document.cookie.substring(i,j));
} } }
var num;
num=readC("visitors");
if (!num) num=0;
num++;
setC("visitors", num);
document.write("<div class='ziyaretci-sayac'>");
document.write("<b>Bu yazı daha önce "+num+" kez okundu.<\/b>");
document.write("<\/div>");
//]]>
</script>
</b:if>

 

Eklentiyi sadece kayıtları okumak için içine girdiğinizde gözükecektir.Blogunuzun ana sayfasında gözükmez.

22 Haziran 2012 Cuma

Yemek Siparişinde Tek Bir Restorana Bağlı Kalma Devri Kapandı!

Öyle bir yemek sipariş sitesi düşünün ki ister evde, ister yolda, isterseniz işte olun binlerce yemek çeşidinden biri en hızlı şekillde ayağınıza gelsin.Üstelik farklı ödeme seçenekleri sayesinde hiç bir güvenlik sorunu yaşamadan. Ben bu şekilde kusursuz hizmet veren bir site tanıyorum: www.istelezzet.com

Yemek Siparişi Sepet ile Taşınmaz...:) from Istelezzet on Vimeo.


Istelezzet.com’un kullanışlı internet sitesi ve mobil aplikasyonu sayesinde kolayca siparişinizi verebiliyorsunuz.Üstelik verdiğiniz her siparişte biriken puanlarınızla ücretsiz yemek siparişi verebiliyorsunuz.

Istelezzet.com’un en beğendiğim özelliği ise bize tek seferde farklı firmalardan sipariş verebilme imkanı sunması. Ayrıca www.istelezzet.com’da ne yiyeceğine karar veremeyenler de düşünülmüş ve Karasızım isimli bir servis oluşturulmuş. Bu servis bulunduğunuz yere en yakın ve size en uygun seçenekler önererek seçim yapmanıza yardımcı oluyor.

Zengin restoran seçenekleri, ihtiyaca göre menü belirleme ve menü fiyatlarını sürekli güncel tutma gibi özellikleriyle sizi fazlasıyla tatmin edecek bir site olan istelezzet.com, bünyesindeki işletmeleri sürekli kontrol ederek kullanıcılarına kaliteli ve sağlıklı servis sunmayı da ihmal etmemiş.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

20 Haziran 2012 Çarşamba

Click Box Eklentimi Paylaşıyorum

Blogumun sidebarında en üstte gördüğünüz Facebbok beğen, Twitter takip et ve Google +1 butonlarından oluşan bçölüme Click Box adını vermiştim.Bu bölbutonları ilk eklediğimde sizden güzel tepkiler almıştım.O günden beri yorumlarda ve mesajlarda bu Click Box’ın nasıl yapıldığını soran çok kişi oldu.Sanırım artık paylaşma zamanı geldi.

 

Kodların gadget olarak kolayca eleyebilmeniz olabildiğince sadeleştirdim.Bazı okuyucular butonlardan sadece 1 veya 2 tanesini kullanmak istediği için kodları ayrı ayrı paylaşıyorum.Yapmanız gereken sayfa adreslerini kendi adreslerinizle değiştirmek ve kodları HTML/JavaScript olarak kenar çubuğunuza eklemek.

 

Facebook Beğen Butonu

 

Click Box Facebook

 

İlk olarak Facebook beğen butonu ile başlayalım.Burada değiştrmeniz gereken tek yer http://bloghocam.blogspot.com/ yazan yer.Buraya beğen butonua basıldığında hangi sayfanın beğenilmesini istiyorsanız onun adresini yazın.Blogunuz veya Facebook sayfanız olabilir.

 

<style>
#clickface {width:256px; height:23px; margin-top:5px; padding-top:11px; padding-bottom:10px; border:1px solid #d8d7d7;  padding-left:10px; margin-bottom:10px;margin-left:5px; background:url(https://lh3.googleusercontent.com/-EczW7--mfZ8/T36voZW3WtI/AAAAAAAACqQ/WxWacmyqs1U/s265/face.jpg);
-webkit-border-radius:10px;
  -moz-border-radius:10px;
  border-radius:10px}
</style>
<div id="clickface">
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s); js.id = id;
  js.src = "//connect.facebook.net/tr_TR/all.js#xfbml=1";
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
<div class="fb-like" data-href="http://bloghocam.blogspot.com/" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="false"></div></div>

 

Twitter Takip Et Butonu

 

Click Box Twitter

 

İkinci  paylaşacaım kodlar click box’ın Twitter takip et butonuna ait kodlar.Burada da değiştirmeniz gereken tek yer var. http://twitter.com/bloghocam yerine kendi Twitter adresinizi yazın.

 

<style>
#clickfollow {width:256px; height:23px; margin-top:5px; padding-top:11px; padding-bottom:10px; border:1px solid #d8d7d7;  padding-left:10px; margin-bottom:10px;margin-left:5px; background:url(https://lh4.googleusercontent.com/-ImtSc988lkM/T4ayCH9xRqI/AAAAAAAACtI/DlNwLdckthE/s280/twitter.gif);
-webkit-border-radius:10px;
  -moz-border-radius:10px;
  border-radius:10px}
</style>
<div id="clickfollow">
<a href="http://twitter.com/bloghocam" class="twitter-follow-button" data-lang="tr">Follow @bloghocam</a>
<script src="http://platform.twitter.com/widgets.js" type="text/javascript"></script>
</div>

 

Google +1 Butonu

 

Click Box +1

 

Son olarak Google +1 butonun kodlarını paylaşacağım.Burada da değiştirmeniz gereken sadece bir yer var. http://bloghocam.blogspot.com yerine kendi blogunuzun adresini yazın.

 

<style>
#clickplus {width:256px; height:23px; margin-top:5px; padding-top:11px; padding-bottom:10px; border:1px solid #d8d7d7;  padding-left:10px; margin-bottom:10px;margin-left:5px; background:url(https://lh4.googleusercontent.com/-YtCRluKZit4/T36voX1YBgI/AAAAAAAACqI/jLBA0f4NKBw/s265/plus.jpg);
-webkit-border-radius:10px;
  -moz-border-radius:10px;
  border-radius:10px}
</style>
<div id="clickplus">
    <g:plusone size="medium" href="http://bloghocam.blogspot.com"></g:plusone>


<script type="text/javascript">
  window.___gcfg = {lang: 'tr'};

  (function() {
    var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true;
    po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js';
    var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s);
  })();
</script></div>

 

Eğer bu eklentiyi beğendiyseniz aşağıdaki paylaşım butonlrını kullanarak yazıyı arkadaşlarınızla paylaşın.Ayrıca Click Box’taki beğen, takip et ve +1 butonlarna henüz tıklamadıysanız hemen şimdi tıklayabilirsiniz.

