31 Ekim 2012 Çarşamba

Yüksek Kaliteli Twitter Kapak Resimleri

Bildiğiniz gibi Twitter, profil görünümünde bir değişikliğe giderek kullanıcıların kapak resmi kullanmasına imkan sunmaya başladı.Bu gelişmeyle birlikte internet girişimcileri de kolları sıvadı ve Twitter kapak fotoğrafları paylaşan siteler açmya başladı.

Ben de Twitter kapak fotoğrafı paylaşan sitelerden en popüler olanları bir araya gtirerek sizlerin kullanımına sunmak istedim.Ama önce Twitter kapak fotoğrafınızı nasıl değiştirebileceğinizi göstereyim.

Profilinizden Tasarım Ayarları sekmesini açtığınızda alt tarafta “Tasarımı kişiselleştir” bölümünde “Başlığı değiştir” butonunu göreceksiniz.Buradan Twitter kapak fotoğrafınızı değiştirebilirsiniz.

Aşağıdaki 20 adet kapak fotoğrafının hepsi yüksek kaliteli ve 1200x600 boyutunda.Kullanmak istediğiniz fotoğrafa tıklayarak tam boyutta açın.Tam boyuttaki resmin üzerine sağ tıklayarak bilgisayarınıza kaydedin.

Albert Einstein
Albert-Einstein
Arkadaşlar
arkadaslar
ArtWork
Artwork
Be Better
Be-Better
Be Original
Be-Original
Beyaz Fareler
beyaz-fareler
Çöl
Çöl
Ctrl – Esc
Ctrl-Esc
Dalış
Dalış
Deniz
deniz
Gün Batımı
Gün Batımı
Halkalar
halkalar
İmdat
imdat
İstasyon
istasyon
Kar
kar
Su
Su
Thinking
Thinking
Tokyo City
Tokyo-City
Yapraklar
yapraklar
Yıldız
yıldız

 

Bu arada;
Blog Hocam Twitter hesabında blog dünyası, SEO, sosyal medya ve dijital pazarlama ilgili bilgileri paylaşmaya devam ediyorum.Ayrıca beğendiğim blogları ve o bloglarda gördüğüm güzel yazıları takipçilerimle paylaşıyorum.Takip etmeyi unutmayın!

@BlogHocam

29 Ekim 2012 Pazartesi

Legit Blogger Teması [Animasyonlu Header]

Sıradışı özellikleriyle dikktimi çeken Blogger temalarını paylaşmaya devam ediyorum.Bugün paylaşcağım Legit isimli tema da Dzignine tarafından kodlanmış çok etkileyici bir tema.

 

Legit Blogger Template

 

DEMO & DOWNLOAD

 

Temada dikkatimi çeken başlıca özellikler şunlar:

 

  • Hareketli Header: Temaın en göze çarpan özelliği HTML5 teknolojisi ile oluşturulmuş Header bölümü.Bulut animasyonu gerçekte hoş olmuş.
  • Sağ & Sol Sidebar: Temanın içerik bölümünün sağ ve sol tarafında toplam 2 adet sidebar var.Sidebar’daki gadget başlıkla kullanılan özel font Türkçe karakterlerleri desteklemediği için Türkçe karakter kullanmamanızı öneririm.
  • Blog Başlığı: Header kısmındaki animasyonun bozuomaması için her zaman üst tarafta görmeye alıştığımız blog başlığı bu temada sol sidebarın en üstünde.

 

Sade ve şık bir tasarıma sahip Legit teması renk uyumuyla da başarılı bir çalışma bence.Kişisel bloglar için çok uygun bir tema.Animasyonlu header sayesinde ziyaretçilerin dikkatini çekeceğinizden emin olabilirsiniz.

24 Ekim 2012 Çarşamba

İpucu Balonu Tarzında Sosyal Butonlar

Ziyaretçilerinizin, blogunuzu sürekli takip etmelerini sağlaacak sosyal takip butonlarına çok önem veriyorum.Her kesin zevki ve blog tasarımı da farklı olduğu için değişik türlerde ve ytarzlarda sosyal takip butonlarını sizlerle paylaşıyorum.Bugüne kadar paylaştığım sosyal takip butonları eklentilerini hatırlatayım:

İpucu Balonu Tarzında Sosyal Butonlar

 

Sosyal takip butonlara bir yenisini daha ekleyiyorum.Bu eklenti, başlıkta da belirttiğim gibi ipucu balonlarını andıran tarzda ikonlar kullanılarak yapılmış ve CSS zoom tekniği kullanılarak ikonların üzerine gelince büyütme efekti verilmiş.

Hover efektini görmek için videoyu izleyebilirsiniz.

 

 

Eklentiyi blogunuza eklemek Blogger kumanda paneline giriş yaptıktan sonra Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript yolunu izleikten sonra aşağıdaki kodları ekleyin.

