29 Ocak 2011 Cumartesi

Moving Forward

Βγήκε το νέο Zeitgeist. Όσοι δεν το έχετε δει λέω να το δείτε. Αξίζει. Προσωπικά δεν διαφωνώ σε κάτι επουσιόδες. Έιναι ότι καλύτερο έχει βγει απο αυτή την σειρά ντοκιμαντές.

Πατήστε εδώ για να μεταφερθήτε στο youtube. Και με ελληνικούς υπότιτλους.

27 Ocak 2011 Perşembe

Μετανάστες

Είστε Υπερ της παραμονής των μεταναστών ή ΚΑΤΑ; Στείλτε μήνυμα στον τάδε αριθμό. Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στο κεντρικό δελτρίο του ΣΤΑΡ και θα κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας...

Έπειτα είχε ρεπορτάζ που στοχευμένα έδειχνε μόνο απαντήσεις πολιτών που έλεγαν ναι στην άρση του ασύλου...

Μετά ήθελα να κάνω εμετό και έκλεισα την τηλεόραση...

24 Ocak 2011 Pazartesi

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Ουγγαρία

Αντέδρασε ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον νέο νόμο που ψηφίστηκε στο Ουγγρικό κοινοβούλιο για τον τύπο και ο οποίος δίνει σε μία πενταμελή επιτροπή -ορισμένη από την κυβέρνηση- το δικαίωμα να κλείνει μέσα ενημέρωσης ή να τους επιβάλει μεγάλα πρόστιμα, αν κρίνει ότι δεν καλύπτουν τα διάφορα θέματα με "ισορροπημένο" και "ηθικό" τρόπο.
Αντιδράσεις σημειώθηκαν και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την ομιλία του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν. Οι επικριτές του νόμου θεωρούν ότι η διατύπωση του νόμου είναι τέτοια που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τόσο τον πολυκομματικό χαρακτήρα του Ουγγρικού πολιτικού συστήματος όσο και την ελευθερία λόγου.
Εδώ έχουμε τον νόμο που επιτρέπει την άσκηση δίωξης κατά δημοσιογράφων στα αστικά δικαστήρια, ζητώντας μεγάλες αποζημιώσεις, αν αυτά που γράψουν "θίγουν την αξιοπρέπεια" του αναφερόμενου προσώπου. Άλλοι δρόμοι, ίδια κατάληξη.

20 Ocak 2011 Perşembe

Συντεχνίτες όλου του κόσμου ενωθείτε!!!

Οι αντιδραστικές συντεχνίες των κλειστών επαγγελμάτων και τα καρτέλ βρήκαν τον άνθρωπο να τους οδηγήσει. Και το όνομα αυτού... Μίκης Θεοδωράκης!
Εμπρός της γης οι βολεμένοι!
Ζήτω οι προνομιακές ρυθμίσεις!
Ζήτω τα θεσμικά ρουσφέτια!
Ζήστε κι εσείς εις βάρος των συμπολιτών σας!
Κλέφτε με τη σφραγίδα του κράτους, και μετά κλαψουρίστε όταν η μάσα τελειώσει!
Πάντα θα βρεθεί ένας Θεοδωράκης να θελήσει να ηγηθεί του κινήματος της στάσης σας!

18 Ocak 2011 Salı

Ο ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓ, ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ


Υποψήφιος δήμαρχος του κόμματος του “τσεκουροφόρου Βορίδη”, με σιδερένιο λοστάρι, ανάμεσα στο σωρό των χρυσαυγιτών τραμπούκων το περασμένο Σάββατο στον Αγ. Παντελεήμονα. Το “λαβράκι” της φωτογραφίας δηλώνει ότι “στηρίζει τους κατοίκους της περιοχής”.

Το θέμα ξεκίνησε από τη συλλογή φωτογραφιών στο Indymedia της δράσης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής το περασμένο Σάββατο στον Αγ. Παντελεήμονα, οι οποίοι κατάφεραν τελικά με τους τραμπουκισμούς τους να ματαιώσουν τη συναυλία, εμποδίζοντας την μικροφωνική εγκατάσταση το πρωί της ίδιας ημέρας. Ανάμεσα στις φωτογραφίες, εμφανίζεται και ο υποψήφιος δήμαρχος Θήβας με το ΛαΟΣ, Νίκος Τούτουζας, στις τάξεις των ναζιστών κρατώντας σιδερένιο λοστό.

Την επισήμανση έκανε το τοπικό μπλογκ της Θήβας ExeisMHnYma, το οποίο διερωτάται “τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;”

Οι ερωτήσεις είναι απλές:
Το άτομο που απεικονίζεται δίπλα στον κάδο των απορριμμάτων με κράνος και σιδερολοστό, είναι το ίδιο πρόσωπο που στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, ζήτησε την ψήφο των Θηβαίων πολιτών ως υποψήφιος δήμαρχος;

Είναι το ίδιο άτομο που κατ΄επάγγελμα αγρότης μεταφέρει τα απογεύματα στην καρότσα του τρακτερ τους αλλοδαπούς που εργάζονται στα χωράφια του;
Εχει την συναίνεση του κόμματος του γι αυτού του είδους τις δράσεις;

Απλές ερωτήσεις!