18 Haziran 2012 Pazartesi

SONY, XPERIA U'yla Yine Yapmış Yapacağını!

PrintXperia ailesinin en renkli, en eğlenceli çocuğu XPERIA U’da fizy müzik uygulaması telefonun her yerinde. İstediğiniz şarkıyı aratıp, anında dinleyebilir, Xloud ve 3D surround ses teknolojisiyle HD kalitesinde müzik keyfini yaşayabilirsiniz. Xperia U’ya entegre olarak gelen fizy sayesinde, müzik çalarda dinlediğiniz herhangi bir şarkının farklı versiyonlarını ya da şarkıcının diğer tüm şarkılarını fizy üzerinden aratıp ve dinleyebilirsiniz. Bununla birlikte Haziran sonunda gerçekleşecek TrackID güncellemesiyle, TrackID uygulaması üzerinden radyoda veya sokakta duyduğunuz bir müziğin ne olduğunu bulup, fizy’de aratma ve dinleme imkanına da sahip olacaksınız.



Xperia U gençler ve kendini genç hissedenler için özel olarak tasarlandı. Altındaki şeffaf bant, albüm kapağının veya resimlerin renklerine göre renk değiştiriyor. Üstelik Xperia U’yu değiştirilebilir alt kapaklarla da istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.

Diyelim ki, tam fotoğraflık bir kare var. O anda çektiniz çektiniz. XPERIA U’nun bir saniyede çekim moduna geçme özelliğiyle, bu kareyi kaçırmanız imkansız. 5 Megapiksel kamerasıyla mükemmel fotoğraflar çekebilirsiniz. Üstelik 720p HD video çekim özelliğiyle gelsin bombastik videolar!

Xperia U, akıllı telefon dünyasına renk katacağa benziyor. Akıllı, eğlenceli, renkli, karizmatik… Tek kelimeyle stil sahibi bir telefon.

Daha fazla bilgi için tıklayın.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Yazıları Çerçeve İçine Almak

Bugüne kadar kullandığım ve tasarladığım temalarda yazı alanını hep bir çerçeve içine almayı tercih etmişimdir.Yazılarım genelde uzun, görselerle destekli ve kod içeren yazılar olduğu için Resimli Devamını Oku eklentisi kullanarak ana sayfada yazının küçük bir bölümünü gösteriyorum ve bu bölümleri çerçeve içine alarak birbirinden ayırıyorum.

 

İletişim formundan bunun nasıl yapıldığını soran çok mesaj aldım.Bu yazıda yazılarınızı nasıl çerçeve içerisine alacağınızı ve bu çerçevelere nasıl stil vereceğinizi anlatacağım.

 

1. Klasik ve basit bir çerçeve ile başlayalım

 

Blogger Yazıları Çerçeve İçine Alma

İlk örnek en basit çerçeve örneği olsun.Resimde gördüğünüz gibi yazılarınızı 1 pixel kalınlığında siyah bir çerçeve içine almak için ]]></b:skin> kodundan önce şu kodu ekleyin:

 

.post { border:1px solid #000; padding:8px }

 

2. Çerçevenin kalınlığını ve rengini değiştirelim

 

Blogger Yazıları Çerçeve İçine Alma

İkinci örnekte çerçevinin kalınlığını 3 pixele çıkaralım ve rengini kırmızı yapalım.Bunun için kodları şu şekilde değiştiriyoruz:

 

.post { border:3px solid #ef1010; padding:8px }

 

3. Çerçeve şeklini noktalı yapalım

 

Blogger Yazıları Çerçeve İçine Alma

Üçüncü ve dördüncü örnekte çerçevenin şeklinde yapabileceğiniz değişiklikleri göstermek istiyorum.Öncelikle noktalı çerçeve yapalım.Örneğin çerçevemiz 2 pixel kalınlığında, siyah renkte ve noktalı olsun.Bunun için eklememiz gereken kod şu:

 

.post { border:2px dotted #000; padding:8px }

 

4. Çerçeve şeklini çizgili yapalım

 

Blogger Yazı Alanına Çerçeve Ekleme

Çerçevemizin şeklini noktalı yapmanın dışında bir başka sık kullanılan yöntem de çizgili yapmaktır.Bunun için de kırmızı renkli, 1 pixel kalınlığında ve çizgili bir çerçreve örneği verelim.Eklememiz gereken kod şu:

 

.post { border:1px dashed #ef1010; padding:8px }

 

5. Oval köşeli çerçeve yapalım

 

Blogger Yazıları Çerçeve İçine Alma

Bu ve bundan sonra göstereceğim örnekte kullanacağımız yöntem CSS3 olduğu için Internet Explorer gibi çağ dışı tarayıcılarda çalışmaz.Bu örnekte yazımızı 1 pixel kalınlığında, siyah renkli ve 10 pixel yarıçapında oval köşeli bir çerçeve içine alacağız.Eklememiz gereken kod şu:

 

.post { border:1px solid #000; padding:8px;-moz-border-radius: 10px;-webkit-border-radius: 10px;border-radius: 10px; }

 

6. Oval köşeli noktalı çerçeve yapalım

 

Blogger Yazıları Çerçeve İçine Almak

Son olarak oval köşeli çerçevinin şeklini noktalı , kalınlığını 2 pixel ve yarıçapını 20 pixel yapıp bir çerçeve oluşturarak yazıyı bitirelim.Ekleyeceğimiz kod şu:

 

.post { border:2px dotted #000; padding:8px;-moz-border-radius: 20px;-webkit-border-radius: 20px;border-radius: 20px; }

 

Son Söz

Olayın mantığını anlamanız için bu kadar örneğin yeterli olduğunu sanıyorum.Bundan sonra kendiniz de çeşitli kombinasyonlar oluşturarak farklı çerçeveler kodlayabilirsiniz.Sormak istediğiniz bir şey olursa yorum yazarak sorabilirsiniz.Bu arada yazıyı oluşturmak için epey zaman harcadım.Faydalı bir yazı olduğunu düşünüyorsanız aşağıdaki paylaşım butonlrını kullanarak yazıyı paylaşın lütfen.