<style>
/* İpucu Balonu Tarzında Sosyal Butonlar  */
.ipucubalonu{
list-style-type:none;
margin:0;
padding:0;
}
.ipucubalonu li{
display:inline;
width: 60px;
height:60px;
}
.ipucubalonu li img{
width: 50px;
height: 50px;
border:0;
margin-right: 4px;
-webkit-transition:-webkit-transform 0.1s ease-in;
-o-transition:-o-transform 0.1s ease-in;
}
.ipucubalonu li img:hover{
-moz-transform:scale(1.8);
-webkit-transform:scale(1.8);
-o-transform:scale(1.8);
}
</style>

<ul class="ipucubalonu">

<li><a href="http://feeds.feedburner.com/bloghocam" target="_blank"><img src="https://lh4.googleusercontent.com/-28Yl3FJYVoY/UH8VfEToQII/AAAAAAAAEUo/9-kIdmHeGaE/s64/ipucubalonu-rss.png" title="Add RSS Feed" /></a></li>

<li><a href="http://www.facebook.com/bloghocam" target="_blank"><img src="https://lh4.googleusercontent.com/-fkNyrN8QhSw/UH8VfPasifI/AAAAAAAAEUg/1L1SEhaNxrs/s72/ipucubalonu-facebook.png" title="Add to Facebook" /></a></li>

<li><a href="http://www.twitter.com/bloghocam" target="_blank"><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPUHY1RPtL-U_swU1RMjcUOdUVfEJzQTryXAehxMya1iQ3-TuqqjdIKQRLoqlh5lt5HytAjbdrE1_28cgZoiwFPKLmzalwjCrAUWAVoRr_Zhwmjy7e5snfyH-oAL1pG6R0-zH1z5hxL-zB/s64/ipucubalonu-twitter.png" title="Add to Twitter" /></a></li>

<li><a href="https://plus.google.com/108761595756468128383" target="_blank"><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjop3H-VuPqCmTVAIRTYH7l_MInC1Cj7Nf0HvFwcX36KdpY4Rc4PtHAjpHtqzyNpCerQUyk9-gcQPHMauoYmp3JE81qwIZJopN3BxQcUQX0qYhvmVEIGRur0iso2KOUcUfzB0Ko9m_NkYMZ/s64/ipucubalonu-google.png" title="Add to Facebook" /></a></li>

</ul>

 

Değiştirmeniz gereken yerleri beyaz vurguyla gösterdim.Oralara kendi FeedBurner, Facebook, Twitter ve Google+ hesaplarınızın adreslerini yazın.

22 Ekim 2012 Pazartesi

Bumerang Türkiye'nin En İyi Blog ve Web Sitelerini Ödüllendiriyor

Türkiye’deki blog ekosistemini geliştirmek amacı ile 2007 yılında kurulan ve bünyesinde 20 bini aşkın bağımsız yayıncının yer aldığı Bumerang, Türkiye’nin en iyi blog ve web sitelerini ikinci kez ödüllendirmeye hazırlanıyor.

Bumerang Ödülleri

Bumads ile İçerik Aşkına

"Bumads ile İçerik Aşkına" konsepti ile hazırlanan etkinlik, 29 Kasım Perşembe günü Hilton Convention Center’da gerçekleşecek. Gizmodo Chief Editörü Matthias Sternkopf başta olmak üzere sektörün önemli isimlerinin katılacağı, sosyal medya, bloglar ve content marketing gibi başlıkların konuşulacağı konferans ile başlayacak etkinlik sonunda, katılımcılar aldıkları eğitimi belgeleyen sertifikanın da sahibi olacak.

“Bumads ile İçerik Aşkına” etkinliği Türkiye’nin en’lerinin seçileceği Bumerang Ödülleri‘yle devam edecek.

“En Tarz Blog” “En Çalışkan Blog” “En Sosyal Blog” “En Bilge Forum” “En İyi Yerel Site” ve "En Uyumlu Site" kategorilerinde düzenlenecek olan ödül töreninde “Jüri Özel Ödülü” de dahil olmak üzere toplam 7 site sahibi The New iPad kazanacak. Ayrıca tüm finalistler sürpriz hediyelerle ödüllendirilecek.

Bumerang kullanıcı paneli üzerinden kolayca başvurulabilen yarışmada, başvuru onayından sonra “sms oylaması”na geçilecek. Sonrasında ise her kategori, kendi alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek.

Dünyaca ünlü bloggerlar, sektörün önde gelen markaları, reklam ajansları ve basının katılacağı "Bumerang Ödülleri"nde müzik dünyasının sevilen isimi Mirkelam ve İskender Paydaş sahne alarak konuklara unutulmaz dakikalar yaşatacak.

Siz de Türkiye’nin en iyileri arasında yer almak istiyorsanız Bumerang’a kayıtlı olan blogunuz/siteniz ile 15 Kasım 2012 tarihine kadar bumerang.hurriyet.com.tr’den yarışmaya başvurabilirsiniz.

Eğer hala Bumerang üyesi değilseniz kolayca üye olabilir, başvurunuzu üye girişi yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

19 Ekim 2012 Cuma

İstenmeyen Bağlantılar İçin Google Disavow Aracı

Nisan aynın sonlarında Google, arama sonuçlarında üst sıralarda üst sıralarda gözükmek için yapılan spam backlink çalışmalarını hedef alan Penguen algoritmasını duyurmuştu.Bu algoritmayla birlikte Google, spam backlink çalışması yapan siteleri cezalandırmayı amaçlıyordu ancak bu drum başka bir sıkıntının da doğmasına yol açmıştı.Negatif SEO…

 

Negatif SEO Nedir?

 

Spam backlink çalışmalarının sitelere verdiği zararı anlayan kişiler, bu durumu rakiplerinin aleyhine kullanmaya başladılıır ve böylece negatif SEO kavramı oluştu.

 

Sıralamada kendinden daha üst sırada yer alan bir sitenin sıralamasını düşürmek isteyen kişiler, o site için spam backlink çalışmaları yapmaya başladılar ve Google tarafından cezalandırılıp sıralamada gerilere üşmesini sağladılar.

Google Disavow Aracı Nedir?