Νίκος Τούτουζας: από "κορυφή πυραμίδας", ουρά του ναζισμού

Ο Νίκος Τούτουζας ομολόγησε τη συμμετοχή του στην αντιδιαδήλωση των τραμπούκων, με το πρόσχημα ότι κατέβηκε στην Αθήνα για να “συμπαρασταθεί στους κατοίκους“. Ωστόσο, δεν απαντά στα προφανή ερωτήματα του ExeisMHnYma, ούτε βέβαια παραδέχεται τη συμμετοχή του στις εγκληματικές ομάδες της Χ.Α.

Αντί απάντησης, ο εν λόγω κύριος, είχε το θράσος να στείλει mail στους admins της σελίδας με τον τίτλο “Σοκ στις τάξεις των επαγγελματιών αντιρατσιστών“, όπου και αναπαρήγαγε τα αποτελέσματα των πρόσφατων γκάλοπ για το “τείχος του Έβρου”.

Η δειλία και η βλακεία υπήρξαν πάντα χαρακτηριστικά της ακροδεξιάς. Άλλο ένα τυπικό δείγμα αυτής της διαπιστωμένης πραγματικότητας;

Zaphod

13 Ocak 2011 Perşembe

Είδος


Μιλάμε για την διαιώνιση του είδους. Ο καλύτερος επιβιώνει και άλλες τέτοιες παπαριές. Δηλαδή σε μία αγέλη αυτός που έπιανε τις περισσότερες αντιλόπες ήταν αυτός με τον οποίο τα θυληκά θα επέλεγαν να διαιωνισουν το είδος. Οι υπόλοιποι δε πηδούσαν;

7 Ocak 2011 Cuma

Ο καθαγιασμός των υδάτων στην Υλίκη


Παρουσία τού Διευθυντή Υδροληψίας κ. Καρούσου Νικόλαου αλλά καί τού Αναπληρωτή Διευθυντή κ. Βλαγκούλη Νικόλαου σύσσωμο τό προσωπικό τής ΕΥΔΑΠ πού εργάζεται στό Αντλιοστάσιο Υλίκης στό Μουρίκι Θηβών εόρτασε καί φέτος τόν Καθαγιασμό τών Υδάτων .Παρευρέθηκε μεταξύ άλλων καί ο Βοιωτός στήν καταγωγή ( από τό Ακραίφνιο ) τέως Αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης τής ΕΥΔΑΠ Ιατρός κ. Βενιζέλος Αντώνης .Τίμησε μέ τήν παρουσία του τήν τελετή τού Καθαγιασμού τών Υδάτων ο Αντιδήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Παπαδημητρίου Ιωάννης ο οποίος κατάγεται από τό Μουρίκι

3 Ocak 2011 Pazartesi

Σύμβουλοι Τοπικών Κοινότητων Δήμου Θηβαίων


ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ
Κοκοντίνης Χρήστος
Κουτσούκου Ανδρονίκη
Παπαβλάχος Κωνσταντίνος

ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ
Κιούσης Γεώργιος
ΧαλίκοςΝικόλαος
Πέτραινας Γεράσιμος

ΕΛΕΩΝΟΣ
Κατσέλη Δέσποινα
Κατσιφής Γκίκας
Σαμπάνης Χρήστος

ΕΛΛΟΠΙΑΣ
Σύρος Λουκάς
Λαζάρου Κωνσταντίνος
Μποκούζης Σύρος

ΘΙΣΒΗΣ
Καρβούνης Λουκάς
Σάλτας Χρήστος
Μιχάλης Δημήτριος

ΚΑΠΑΡΕΛΙΟΥ
Θανάσαινας Γεώργιος
Κοροβέσης Επαμεινώνδας
Αναδιώτου - Αγαπάκη Ελένη

ΛΕΥΚΤΡΩΝ
Μητσάκης Γεώργιος
Φάκα Ελένη
Ρόκας Ιωάννης του Γ.

ΛΟΥΤΟΥΦΙΟΥ
Μπεκρής Δημήτριος
Μπεκρή Αναστασία
Νίκας Αγγελής

ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
Γιάννενας Γεράσιμος
Χρήστου Αριστείδης
Χρήστου Στυλιανή

ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
Κατσινάς Κωνσταντίνος
Πέτρου Δημήτριος
Αλευράς Κωνσταντίνος

ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ
Κατσέλης Αλκιβιάδης
Κατσέλης Κωνσταντίνος
Κατσέλης Γεώργιος

ΞΗΡΟΝΟΜΗ
Κεφαλάς Ευστάθιος
Κυριακού Άγγελος
Νίκας Κωνσταντίνος

ΠΛΑΤΑΙΩΝ
Σοφός Κωνσταντίνος
Σοφός Μελέτιος
Παπαναγιώτου Παναγιώτης

ΧΩΣΤΙΩΝ
Τριάντη Κωνσταντίνα
Αργύρης Αθανάσιος
Καρακεκέ Γεωργία

ΥΠΑΤΟΥ
Βάθης Δημήτριος
Παπαστάμου Δημήτριος
Τσάκωνας Φώτιος