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στη Θήβα – Συγκεντρωτικά τελικά αποτελέσματα Δήμου Θηβαίων


Σε 67 επι συνόλου 67 Εκλ. Τμημάτων 100,00%
Tελικά αποτελέσματα.
Εγγεγραμμένοι Εκλογείς 33.458 Άκυρα 145 (0,69%) επί των ψηφισάντων
Ψηφίσαντες Εκλογείς 21.002 (62,77%) επί των εγγεγραμμένων Λευκά 58 (0,28%) επί των ψηφισάντων
Σύνολο Άκυρων-Λευκών 203 (0,97%) επί των ψηφισάντων Αποχή 12.456 (37,23%) επί των εγγεγραμμένων
Έγκυρα 20.799 (99,03%) επί των ψηφισάντων
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΥΡΙΖΑ 6.070 29,18%
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 4.676 22,48
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2.217 10,66%
ΠΑΣΟΚ 2.181 10,49%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1.987 9,55%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 1.307 6,28%
ΚΚΕ 1.077 5,18%
ΛΑΟΣ 356 1,71%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 267 1,28%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 143 0,69%
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 102 0,49%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 96 0,46%
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 67 0,32%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 67 0,32%
ΜΛ ΚΚΕ ΜΛ 61 0,29%
ΠΑΝΚΙ 60 0,29%
ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 40 0,19%
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ 25 0,12% 

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΟΥΡΙΚΙ


ΕΚ 79 ΜΟΥΡΙΚΙ


ΝΔ                                     117                                27,99%

ΣΥΡΙΖΑ                             107                                25,60%
ΠΑΣΟΚ                              70                                 16,75%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ                    32                                  7,66%
ΔΗΜΑΡ                              31                                  7,42%
ΑΝΕΞ ΕΛΛΗΝΕΣ              25                                  5,98%
ΚΚΕ                                     17                                  4,07%
ΛΑΟΣ                                     5                                  1,20%
ΠΑΝΚΙ                                   3                                  0,72%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ                           3                                  0,72%
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ                   2                                  0,48%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ           2                                  0,48%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ                          2                                  0,48%
ΠΕΙΡΑΤΕΣ                              1                                  0,24%
ΜΛ ΚΚΕ ΜΛ                         1                                  0,24%


Ποιοι βουλευτές εκλέγονται στη Βοιωτία


Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία εκλέγει, όμως μόνο έναν βουλευτή λόγω του bonus των εδρών της ΝΔ η οποία εκλέγει τρεις βουλευτές.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται

Σταθάς Ιωάννης

Από τη ΝΔ εκλέγονται
Μπασικάκος Ευάγγελος
Καράμπελας Ιωάννης
Κουτσούμπας Ανδρέας

15 Haziran 2012 Cuma

Slayt Manşet Eklentisi

Şuan kullandığım temanın eski halini hatırlarsanız yazıların hemen üstünde Jquery oluşturulmuş bir slayt manşet bölümü vardı ve ön plana çıkarmak istediğim yazıları bu  mamşete koyuyordum.Ancak sürekli güncellemek zor olduğundan ve içerdiği scriptler  nedeniyle blogumuu yavaşlattığını düşündüğümden o slayt manşeti kaldırmıştım.

 

Slayt Manşet Eklentisi

 

Kullandığım o slayt manşetin kaynak kodlarını Web Developer Plus isimli bir siteden almıştım ve benden isteyenlere kaynağın adresini veriyordum.Ancak gelen mesajlardan eklentiyi ekleme konusunda çoğu kişinin sorun yaşadığını gördüm ve blogunuza slayt manşet eklentisini nasıl ekleyeceğinizi detaylı bir şekilde anlatmaya karar verdim.

 

1.Adım: Şablonunuzdan </body> kodunu bulun ve hemen üstüne aşağıdaki script kodlarını ekleyin.

 

<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>
<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.8.18/jquery-ui.min.js' type='text/javascript'/>

<script type='text/javascript'>
    $(document).ready(function(){
        $(&quot;#featured&quot;).tabs({fx:{opacity: &quot;toggle&quot;}}).tabs(&quot;rotate&quot;, 5000, true);
    });
</script>

 

2.Adım: Şablonunuzdan ]]></b:skin> kodunu bulun ve hemen üstüne aşağıdaki stil kodlarını ekleyin.

 

#featured{
float:left;
width:900px;
height:300px;
padding:0;
margin-bottom:30px;
position:relative;
overflow:hidden;
border:3px solid #4494c5;
background:#000;
}

#featured ul.ui-tabs-nav{
position:absolute;
top:0;
left:610px;
list-style:none;
padding:0;
margin:0;
width:300px;
height:292px;
overflow:auto;
overflow-x:hidden;
z-index:100;


}

#featured ul.ui-tabs-nav li{
padding:0 0 0 15px;
}

#featured ul.ui-tabs-nav li img{
float:left;
margin:0 5px 0 0;
background:#fff;
padding:3px;
width:70px !important;
height: 57px !important;
}

#featured ul.ui-tabs-nav li span{
position:relative;
left:0;
top:13%;
line-height:1.3em;
}

#featured li.ui-tabs-nav-item a{
background:#000;
color:#fff;
display:block;
padding:5px;
height:63px;
text-decoration:none;
line-height:1.2em;
outline:none;
width: 300px;
font-family: verdana;

}

#featured li.ui-tabs-selected{
background:url(http://icons.iconarchive.com/icons/fatcow/farm-fresh/32/resultset-previous-icon.png) center left no-repeat;
z-index:100;
}

#featured ul.ui-tabs-nav li.ui-tabs-selected a{
background:#4494c5;
color:#FFF;
}

#featured .ui-tabs-panel{
width:630px;
height:292px;
position:relative;
padding:0;
margin:0;
z-index:50;
}

#featured .ui-tabs-panel img{
width:630px !important;
height:290px !important;
z-index:50;
}

#featured .ui-tabs-panel .info{
position:absolute;
padding:5px 20px 5px 20px;
bottom:0;
left:0;
overflow:hidden;
height:63px;
width:610px;
background:#111;
opacity:0.85;
filter:alpha(opacity=85);
.width: 100%; /* IE */
z-index:50;
}

#featured .info h3{
font-size:18px;
padding:0;
margin:0;
overflow:hidden;
font-family: Verdana;
font-style: bold;
}

#featured .info p{
margin:0;
padding: 5px 20px 5px 0px;
line-height:1.4em;
color:#fff;
}

#featured .info a, #featured .info a:visited{
text-decoration:none;
color:#56c0fd;
}

#featured .info a:hover{
text-decoration:underline;
}

#featured .ui-tabs-hide{
display:none
}

 

3.Adım: Blogger’ın kendi şablonlarından birini kullanıyorsanız  <div class='columns-inner'> kodunun altına, özel bir tema kullanıyorsanız <div id='content-wrapper'> kodunun altına aşağıdaki HTML kodlarını ekleyin.