 

Google Penguen algoritmasının yol açtığı bu olumsuz durum yüzünden bir süredir Google’dan karşı bir hamle bekleniyordu ki geçtiğimiz günlerde Matt Cutts, resmi Google blogunda yaptığı bir açıklamayla, sitelere gelen ancak istenmeyen linkleri reddedebileceğiniz Disavow aracını duyurdu.

Yukarıda bu aracın ortaya çıkmasına neden olan “Negatif SEO”  kavramından bahsetmeye çalıştığım.Eğer siz de negatif SEO saldırısına maruz kaldıysanız ve bilmediğiniz sitelerde yüzlerce spam link alıyorsanız bu aracı kullanarak, istemediğiniz bağlantıları reddedebilir ve Google’ın bu linkleri görmezden gelmesini sağlayabilirsiniz.Böylece siteniz bu olumsuz SEO saldırılarından etkilenmemiş olur.

Google Disavow Aracı Nasıl Kullanılır?

Öncelikle bu aracın, Google Penguen güncellemesi sonrasında negatif SEO saldrısına maruz kalan siteler için olduğunu tekrar hatırlatmak isterim.Son zamanlarda Google sıralamalarınızda ciddi düşüşler yaşadıysanız, Google Webmaster Central veya diğer üçüncü parti backlink uygulamalarını kullanarak spam olarak sitenize gelen bağlantıları tespit etmelisiniz.

 

Reddetmek istediğiniz siteleri tespit ettikten sonra Google Disavow aracına gidin. Burada açılır menüden iyileştirme yapacağınız sitenizi eçere bir sonraki adıma geçin.

Google Disavow tool


Şimdi br .txt dosyası oluşturarak içerisine spam link gönderen siteleri yazın.Txt dosyasına iki şekilde URL girebilirsiniz.

  • spam.com sitesinden gelen tüm bağlanttıları reddetmek için domain:spam.com
  • spam.com sitesindeki belli sayfalardan gelen bağlantıları reddetmek için her satıra bir adet olmak üzere
    http://www.spam.com/contentA.html
    http://www.spam.com/contentB.html http://www.spam.com/contentC.html

şeklinde oluşturduğunuz TXT dosyasını seçin ve gönderin.Google’ın bu bildirimi işleme koyması ve sitenizi yeniden değerlendirmesi 1-2 hafta kadar sürebilir.

 

Google Disavow tool

 

Önemli Not: Bizim gibi kişisel blog sahipleri çok büyük ihtimalle bu araca ihtiyaç duymayacaklardır. Gerçekten ihtiyacınız yoksa ve ne yaptıüğınızdan emin değilseniz bu aracı kesinlikle kullanmayın!

18 Ekim 2012 Perşembe

2012 Bumerang Ödülleri Başlıyor

Bumerang network bloglara ilk desteğini trafik sağlayarak vermeye başlamıştı. Ardından belkide Türkiye’nin en kazançlı ve en güvenilir kazanç sistemi olan bumads ile bloglara maddi destek vermeye başladı.

Zaman zaman düzenlediği özel etkinliklerle blog yazarlarını bir araya getiren ve onların gsosyalleşerek güzel vakit geçirmesini sağlayan Bumerang’ın etkinliklerinden biri de, ilkini geçen sene gerçekleştirdiği blog ödülleri.


Bumerang ödülleri 2012 etkinliği için de başvurular başladı.6 farklı kategoride en iyi blogların seçileceği yarışmada blogcular birbirinden güzel hediyelerin yanısıra Mirkelam ve İskender Paydaş konserleriyle de eğlenceli bir gün geçireceğe benziyor.

Ödül Töreni

Blooglar Hangi Kategorilerde Yarışacak?

 

Blogların yarışacağı kategoriler şunlar:

En Tarz Blog: Sitede kullanılan görsellerin içerikle uyumlu bir biçimde bütünleştiği, tema tasarımıyla ve uyumlu renk kullanımlarıyla dikkat çeken, ziyaretçilerine kolay ve rahat bir okuma olanağı sunan, özgün, yaratıcı tasarıma sahip, site menüsünde anlaşılır ve kolay kullanım sağlayan siteleri kapsar.

En Çalışkan Blog: Hedef kitlesine uygun içerik zenginliği ve geniş arşivi ile dikkat çeken, blog içeriklerini düzenli aralıklarla güncelleyen, okuyucularına benzersiz araştırmalar sunan, yazılarını video ve görsellerle zenginleştiren, özgün ve farklı anlatıma sahip bilgileri içeren siteleri kapsar.

En Sosyal Blog: Okuyucularına kendi alanında özgün içerikler sunan, sosyal medyayı yakından takip ederek aktif kullanan, tüm platformlarda okuyucularıyla etkileşim halinde olan, okuyucu yorumlarına önem veren, sitesini faydalı widgetlarla zenginleştiren siteler bu kategoride değerlendirilecektir.

En Bilge Forum: Belirli bir konu üzerine yoğunlaşmış, belirlenen konu üzerinde güncel paylaşımları bulunan, oturmuş bir içerik paylaşımcı kitlesine sahip, konu ile ilgili farklı bilgi ve paylaşımları içeren, içeriklerini doğru kategorilendiren, tasarım olarak kullanışlı forumları içerir.

En İyi Yerel Site: Güncel il ve ilçe haberlerinin bulunduğu, ekonomi, etkinlik, kültür& sanat ve siyasi içeriklere yer verip tasarım açısından da özenli olan siteler bu kategoriden başvurabilirler.

En Uyumlu Site: Arama motorlarıyla uyumlu, tüm browserlarda (tarayıcı) sorunsuz çalışan, içeriklerine mobil cihazlardan da kolayca erişilebilen, site yüklenme hızına önem veren siteleri içerir.

Yarışmaya Nasıl Katılabilirim?


1. Bumerang ödüllerin 4 aşaması var.Bunlarda ilki katılım aşaması.Yarışmaya katılmak için yarışma başvuru sayfasına giderek formu esksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız yeterli.

2. İkinci aşama ise onay aşaması.Başvurunuzu değerlendiren editörler şartları sağladığınıza kanaat getirdikleri taktirde başvurunuzu onaylayacaklar.

3. Üçüncü aşama halk oylaması aşaması.Katılımınız onaylandığında size bir link ve şablon kodu verilecek.Bu link ve şablon yardımıyla ziyaretçileriniz veya takipçileriniz blogunuza oy verebilecekler.Halk oylamasında maniplasyonların önüne geçmek için cep telefonu onayı gerektiğini de hatırlatayım.

4. Son aşama ise jüri değerlendirmesi aşaması.Halk oylaması sonucunda, her kategoride en çok oyu alan 10 blog jüri değerlendirmesine sunulacak ve hürinin belirlediği 3 bloga ödül verilecek.

 

Kategori Birincilerine Verilecek Ödüller

 

Kategori birincilerine verilecek ödüller arasında göze en çarpanı The New iPad olsa gerek.Bunun dışında sponsorlar tarafından sürpriz hediyelerin verileceği ve geniş kapsamlı basın duyuruşarının yapılacacğı da belirtilmiş.

 

Ben katılmayı düşünmüyorum.Katılacak arkadaşlara başarılar dilerim.Umarım adil bir değerlendirme olur ve hakedenler kazanır.

BOL ŞANS!

Kaynak: http://bumerang.hurriyet.com.tr/bumerang-blog-odulleri.htm

17 Ekim 2012 Çarşamba

Smoother Blogger Teması

Dikkat ettiyseniz bir blogda sadece farklı özelliklere sahip ve orijinal temalar paylaşıyorum.Beğendiğim diğer tüm temaları ise Facebook, Google+ ve Twitter hesaplarımda paylaşıyorum.

Smoother Blogger Template

DEMO & DOWNLOAD

 

Smoother temasının da kendine has, harika özellikleri olduğu için blogda paylaşmaya karar verdim.İşte temanın göze çarpan bazı özellikleri:

  • Temanın sağ tarafında şık bir sidebar var.Sol tarafta ise sayfayla birlikte kayan ve sadece paylaşım butonlarından oluşan bir bar var.
  • Blog başlığında kullanılan font hover efekti sayesinde logosu olmayanların ayrıca logoya ihtiyacı yok.
  • Yazı başlıklarında gölgelendirme kullanılmış ve üzerine gelindiğinde yumuşak bir renk geçişi var.
  • Numaralı sayfa navidasyonu, otomatik devamını oku gibi bazı eklentiler hazır.
  • Tüm  ekran çözünürlüklerinde sorunsuz çalışıyor.
  • Blogger şablon düzenleyiciyle uyumlu olduğu için bazı değişiklikleri kolayca yapabilirsiniz.

15 Ekim 2012 Pazartesi

Facebook’ta Görünürlüğünüzü Arttırın

Blogcular dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook’ta blogları için hayran sayfaları oluşturarak oradaki hedef kitleleriyle etkileşime geçiyor ve bloglarının promosyonunu yapıyorlar.Peki sayfalarının beğenerek onları takip etmeye başlayan hayranlarının kaçına ulaşabiliyorlar?

 

Facebook sayfanızda paylaştığınız bir gönderinin, sayfanızı beğenen herkese ulaştığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz.Paylaştığınız gönderiler hayranlarınızın sadece belli bir kısmına ulaşır ve bunu Facebook’un “EdgeRank” isimli algoritması belirler.

 

edgerank

 

EdgeRank Nedir?

 

EdgeRank, yularıda da bahsettiğim gibi hangi gönderinizin hangi takipçide gösterileceğini belirleyen algoritmanın adıdır ve şu 3 faktöre bağlıdır:

  • Yakınlık: Gönderilerinizin, daha önceki gönderilerinize yorum yazarak,  beğenerek, paylaşarak sizinle etkileşimde bulunan kişilerde gözükme oranı çok daha fazladır.
  • Ağırlık: Sayfanızı beğenen bir kişi, daha önce fotoğraf türündeki gönderilere daha fazla ilgi gösterdiyse, bundan sonraki fotoğraf türündeki paylaşımlarınızın, o kişide gözükme oranı fazladır.
  • Zaman: Gönderinizin ne kadar yeni olduğu ve sayfanızı beğenen kişinin Facebook hesabına ne sıklıkla girdiği, gönderinin o kişide gözüküp gözükmeyeceğinde rol oynar.

 

EdgeRank Neden Önemlidir?

 

Ben gönderimi Facebook sayfamda paylaşırım, insanlar sayfamı ziyaret edip linkime tıklar ve gönderimi beğenir diye bekliyorsanız çok büyük bir hata yapıyorsunuz demektir.Çünkü Facebook sayfasında paylaşılan bir öğeyi beğenen veya yorum yazanların %96’sı bu gönderiyi kendi zaman tünellerinde gördüklerinde etkileşime geçiyorlar.

 

Facebook’a giren bir kullanıcı, zamanının %27’sini zaman tünelindeki gönderilere bakmakla geçiriyor.Ve Alexa verilerine göre Facebook, Google’ı da geride bırakarak Türkiye’nin en çok ziyaret edilen sitesi olmuş durumda.

 

İşte tüm bu nedenlerden dolayı her blogcu Facebook’ta ve insanların zaman tünelinde olmak zorunda.