 

<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;item&quot;'>
<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'>
<div id='featured'>
               <ul class='ui-tabs-nav'>

                   <li class='ui-tabs-nav-item ui-tabs-selected' id='nav-fragment-1'><a href='#fragment-4'><img alt='testing' height='60' src='http://lh3.ggpht.com/-YPJmPpZ96ww/T8YL135hG7I/AAAAAAAADGE/ggxFbMhZPKg/s1600/bloghocama-misafir-olmanin-faydalari.jpg' width='80'/><span>Blog Hocam&#39;a Misafir Olmanın Faydaları </span></a></li>

                   <li class='ui-tabs-nav-item' id='nav-fragment-2'><a href='#fragment-3'><img alt='testing' height='60' src='https://lh4.googleusercontent.com/-ls1UOTN4EUA/TueqzcdHexI/AAAAAAAABt0/31fNpWdT41M/s576/misafir-blogculuk.png' width='80'/><span>Misafir Blogculuk E-Kitabı</span></a></li>

                   <li class='ui-tabs-nav-item' id='nav-fragment-3'><a href='#fragment-2'><img alt='testing' height='60' src='https://lh5.googleusercontent.com/-HDEPfJhX8iE/TjfiWyEmDdI/AAAAAAAAA0E/TEc_YhNkMq8/bir-blogcunun-sahip-olmasi-gereken-5-beceri.jpg' width='80'/><span>Bir Blogcunun Sahip Olması Gereken 5 Temel Beceri</span></a></li>

                   <li class='ui-tabs-nav-item' id='nav-fragment-4'><a href='#fragment-1'><img alt='testing' height='60' src='https://lh4.googleusercontent.com/-iFKdyxyIKs4/TgXFh7b3tDI/AAAAAAAAAt8/NEUf0jQEgJQ/basarili-blogcularin-aliskanliklari.jpg' width='80'/><span>Başarılı Blogcuların Özellikleri </span></a></li>
               </ul>

               <!-- First Content -->
                <div class='ui-tabs-panel ui-tabs-hide' id='fragment-4' style=''>
<img alt='testing' height='290' src='http://lh3.ggpht.com/-YPJmPpZ96ww/T8YL135hG7I/AAAAAAAADGE/ggxFbMhZPKg/s1600/bloghocama-misafir-olmanin-faydalari.jpg' width='600'/>
                   <div class='info'>
                       <h3><a href='http://bloghocam.blogspot.com/2012/05/blog-hocama-misafir-olmann-faydalar.html'>Blog Hocam&#39;a Misafir Olmanın Faydaları</a></h3>
                           <p>Kendi blogum duruken, yazımı neden başka bir blogda yayınlayayım? ve Blog Hocam&#8217;a neden misafir olayım? diye soranlara cevaben bir örnek vermek istiyorum...<a href='http://bloghocam.blogspot.com/2012/05/blog-hocama-misafir-olmann-faydalar.html'>Devamını Oku</a></p>
                   </div>
                </div>

               <!-- Second Content -->
                <div class='ui-tabs-panel ui-tabs-hide' id='fragment-3' style=''>
                    <img alt='testing' height='290' src='https://lh4.googleusercontent.com/-ls1UOTN4EUA/TueqzcdHexI/AAAAAAAABt0/31fNpWdT41M/s576/misafir-blogculuk.png' width='600'/>
                    <div class='info'>
                       <h3><a href='http://bloghocam.blogspot.com/2011/12/mini-e-kitabm-okuyun-misafir-blogculuk.html'>Misafir Blogculuk E-Kitabı</a></h3>
                           <p>Bu e-kitap sayesinde misafir blogculuk kavramının daha iyi anlaşılacağını ve daha çok kişi tarafından uygulanacağını umuyorum.Siz de bu kitabı okuyun ve kitabın linkini paylaşın...<a href='http://bloghocam.blogspot.com/2011/12/mini-e-kitabm-okuyun-misafir-blogculuk.html'>Devamını Okuyun</a></p>
                    </div>
                </div>

                <!-- Third Content -->
               <div class='ui-tabs-panel ui-tabs-hide' id='fragment-2' style=''>
                   <img alt='testing' height='290' src='https://lh5.googleusercontent.com/-HDEPfJhX8iE/TjfiWyEmDdI/AAAAAAAAA0E/TEc_YhNkMq8/bir-blogcunun-sahip-olmasi-gereken-5-beceri.jpg' width='600'/>
                   <div class='info'>
                      <h3><a href='http://bloghocam.blogspot.com/2011/08/bir-blogcunun-sahip-olmas-gereken-5.html'>Bir Blogcunun Sahip Olması Gereken 5 Temel Beceri</a></h3>
                          <p>Bu yazıda blogunuzun uzun ömürlü başarılı ve uzun ömürlü olması için blog oluşturduktan sonra başarıya ulasşmak için bilinmesi gereken bir konudan bahsedeceğim ....<a href='http://bloghocam.blogspot.com/2011/08/bir-blogcunun-sahip-olmas-gereken-5.html'>Devamını Oku</a></p>
                   </div>
                </div>

                <!-- Fourth Content -->
               <div class='ui-tabs-panel' id='fragment-1' style=''>
                   <img alt='testing' height='290' src='https://lh4.googleusercontent.com/-iFKdyxyIKs4/TgXFh7b3tDI/AAAAAAAAAt8/NEUf0jQEgJQ/basarili-blogcularin-aliskanliklari.jpg' width='600'/>
                   <div class='info'>
                       <h3><a href='http://bloghocam.blogspot.com/2011/06/basarl-blogcularn-alskanlklar.html'>Başarılı Blogcuların Ortak Özellikleri </a></h3>
                          <p>Dünyaca ünlü ve başarılı blogcuları başarıya götüren bazı alışkanlıkları ...<a href='http://bloghocam.blogspot.com/2011/06/basarl-blogcularn-alskanlklar.html'>Devamını Oku</a></p>
                   </div>
               </div>
            </div>
</b:if>
</b:if>

 

Düzenlemeniz Gereken Yerler

 

Sadece 3.adımdaki HTML kodlarında değişiklik yapacaksınız.Örnek olarak manşette gösterilen ilk öğeyi nasıl değiştireceğinizi yazayım diğerlerini aynı şekilde düzenlersiniz.

 

13 Haziran 2012 Çarşamba

Blogları Takip Etmenin En İyi Yolu: Google Reader

İletişim formundan bana gelen mesajlardan anladığım kadarıyla blogcular takip etmek istedikleri diğer blogları iki şekilde takip etmeye çalışıyorlar.En çok kullandıkları yöntem Google Friend Connect aracılığıyla bloglara üye olarak yeni yazıları Blogger kumanda panelinden takip etmek.Kullandıkları ikinci yöntem ise blogları sık kullanılanlar listesine ekleyerek ara ara ziyaret ederek yeni bir yazı olup olmadığını kontrol etmek.Takip ettiğiniz blog sayısı arttıkça her iki yöntem de sizi zorlamaya başlar.Gelen mesajlardan da bunu rahatlıkla anlayabiliyorum.Bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için, benim gibi onlarca hatta yüzlerce blogu takip eden blogcuların işini çok kolaylaştıracak ve yıllardır kullandığım bir araç olan Google Reader’dan bahsedeceğim.