 

EdgeRank Nasıl Geliştirilir?

 

Daha fazla kişinin zaman tünelinde gözükerek, Facebook’tan daha fazla trafik sağlamak istiyorsanız EdgeRank’inizi geliştirmelisiniz.Bunun için yapablecekleriniz şunlar:

  • Kısa Yazın: Sosyal medya ajanslarının araştırmalarına göre 100-250 karakter arasında yazılan mesajlar %60 daha fazla yorum, beğeni ve paylaşım alıyor.
  • Görselliğe Önem Verin: Paylaşımlarınızda fotoraf ve video içerikleri kullanmaya dikkat edin.Fotoğraf ve video içeren gönderilre %100 daha fazla etkileşim getiriyor.
  • Katılıma Çağırın: Hayranlarınızdan yorum yazmalarını ve beğenmelerini rica edin.Zaman zaman küçük yarışma ve oyunlar düzenleyerek katılımı arttırın.
  • Sık Paylaşın: Facebook sayfanızda paylaşım yapma sıklığınız ne kadar artarsa hayranların zaman tünelinde gözükme şansınız da o kadar artar.Unutmayın insanların %96’sı zaman tüneline düşen gönderiler sayesinde sizinle etkileşime geçiyor.
  • Zamanlamayı İyi Yapın: Her asyfanın takipçi kitlesi birbirinden farklıdır.Benim sayfamı takip edenler sabahları online olurken, sizin takipçileriniz gece yarısı online olabilir.Çeşitli denemeler yaparak en çok hangi zaman aralığında yaptığınız paylsşımlara reaksiyon aldığınızı tespit edin paylsşımlarınız saatlerde yapmaya çalışın.
  • İlgili İçerik Paylaşın: Blogunuzun ismiyle açtığınız Facebook sayfasında sadece blogunuza ait içerik ve linkleri paylaşmak doğru değildir.Sayfanızı beğenenlerin ilgisini çekecek konularda haberler, fotoğraflar, videolar ve linkler paylaşın.

    12 Ekim 2012 Cuma

    Zirvedeki Dijital Yaratıcılar Toplanıyor!

    Digital Age Summit ‘Dijital Yaratıcılık’ temasıyla bu yıl altıncı kez katılımcılarını ağırlayacak.

    Digital Age dergisi tarafından 2007 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 18 Ekim’de  gerçekleşecek olan Digital Age Summit 2012’nin program detayları bellioldu. Ana sponsorluğunu Vodefone’un , Gençlik  Sponsorluğu’nu ise Coca-Cola’nın sahiplendiği Digital Age Summit Four Seasons Hotel’de gerçekleşecek.

    dijital yaratıcılık
    ‘Dijital Yaratıcılık’ temasıyla, bu yıl altıncı defa katılımcılarını ağırlayacak olan Digital Age Summit’12’nin ana konuşmacılarından ilki Forbes.com tarafından dünyanın en önemli 10 sosyal medya uzmanından biri olarak gösterilen ‘Unmarketing’ kavramının yaratıcısı ve UnMarketing isimli bestseller kitabın yazarı Scott Stratten. Stratten bu yılki Digital Age Summit’te ‘The Business of Awesome’ isimli yeni kitabından; pazarlama, markalaşma, halkla ilişkiler, sosyal medya, insan kaynakları ve müşteri hizmetleri ile ilgili ana iş konseptlerini kapsayan bir sunum gerçekleştirecek.

    konuşmacılar

    Digital Age Konferansı 2012′nin bir diğer konuşmacısı ise sanal âlemde medya tasarımı konusunda araştırmalar ve yaratıcı çalışmalar yapan Beth Coleman. MIT’de ‘Writing and Humanistic Studies and Comparative Media Studies’ bölümünde Yeni Medya Yazarlığı dalında yardımcı doçent olarak çalışan Coleman, son kitabı Hello Avatar: From Virtual Worlds to X-Reality’de ‘sanal tasarım’ ve ‘sosyal ağ kimlikleri’ konularını incelemişti.

    digitalage 12 summit
    Konferansın diğer konuşmacısı ise Porter Novelli Global Teknoloji Uygulama Lideri Richard Cline. Daha önce Voce, Google, Yahoo!, eBay, NetApp, Bell Sports, Intel, Playstation, Dolby, Discovery Channel, Unisys ve diğer benzeri markaları yöneten Richard Cline konferansta Beyond the Conversation: The Evolution ofCorporate Social Media’ başlıklı konuşmasını yapacak.

    sponsorlar

    Bir diğer konuşmacı ise; Mariano A. Bosaz. 2007 senesinden itibaren Coca-Cola South Latin’de İnteraktif Pazarlama Direktörü olarak görev almaya başlayan Bosaz, Coca-Cola’nın dijital pazarlama stratejisini geliştirdi, markaların web/mobil platformlarını birleştirdi ve WorldCup 2012 ile Powerade Latin Amerika gibi projelerin tüm dijital işlerini devraldı. 2011 senesinde Coca-Cola’nın Avrasya ve Afrika Grup İnteraktif Pazarlama Müdürü olan Mariano Bozas konferansta katılımcılarla deneyimlerini Coca-Cola Türkiye İnteraktif Pazarlama Müdürü Yüce Zerey ile ortak gerçekleştirecekleri sunumlarında paylaşacaklar.

    Digital Age Summit 2012’nin program detayları ise şöyle:

    Digital Age Konferansı saat 9’da Digital Age Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak.

    Saat 9.30 – 10.20 arasında ise Beth Coleman ’Hello Avatar’ başlıklı konuşmasıyla sahnede olacak.

    Coleman saat 10.20 – 10.50 arasında da kitabını imzalayacak.

    Saat 13.50 – 14.40 arasında etkinliğin diğer bir önemli ismi Scott Stratten ’Untalk’ başlıklı konuşmasıyla sahnedeki yerini alacak.

    Stratten saat  15.30 – 16.00 arasında kitap imzası için okurlarıyla bir araya gelecek.

    Saat 16.10 – 16.40 arasında ise Porter Novelli Global Teknoloji Uygulama Lideri Richard Cline ’Beyond the Conversation: The Evolution of Corporate Social Media’ başlıklı konuşmasını yapacak.

    İletişim;

    Alper Barış alperbaris@kapital.com.tr / 0 212 282 26 40 – 138
    İnternet sitesi        :http://www.mci.com.tr/konferanslar
    Twitter hesap bilgisi    : @digitalage
    Twitter hashtag        :  #digitalage2012

    Bir bumads advertorial içeriğidir.

    10 Ekim 2012 Çarşamba

    BlueBuzz: Bugüne Kadar Paylaştığım En İyi Tema

    Bugüne kadar paylaştığım Blogger temaları arasında benm en iyisi olduğunu düşündüğüm bir temayı tanıtcağım size.Görünüm olarak sade ve çok dikkat çekici değil ama özelliklerini görünce bana hak vereceksiniz.

     

    BlueBuzz Blogger Template

     

    DEMO & DOWNLOAD

     

    • Sayfa Görünümü: Blogu açtığınızda yazılar liste şeklinde alt alta gözüküyor.Ancak barın hemen başındaki grid view ikonuna basarak galeri görünümüne geçebiliyorsunuz.İstediğiniz an list view ikonuna basarak liste görünümüne dönüş yapabiliyorsunuz.Oldukça hızlı ve pratik.
    • Açılır Menü: Temanın en orijinal özelliklerinden biri de barın devamındaki açılır menü.Menüdeki her bir öğenin başında bir ikon var ve bu öğelerin içine gadgetlar entegre edilmiş.Menüdeki son yazılar, son yorumlar ve kategoriler öğelerinin üzerine geldiğinizde açılan panelde o gadgetları göreceksiniz.
    • Sosyal Butonlar: Barın devamındaki sosyal butonlar CSS sprite iözelliği kullanarak oluşturulmuş ve üzerine geldiğinizde rkendi rengine dönüşüyor.
    • Arama Kutusu: Barın sonundaki arama kutusu ilk bakışta size klasik, her sitede gördüğünüz bir arama kutusu gibi gelebilir ama işin aslı öyle değil.Bir arama yaptığınızda küçük bir pencere açılarak sonuçlar orada gösteriliyor.Ana sayfaız açık kalıyor.
    • Yorum Bölümü: Temanın bir diğer güzelliği de yorum bölümü.Özellikle bir kişinin yorumunu yanıtladığınızda aynı çerçeve alındığı için o kişiye verdiğiniz cevap net belli oluyor.

    Bunların dışında resimli otomatik devamını oku, Cufon gibi diğer temalarda bulabileceğiniz özellikler de var ama onlardan bahsetmeyeceğim.

    8 Ekim 2012 Pazartesi

    Blogunuzun Gelişme Sürecini Hızlandırın

    Yeni bir blog oluşturduktan sonra tanınması, ziyaretçi ve yorumların gelmeye başlaması biraz zaman alabilir.Bu süre blogdan bloga değişebilir ama türü ne olursa olsun her blog bu süreci yaşar.

    Blogcu olarak sizin yapmanız gereken şey kimse gelmiyor, kimse yorum yazmıyor diye blog yazmaktan vazgeçmek değildir.Zira blog yazmaya yeni başlayanların büyük çoğunluğu bu hatayı yapmaktadır.

     

    Ayak Ayakkabı Adım

    Yapmanız gereken şey, bu sürecin doğal bir süreç olduğunu bilmek ve blogunuzun gelişme sürecini hızlandırmak için çalışmaktır.Bu süreci hızlandırmak için neler yapabilirim diye soracak olursanız, işte birkaç ipucu…

    Sık Yazın

    Bloglar için güncellik çok önemli.Özellikle blogunuz yeniyse bol bol içerik üretmelisiniz.Bir blogcu için hergün yeni yazı fikirleri bulmak ve onları yazıya dökmek çok zordur, kabul ediyorum ama blogunuzun gelişim sürecini hızlandırmak için biraz fedakarlık yapmalısınız.

    Sık güncellenen blogların takipçi ayısı artacağı gibi Google’da daha fazla içeriği olacağı için organik trafik kazanma şansı da artar.

     

    Diğer Blogcularla Network Kurun

    Diğer blog yazarlarıyla iletişim kurmaktan, soru sormaktan, yardım istemekten, sohbet etmekten çekinmeyin.Bu size hiç birşey kaybettirmez.Aksine birbirinize destek olarak blogunuzun gelişme sürecini hızlandırabilirsiniz.

    Bu kadar fazla sayıda blogun ve blogcunun olduğu bir ortamda tek başınıza hareket etmek gerçekten çok zordur.Onlara link verin, yazılarına yorum yazın, blog dünyasında aktif olun.

    Sosyal Medyayı Kullanın

    Amacınız yazılarınızı daha fazla insana ulaştırmak değil mi? O halde sosyal medya sizin için kaçırmamanız gereken bir fırsat.Mümkün olan her sosyal platformda bir hesap oluşturarak hedef kitlenize ulaşın.Onlarla iletişim kurun, blogunuzdan ve yazılarınızdan bahsedin.