 

Google Reader Nedir?

 

Google Reader kısaca; blogların RSS beslemelerini algılayarak o blogları takip etmenizi sağlayan ücretsiz bir araçtır.Çalışma prensibi şu şekildedir: Takip etmek istediğiniz blogların tam adreslerini veya RSS adreslerini araca eklersiniz.Eklediğiniz bloglarda yeni bir yazı yayınlandığında o yazı otomatik olarak Google Reader ana sayfasında görüntülenir.Şimdi Google Reader’a ait ekran görüntülerinin de yardımıyla, soru-cevap şeklinde aracı nasıl kullanabileceğinizi anlatmaya çalışacağım.

 

1. Google Reader’ı kullanmaya nasıl başlayabilirim?

Google Reader Ana Sayfa

Google Reader kullanmak için ihtiyacınız olan tek şey bir Google yani Gmail hesabıdır.Google Reader ana sayfasını ziyaret edip Google hesabınızla giriş yaptıktan sonra Google Reader kullanıma hazır olacaktır.

 

2. Takip etmek istediğim blogları Google Reader’a nasıl ekleyebilirim?

Google Reader Blog Ekleme

 

Sol taraftaki kırmızı Abone Ol butonuna tıkladığınızda açılan kutudaki satıra blogun tam adresini (http://bloghocam.blogspot.com/) veya RSS adresini (http://feeds.feedburner.com/bloghocam) yazdıktan sonra Ekle butonuna basarak o blogu takip listesine ekleyebilirsiniz.

 

3. Takip Ettiğim Blogları Konularına Göre Nasıl Kategorilere Ayırabilirim?

 

Google Reader Kalasör Oluşturma

 

Google Reader’ın en sevdiğim özelliklerinden biri abone olduğum blogları kategorilere ayırabilmemdir.Bunun için sol taraftaki Abonelikler bölümüne eklenen blogun ismine tıkladıktan sonra üst taraftaki Yayın Ayarları’na tıklayıp Yeni Klasör seçeneğine tıkladıktan sonra klasöre isim verip blogu o klasörün içine atabılırsiniz.

 

4. Takip Ettiğim Bloglardaki Yeni Yazılardan Nasıl Haberdar Olabilirim?

 

Google Reader Yeni Yazıyı Görüntüleme

 

Google Reader ana sayfasına giriş yaptığınızda eğer abone listenize eklediğiniz bloglardan birinde yeni bir yazı yayınlanmışsa ana sayfada özet şeklinde gözükür ve yazı başlığına tıklayarak yazının devamına ulaşabilirsiniz.Yazıyı okuduktan sonra okundu olarak işaretlenecek ve ana sayfadan kalkacaktır.

 

5. Abone Olduğum bir blogu takip listemden nasıl kaldırabilirim?

 

Google Reader Aboneliği İptal Etme

 

Sol taraftaki Abonelikler kısmında abone olduğunuz blogların listesi vardır.Oradan aboneliğini iptal etmek istediğiniz blogun ismine tıklayın.Üst taraftan Yayın Ayarlarını açın ve listeden Aboneliği İptal Et seçeneğini seçin.

 

Başlangıç için bu kadar bilgi yeterlidir sanırım.Basit ve Türkçe arayüze sahip olduğu için diğer özelliklerini kullana kullana kendi başınıza rahatça öğenebilirsiniz.

11 Haziran 2012 Pazartesi

Hani Facebook'ta İş Yoktu? İnsankaynaklari.com ile İş Bulmak Artık Çok Kolay!

Yenibiris.com'un yeni uygulaması insankaynaklari.com adaylara Facebook üzerinden profesyonel iş ağı oluşturarak en uygun işi en kısa sürede bulma fırsatı tanıyor!



İnsankaynaklari.com, zaten dahil olduğunuz Facebook’u iş hayatınızda da etkin bir şekilde kullanmanızı sağlayan bir uygulama. İnsankaynaklari.com ile profesyonel iş ağınız genişlerken, ağdaki tüm iş ilanlarına doğrudan ulaşabilir,  'Şimdi Başvur' tuşuyla istediğiniz ilana başvuru yapabilirsiniz. Ve dahası istediğiniz pozisyonların olduğu şirketlere arkadaş listenizden 1 ya da 2. derece bağlantınız varsa bulabilir, gerekli gördüğünüzde bu bağlantıları kullanabilirsiniz.

Ücretsiz olan uygulamada Yenibiris.com ya da Linkedin özgeçmişlerinizi uygulamaya aktararak iş ilanlarını inceleyip başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik profil gizlilik ayarlarını kullanarak özgeçmiş bilgilerinizin ne kadarının gözükeceğine kendiniz karar verebilirsiniz. İnsankaynaklari.com sayesinde bağlantılarınız üzerinden profesyonel profillerinizi zenginleştirebilir, diğer sosyal ağlardaki bağlantılarınızı da davet edebilirsiniz.

Uygulamayı incelemek ve giriş yapmak için Facebook ile bağlan!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Blogunuza Sosyal Takip Butonları Ekleyin

Bu yazıda sizlere blogunuzun kenar çubuğuna ekleyebileceğiniz ve ziyartçileri sosyal profillerinize yönlendirebileceğiniz sosyal butonlar paylaşacağım.

 

Sosyal Takip Butonları

 

Bu sosyal butonlar CSS sprite özelliği kullanılarak oluşturulmuş.Bu ne anlama geliyor? Sosyal ağlara ait ayrı ayrı butonlar kullamnak yerinr hepsi tek bir görselde toplanmış bu sayede sayfa boyutunda düşüş yani açılış hızında artış sağlanmış.

 

Ayrıca yine CSS sprite ile hover özellği verilmiş.Yani hepsi tek renk olan sosyal ikonların üzerine gelindiğinde renkli hale dönüşüyor ve o sosyal ağa ait tooltip dediğimiz bir açıklama metni çıkıyor.

 

Sosyal takip butonlarını blogunuza eklemek için öncelikle şablonunuzdan ]]></b:skin> kodunu buşun ve hemen üstüne aşağıdaki kodları ekleyin.