     

    Konuk Yazar Olun

    Konuk yazarlık hem diğer blogcularla iletişim kurmak, hem de blogunuza trafik sağlamak çin kullanabileceğiniz en iyi yöntem.Hedef kitlenizin takip ettiği blogları tespit ederek onlara konuk yazar olun.

    Eğer başka bir blog için içerik üretme fikri size saçma geliyorsa konuk yzarlığın faydalarını henüz anlayamamışsınız demektir.O halde sizi konuk yazarlığın faydalarını somut bir şekilde gösterdiğim yazımı okumaya davet ediyorum.

    Blogunuzu geliştirmek ve belli bir düzeye getirmek için çok çalışmaya ve zamana ihtiyacınız olduğu kesin.Ancak yazdığım bu öneriler, blogunuzun gelişme sürecini hızlandıracaktır.Bundan emin olabilirsiniz.

    5 Ekim 2012 Cuma

    En İyi medya Oynatıcılar

    En İyi medya Oynatıcılar
    Aslında en iyi video oynatıcı listesi kişiden kişiye değişebilir. Bu insanların video playerı ne kadar kişiselleştirebildikleri ile alaklıdır. Ya da farklı ihtiyaçlara çözüm olan video oynatıcılar farklı kişiler için listenin başına çıkabilir. Bir örnekle açıklamaya çalışalım;
    Yabancı dizi seven biri sürekli altyazı aramak zorundadır. Site site gezip doğru altyazıyı bulmak biraz zordur. Oysa altyazılar otomatik olarak bulunup siz izlerken otomatik olarak diziye eklense nasıl olurdu? Böyle bir video oynatıcı mevcut.
    Mesela BS Player.Herhangi bir dilde altyazıyı video başlar başlamaz arıyor, buluyor ve saniyeler içinde indirip kendisine ekliyor. Tek yapmanız gereken videoyu başlatmak. Bu yüzden yabancı dizi ve film severler için harika bir video oynatıcı olan BS Player başka birine göre performans açısından listenin sonuna gidebiliyor.
    Bazı oynatıcılar destekledikleri format sayısının çokluğuyla, bazıları basit ve kullanışlı olmalarıyla, bazıları ise gelişmiş ayar seçeneklerinin olmasıyla ön plana çıkıyor.
    Şimdi değerlendirmemizi yapalım;


    VLC Player
    VLC Player
    Yakın zaman önce kendi serverlarından 1 milyar indirme sınırına ulaşan video oynatıcı VLC Player geniş kodek tabanıyla herkesin tercihi haline geldi. VLC ile oynatamadığınız video yok. Bunun yanında bozuk, eksik videoları oynatabilme özelliği ile de tercih sebebi haline geliyor. Ayrıca VLC Player'ın diğer en önemli özelliği başka video oynatıcılara göre daha fazla ses verebiliyor olmanız. Ses sıkıntısı çekilen videoları VLC Player'da oynatmayı deneyebilirsiniz. Altyazı ve ses senkranizasyonu konusunda da oldukça esnek bir yapıya sahip diyebiliriz. Özellikle ses sekranizasyonu konusunda sıkıntı yaşadığınız videolar için VLC Player'ı tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

    GOM Player
    GOM Player
    GOM Player (Gretech Online Movie Player), popüler ses ve görüntü çözücülerini kendi içerisinde barındıran ücretsiz bir video oynatıcıdır. GOM Player sisteminizde kuruluysa başka bir çözücü (codec) paketi yüklemenize gerek yoktur, eğer oynatamadığı bir video ile karşılaşırsa program içerisinden size bu paketi indirebilmeniz için yol gösterilmektedir.
    GOM Player yazılımının en önemli özelliği her video dosyasını sorunsuz ve hızlı bir şekilde açabilmesidir. Henüz indirme işlemi tamamlanmamış video dosyalarını dahi indirildiği kadarıyla görüntüleyebilmenizi sağlamaktadır, bozuk video dosyalarını da oynatabilmektedir. DVD ve VCD disklerinizi oynatabilir, film ile aynı isimdeki altyazıları otomatik olarak gösterebilir.
    Altyazı ile ilgili çok gelişmiş bir destek sunar, kendi içerisinde tümleşik olarak bir altyazı editörü de barındırmaktadır. Programın kurulumundan hemen sonra gelen sihirbazı ile bilgisayarınız için en uygun şekilde kullanabilmenizi sağlar. Neredeyse tüm video ve ses formatlarını çok hızlı bir şekilde görüntülemenizi sağlar.
    Ekran görüntüsü yakalama, m3u, pls, asx gibi oynatma listelerini destekleme gibi ek özellikleri de barındırmaktadır. Son derece kolay bir kullanıma ve basit bir arayüze sahip GOM Player yazılımının en beğendiğimiz özelliklerinden biri de kablosuz fare ile kolaylıkla yönetebilmesidir.

    BS Player
    BS Player
    Ücretli ve ücretsiz versiyonları mevcut. Ücretli versiyonundan daha fazla perofrmasn alınır elbette ama ücretsiz versiyonu diğer playerlara taş çıkartacak nitelikte diyebiliriz. Yazının başında da bahsettiğimiz gibi yabancı dizi ve film seyredenler ya da Türkçe yapımların altyazısı olması halinde farklı bir dilde altyazı ile seyretmek isteyenler başka player kullanmasın. Altyazı arama ekleme derdine son. Herşeyi otomatik olarak yapan BS Player size harika bir rahatlık sağlayacak. Diğer tarayıcılara göre çok daha fazla özelliği olan BS Player'ın göze çarpan özelliklerinden biri Radyo ve TV özelliği. Özellikle içerisinde bir çok radyo frekansı barındıran BS Player kolay bir şekilde tarzınıza göre radyo dinlemenizi sağlıyor. Kötü taraflarından biri sıkıştığı zamanlarda sık sık çökmesi. Ama fazla sıkıntı yaratmaz. Bilgisayarınızda bulunması gereken bir video oynatıcı diyebiliriz.