 

ul#m-soc2{  
margin: 18px 0 0 10px;padding: 0;width: 220px;height:50px;}
ul#m-soc2 li{
list-style: none;margin: 7px;padding: 0;float:left;border: none;}
ul#m-soc2 li a{
background: url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjC5nut81QyU9cRThaxv-4jHkhfSzFx-TOUgZbVwIBIWAuZqhoKhUcqoyY4yZYps1OQ3iZ48-bRE610lUbnDtp1D0U4CeG0gYCSrnsX-eQxHNM59QtpEaRi2drpdE-68NJA80FksyjM5NAu/s132/sosyal-butonlar.png) no-repeat 0 0;
margin:0;padding:0;display: block;position:relative;
width: 33px;
height: 33px;
overflow: visible;
}
ul#m-soc2 li a.twitter{
background-position: 0 0;
}
ul#m-soc2 li a.facebook{
background-position: -33px 0;
}
ul#m-soc2 li a.google{
background-position: -66px 0;
}
ul#m-soc2 li a.rss{
background-position: -99px 0;
}
ul#m-soc2 li a.twitter:hover{
background-position: 0 -33px;
}
ul#m-soc2 li a.facebook:hover{
background-position: -33px -33px;
}
ul#m-soc2 li a.google:hover {
background-position:-66px -33px;
}
ul#m-soc2 li a.rss:hover{
background-position:-99px -33px;
}
ul#m-soc2 li a span{
background: #555;position:absolute;
top:-10px;left:-10px;width:auto;height:auto;opacity:0;
padding:3px;text-align:left;
color:#fff;filter:alpha(opacity=0);
white-space:nowrap;border-radius:3px;font-size:12px;
-webkit-transition: all 0.25s ease-in-out;
-moz-transition: all 0.25s ease-in-out;
-o-transition: all 0.25s ease-in-out;
-ms-transition: all 0.25s ease-in-out;
transition: all 0.25s ease-in-out;} ul#m-soc2 li a:hover{text-decoration:none}
ul#m-soc2 li a:hover span{
opacity:.7;
filter:alpha(opacity=70);
top:-23px}

 

Ardından sayfa yerleşimine gidin ve  HTML/JavaScript gadet olarak aşağıdaki kodları ekleyin.

 

<ul id="m-soc2"><li><a class="twitter" href="http://twitter.com/bloghocam"><span>Twitter</span></a></li><li><a class="facebook" href="http://facebook.com/bloghocam"><span>Facebook</span></a></li><li><a class="google" href="https://plus.google.com/108761595756468128383"><span>Google+</span></a></li><li><a class="rss" href="http://feeds.feedburner.com/bloghocam"><span>RSS</span></a></li></ul>

 

Kodlarda değiştirmeniz gereken yerler:

9 Haziran 2012 Cumartesi

Google’da Üst Sıraları Hedefleyin!

Google’ın dünyada en çok tercih edilen arama motoru olmasında sağlıklı işleyen algoritması ve site indeksleme modüllerinin başarısı yatmaktadır. Bu nedenle, yazılarının google sıralamasında daha iyi yerlere gelmesini isteyen blogcular için en doğru yol; son zamanlarda sıkça artan, backlink kazandırma iddiası ve/veya blogunuzun tanıtımı için koşullar sunan sitelere başvurmadan önce, özgün içerik oluşturmaktan geçer. Tam burada, üst sıraları hedefleyen yazarlar için yüksek google pagerank değeri ve düşük alexa sıralaması en önemli noktalardır.

 

vGoogle’da Üst Sıraları Hedefleyin!

 

SEO, yani; “arama motoru optimizasyonu” için bugün kurumsal kimliği önplanda olan siteler başta olmak üzere, kar amacı güden bir çok blogcununda çeşitli hizmet kanallarıylada başvurduğu bir çalışma. Google’da hakettiğiniz yerde olmadığınızı düşünüyorsanız, sizin içinde “blogunuzun ayarlarıyla oynamanın vakti” geldi demektir. Her blogcu, dikkat edeceği birkaç küçük nokta ile kendi SEO çalışmasını yapabilir.

 

İşte Blogcular için bazı basit ipuçları;

 

1-) Google, Blogger görsellerini önemser;

 

Bir google hizmeti olan Blogger, görseller açısından Google’ın en kısa sürede indekslediği blog hizmetidir. Bu nedenle sitedeki postların mümkün olduğu kadar görsel içermesi önemlidir fakat dikkat edilmesi gereken bazı şeyler var;

 

* Görselleriniz özgün olsun.

 

Postunuza eklediğiniz görsellerin, muhtemel benzer içeriğe sahip görsellerden öne çıkması için görsellerinizi “farklı” ve “özgün” hale getirmelisiniz, bunuda; aldığınız görseli farklı kaydederek yani boyutunu/niteliğini değiştirerek sağlayabilirsiniz. Mümkünse kullancağınız görsel, benzer alanda sizinle yarışacak konularda kullanılmış olanlardan daha dikkat çekici olmalı.

 

* Görselinizi yeniden adlandırın.

 

Google’ın en ilginç hizmetlerinden biri olan, “görsel sürükleyerek arama yapma” imkanından da anlıyoruz ki; google, anahtar kelimeler için ilgili konularda eklenen görselin adınıda değerlendiriyor. Örneğin üstte kullandığım görselin adı, sıkça rastladığımız şekilde ”..4j3p98.png” gibi anlamsız değil, konu başlığıyla alakalıdır. Resmi farklı kaydederek görebilirsiniz.

 

* Görsel sayısı, içeriğin barındırdığı karakterle orantılı olmalı.

 

Konu ile ilgili olarak, gönderilere eklenen görseller aramalar için Google tarafından indekslenirken, içerikle ilişkilendirilir. Eğer içerik; “kısır”, “kısa” veya yeterince görselle ilgili kelime içermiyorsa; yalnızca başlığınızın görselinizle ilgili olması, iyi bir sıralama için yetersizdir.

 

2-) Uzmanlık yazıları yazın;

 

Menfaatçi ziyaretçi ve meraklı ziyaretçi arasındaki ayrımın başladığı nokta, her zaman; “uzmanlık yazıları” olarak nitelediğim faydalı içeriklerdir. Google’ın pagerank değeri açısından en fazla önem verdiği nokta, özgün ve faydalı içerik.

 

Uzmanlık yazısını örnekle açıklayım;

 

Şu an okuduğunuz bu yazının başlığı; “Google’da Üst Sıraları Hedefleyin!”. İçeriğimizde ise; “blog”, “görsel”, “site”, “pagerank”, “google” ve “seo” gibi konumuzla tam olarak ilgili kelimelere sıkça yer veriliyor. Bu demek oluyor ki; yazımız, üst sıra hedefi veya benzer konularda Google’a başvuran bloggerlara tam olarak istediğini sunabilecek yetide faydalı bir yazı.

 

Bir başka açıdan sıralamaya etkisini ele alırsak; uzmanlık yazıları ziyaretçisine faydalıdır, buda demek olur ki, ziyaretçi ulaştığı sitede daha fazla zaman geçirecektir. Siteye ulaşan ziyaretçinin, sayfada geçirdiği sürenin uzunluğuda Google sıralama algoritmasının temel taşı olan pagerankı doğrudan etkiler.

 

Günlük gibi nitelendirilebilecek tarzda yazıların olduğu blogların, alexa sıralaması ve pagerank puanı açısından başarısızlığını, yukarıda anlattığım; “uzmanlık yazısı” bağlamında değerlendirdiğimizde konu daha iyi anlaşılacaktır.

 

Bu tip yazılarda, Popüler öğelere fırsat buldukça yer verin.

 

3-) Back link kazanmaya çalışın, fakat dikkatli olun!

 

Sayfa dışı seo uygulamarının başında “back link” kavramı gelir. Pagerankı yüksek sitelerden alacağınız tıklanmalar, özellikle ilgili site ile benzer içeriğe sahipseniz Google sıralamanızı olumlu yönde etkiler. Pagerank değeri 1 olan siteden 100 kez link almak yerine; pagerank’ı 5 olan benzer içerikli siteden bir kez link kazanmak; sizinde pagerank puanınızı arttıracaktır. Fakat bu varsayım, kazanacağınız back linkin ait olduğu sitenin; özgün içereğe sahip olması, legal, kaliteli ve dönüşlü ziyaretçisinin yoğun olmasınada bağlıdır.

 

Yazının başında da değindiğim gibi; bugün, blogcuların back link kazanmak adına atacağı adımları, bilgisiz olmalarından faydalanarak kötüye kullanan çok sayıda site mevcut. Google tıpkı içerik indekslerken yaptığı gibi, bu siteleride belirli aralıklarla kara listesine ekliyor. Bunlardan biriside sizin blogunuz ya da siteniz olabilir. Dikkat!

 

Blogunuzu seviyosanız; hırs ile asla bu yola başvurmayın. Kaliteli içeriğiniz ile zamanı geldikçe güvenilir siteler tarafından referans verileceğinden kuşkunuz olmasın.

 

4-) Sitenizi güncel tutun;

 

Deneysel olarakta kolayca farkedebileceğiniz bir gerçek olan site güncellemenin Google sıralamasına etkisini, blogunuzu terketmişseniz kolayca farketmişsinizdir aslında. Yine aynı şekilde; düzenli olarak sitenizi güncellediğiniz sürece, site içeriğiniz sizi hakettiğiniz alexa sıralamanıza doğru yaklaştıracaktır.

 

Unutmayın; Google, güncel bloglara içerilen benzer konularda öncelik tanır.

 

5-) Meta Taglar kullanın;

 

Sitenizin kodlarında, “head” bölümüne yerleştireceğiniz bazı kodlar ile, arama motorunun sitenizi denetimini düzenleyebileceğiniz gibi, Google arayüzünde sitenize istediğiniz açıklamalarla yer vererek ziyaretçinin dikkatini çekebilirsiniz.

 

Son olarak; yazılarınızda bold, italic karakterlere ve tırnak işaretlerine gerek gördükçe yer verin.

 

Yazar Hakkında: Bu yazı Mustafa BAŞER tarafından Blog Hocam için yazılmıştır.Yazarın diğer yazılarını kişisel blogu olan Cafe Mystic’te okuyabilirsiniz.

8 Haziran 2012 Cuma

60 Gün Hazırlık, 36 Saat Çekim, 3 Dakika Zevk



Ruffles’tan Türkiye’de ilk defa yapılan, birçok aletin otomatik bir şekilde birbini tetikleyerek takip ettiği ilginç bir iş... Öğrencilerin not alacakları bir derse dönüşen bu proje için, Plato Film Okulu ile anlaşılmış, 25 öğrenci ve 5 öğretmen ile çalışılmış. Projenin en ilginç yanı ise, bu ekibin videodaki düzeneği kurmak için tam 2 ay boyunca çalışmış olması...

Ayrıca Ruffles, bu videoya kutular gizleyerek Facebook üzerinden oynanabilen bir oyun yaratmış ve videoyu interaktif bir hale getirmiş. Bu enteresan mekanizma üzerinden oynanan oyunu, Ruffles’ın Facebook sayfasında bulabilirsiniz:

https://www.facebook.com/rufflesturkiye/app_298027463617532

Düzeneği oluşturan binlerce parçadan gözüme çarpanlar şunlar:

2  adet 74 model Mini Cooper (bayandan)
2 kum torbası (vurmak için)
3 barbekü (hepsi kül olmuş)
2.3 km ip
1.5 kilo barut
15 kilo boya
42 metre hortum (ışıklı, janjanlı)
80 futbol topu
280 kitap (kalın)
300 kutu pepsi
426 adet kanca
630 balon
342 misket (12’si balyoz)
800 adet tahta (tahta)
1600 paket Ruffles MAX
28 konfeti ve kızkaçıran
7 çamaşır makinesi tamburu
812 çivi, vida, civata
3750 parça lego
57 adet jilet
327 adet okey taşı
2.5 kilo biber
2 deniz botu (şişme)
3 adet satır (kasap stili)
122 oyuncak araba
150 mandal
4 litre tiner (uçan cinsinden)
1 fırın (davul fırın)

Bir bumads advertorial içeriğidir.

6 Haziran 2012 Çarşamba

Acemiler İçin Google Analytics Rehberi

Gerek yorumlar aracılığıyla gerekse iletşim formundan Google Analytics hakkında çok soru aldım.Google Analytics nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır, analytics kodu nereye eklenir gibi sıkça sorulan sorulara cevaben bir yazı hazırlayacağımın sözünü vermiştim.Şimdi Googgle Analytics’i daha yakından tanıma zamanı.

 

Google Analytics Nedir?

 

Aslında Google’ın reklam servisi olan AdWords kullanıcıları düşünülerek oluşturulmuş bu araç, AdWords hesabınız olmasa da kullanabileceğiniz, blogunuzun ziyaretçilerinin davranışlarını analiz etmenize yarayan ücretsiz bir (Aylık 5 milyon sayfa gösterimine kadar ) Google servisidir.

 

Analytics için bir sayaç veya istatistik aracı tanımlaması çok hafif kalır.Zira klasik istatistik ve sayaç servislerinin verileri genel istatistiklerden ibaretken, Analytics’te ziyaretçinizin nereden geldiği, blogunuzda ne kadar vakit geçirdiği, hangi şehirden, hangi tarayıcıyla, hangi işletim sistemiyle bağlandığı, blogunuzdaki reklamlara tıklayıp tıklamadığı, sattığınız bir ürünü alıp almadığı ya da üye olmasını istediğiniz bir bültene üye olup olmadığı gibi çok daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Google Analytics Kurulumu

 

1.Adım: http://www.google.com/analytics/tr-TR/ adresine giderek Şimdi Kaydolun linkine tıklayın.Açılan sayfada Google hesabınızla giriş yaptıktan sonra formu resimdeki gibi yeni hesap oluşturun.

 

Google Analytics Kurulumu

 

2.Adım: İlk adımı başarılı bir şekilde geçtiyseniz açılan sayfada blogunuzdan izlemeye yarayan bşr Analytics izleme kodu verilecek.Bu kodu şablonunuzun </head> kodundan önce ekleyin ve Analytics kurulum sayfasına geri dönerek Kaydet butonuna basın.Eğer doğru bir şekilde eklediyeniz kısa bir süre sonra blogunuz izlenmeye başlayacaktır.Verileri pamnelde görmeniz ise 24 saat sürebilir.

 

Google Analytics Kurulumu

 

Gösterge Tabloları

 

Gösterge tabloları yani dashboardlar en sık kullanacağınız bölümlerdir.Buraya Analytics hesabınızı her ziyaret ettiğinizde en çok görmek istediğiniz veriler nelerse onları koymalısınız.Bunu +Widget Ekle yazan yerden yapabilirsiniz.

 

Google Analytics Gösterge Tabloları

 

Önce mevcut widgetların sağ üst tarafında bulunan düzenleme ikonların tıklayın ve açılan pencerenin sağ alt tarafında bulunan Widget’ı sil yazısına tıklayarak buraa görmek istemediğiniz widgetları kaldırın.

 

Şimdi en çok görmek istediğiniz ve en önemli verilere karar vererek +Widget ekle yazan yerden o widgetları gösterge tablonuza ekleyin.

 

Öneri: Ben kendi gösterge tabloma eklediğim ve çok önemsediğim şu wigetları size de öneririm.Tekil Ziyaretçi Sayısı, Ortalama Ziyaret Süresi, Hemen Çıkma Oranı, Ziyaret Sayısı, Sayfa Gösterimeri.

 

Gerçek Zamanlı

 

Google Analytics’in yeni özelliklerinden biri olan gerçek zamanlı takip seçeneği henüz beta olmasına rağmen çok faydalı ve eğlenceli bir özellik.Bu bölümde blogunuzda o an kaç kişi bulunduğunu, blogunuza hangi kaynaktan ve hangi anahtar kelimeden ulaştığını, hangi şehiren bağlandığını, hangi yazınızı okuduğunu anlık olarak takip edebilirsiniz.

 

Google Analytics Gerçek Zamanlı

 

Kitle Raporları

 

Yukarıda bahsettiğim gösterge tablolarını ve gerçek zamanlı istatistikleri her gün kontrol edip önem verdiğiniz verileri inceleyebilirsiniz ancak sandart raporlama bölümü çok detaylı her türlü veriyi bulabileceğiniz bir bölüm olduğu için bunları incelemek saatlerinizi alabilir.Bu yüzden standart raporları uzun periyodlarda incelemenizi öneririm.

 

Google Analytics Kitle Raporları

 

Standart raporlarda ilk veri kitle yani ziyaretçi verileridir.Buraya girdiğinizde son 1 aylık bilgiye ulaşabilirsiniz.Tabi isterseniz bu aralığı değiştirmeniz mümkün.Kitle ekrannda sizi son 1 aylık özet karşılar.Sol taraftaki menüyü kullanarak çok daha detaylı bilgilere erişebilirsiniz.Bunlar:

  • Demografi: Ziyaretçilerinizin hangi dli kulllandığını ve hangi ülkeden veya şehirden bağlandıklarını gösterir.
  • Davranış: Yeni ziyaretçilerinizle geri gelen ziyaretçilerinizin oranını, blogunuzda kalma sürelerin gösterir.
  • Teknoloji: Ziyaretçilerinizin hangi tarayıcıyı, hangi işletim sistemini, ekran çözünürlüğünün kaç olduğunu gösterir.
  • Mobil: Blogunuzu mobil cihazlar kullanarak bağlanlara ait bilgileri gösterir.

Trafik Kaynakları

 

Çok vakit geçireceğiniz bölümlerden biri de trafik kaynaklarınn olduğu bir bölümdür.Blogunuza hangi sitelerden tıklanarak ulaşılmış? Google’da hangi kelime arandığında izib blogunuz çıkmış ve insalar o sonuca tıklayarak hangi yazınıza ulaşmış? Tüm bu bilgileri trafik kaynakları bölmüne bulablirsiniz.,

 

Google Analytics Trafik Kaynakları

 

Bu bölümü açtığınızda da karşınıza son 1 ayda blogunuza gelen ziyaretçilerin kaçının arama motorlarından, kaçının yönlendirme ile geldiğini gösteren bir özet çıkacaktır.Detaylar için yine soldaki menüyüü kullanabilirsiniz.Buradan:

  • Kaynaklar: Blogunuza hangi kaynaktan kaç kez girildiği, o kaynaktan sblogunuza girenlerin blogda ne kadar vakit geçirdiği, Google’da hangi kelime aranarak blogunuza ulaşıldığı gibi bilgileri gösterir.
  • Sosyal: Blogunuzun sosyal medya platformlarındaki performansını gösterir.

 

İçerik

 

İçerik bölümünü açtığınızda sizi son 1 aydaki gün gün sayfa gösteriminizi görebileceğiniz bir grafik karşılar.Hemen altında ise içeriğinizle ilgili önemli metriklre ait bir özet göreceksiniz.Detaylı bilgilere ulaşmak içinse sol taraftaki menüyü kullanabilirsiniz.

 

Google Analytics İçerik

 

Soldaki içerik menüsünden şu detaylara ulaşabilirsiniz:

  • Site İçeriği: Ziyaretçileriniz hangi sayfalarınıza giriş yaptığını, orada ne kadar zaman geçirdiğini, blogunuzu hangi sayfadan terk ettiğini, her sayfaya ait hemen çıkma oranını görebilirsiniz.
  • Site Hızı: Hangi sayfanın ne kadar sürede yüklendiğini, blogunuzun hangi tarayıcıda ne kadar sürde yüklendiğini ve blogunuzun ortalama açılış hızını görebilirsiniz.

Eğer siz debenim gibi kişisel ve hobi olarak blog yazıyorsanız bu kadar bilgi balşangıç için yeterli.Üstelik Google Analytics kullandıkça yeni özlliklerini kendiniz keşfedebileceğiniz ve deneyiminizi arttırabileceğiniz bir araçtır.E-ticaret ve dijital reklamlarla uğraşanlar için bu bilgiler okyanusta bir damladır ancak bizim blogu ve ziyaretçileri hakkında bilgi toplamak isteyen blogcular için yeterlidir.Önümüzdeki günlerde Google Analytics ile ilgili bazı ipuçları ve püf noktalarını paylaşmaya devam edeceğim.

 

Bu arada yazıda kullandığım resimleri size anlatmak için oluşturduğum ve test bloguma ait yeni hesaptan aldığım için bütün değerler 0 gözüküyor.Resimleri kullanmamdaki amaç hangi metriğin nerde olduğunu göstermekti.