    UM PLayer
    UM PLayer
    Adı pek duyulmasada gayet kaliteli bir video oynatıcı diyebiliriz. CNET Download'tan en çok indirilen 18. program olduğunu söylemek belki kalitesini ve popüleritesini anlatmaya yeter. CNET listesi haftalık analizler yaptığı için sıralama değişebilir. UMPlayer'ın geniş bir kodek listesi vardır ve bir çok video formatını oynatabilir. Bununla birlikte en önemli özelliklerinden biri program içinden Youtube videolarının da izlenebiliyor olmasıdır. Program içinden Youtube araması yapabilir ve videoları izleyebilirsiniz. Ekran görüntüsü alma ve video kayıt gibi özellikleri de mevcuttur. Alternatif arayanların denemesi gereken bir video oynatıcı diyebiliriz.

    Real Player
    Real Player
    Yine popüler video oynatıcılardan biri. Çeşitli formatlardaki videoları oynatmasının yanında gelişmiş converter özelliği ile de tercih edilen bir video oynatıcı. Bunun yanında çevrim içi video izlemenize, indirmenize ve dediğimiz gibi convert etmenize olanak tanıyor. Alternatif arayan ve bahsettiğimiz diğer önemli özelliklerini kullanmak isteyenler mutlaka denemeliler.
    Winamp
    Winamp
    Dünyanın en çok tercih edilen medya oynatıcısı Winamp yeni bir görünüm ve alıştığımızdan farklı bir tarz ile geliştirilmiş olsa da hala en çok kullandığımız müzik aracımız. Güncellemelerle mobil cihazlara uyum sağlayan Winamp, iTunes desteği yanında AndroidTM ile kablosuz senkronizasyon imkanı sunuyor.
    Genel Özellikler :
    • Basit kontroller: Çal, duraklat, durdur, sonraki şarkı, önceki şarkı, yeni şarkı seç
    • Analizer ve osiloskop yapı
    • Şarkı bilgisi: Yazar, başlık, bit hızı, örnek şarkı oranı, zaman vb.
    • Ek kontroller: Pozisyon kaydırıcı, denge, ses, ekolayzır, şarkı listesi, karışık çalma ve tekrar çalma
    • Fark edilmeyen "pencere gölgesi" modunda çalışma
    • Sürükle-bırak şeklinde şarkı listesi düzenleme
    • Yeni şarkı listesi oluşturma veya eskisini yükleme
    • ID3 editörü ile şarkı bilgilerini düzenleme
    • Başlığa göre veya dosya adına göre sıralama ya da karışık çalma
    • Şarkı listesi üzerinde çalan şarkının süresini ve tüm listenin süresini gösterme
    • Winamp Remote beta: Müziğinizi istediğiniz yere taşıyabilmenizi sağlar
    • Winamp Dashboard beta: Günlük haberlerle, medya kitaplığınızı yeniler
    Winamp İndir

    KMPlayer
    KM PLayer
    KMPlayer birçok medya dosya formatını oynatabilen ve destekleyen çok yönlü ve becerikli bir medya oynatıcıdır. Bu formatlar arasında VCD, DVD, Blu-ray, AVI, MKV, Ogg Theora, OGM, 3GP, MPEG-1/2/4, WMV, RealMedia, QuickTime ve diğerleri var. Çok geniş bir özellik yelpazesine sahip olan bu program ile altyazıları düzenleyebilecek veya kontrol edebilecek, ses, video veya ekran görüntülerini birçok yol ile yakalayabileceksiniz.Hasarlı veya bozuk AVI dosyalarını oynatabilme gibi bir özelliği de bulunan program, paylaşırken şifrelenmiş, sıkıştırılmış müzik albümlerini (zip,rar) de oynatabiliyor.
    The KMPlayer neredeyse bilgisayarınızda oynatmak istediğiniz medya dosyaları için gerekli tüm decoderleri içermekte. Fakat isterseniz kendi bünyesinde barındırmadığı codecleri de external (dış) çözücüler ile sağlayabiliyorsunuz.
     KMPlayer İndir

    En iyi 10 Güvenlik Yazılımı

    bilgisayarınıza güvenlik
    Bilgisayar kullanıcılarının en büyük derdi virüsler ve casus yazılımlardır. Bilgisayarınızı tehdit eden bu tür zararlılara karşı başa çıkmanın en iyi yolu ise bilgisayarınıza güvenlik yazılımı kullanmaktır. Aksi takdirde çok büyük kayıplara yol açabilirsiniz. Kimlik bilgilerinizin çalınmasına kadar büyük sonuçlar doğurabilmektedir.
    Güvenlik yazılımı edinmeye karar verdikten sonra karşınıza çıkan yeni bir sorunda acaba hangisi daha iyidir, hangisi hangisi ücretli hangisi ücretsizdir, acaba sahte mi değil mi gibi sorularla boğuşup durursunuz. Sizi bu dertten kurtarmak adın hem en iyi hemde ücretsiz 10 adet güvenlik yazılımı sizler için bir araya getirdik.
    İşte en iyi ve ücretsiz güvenlik yazılımları;

    1. Kaspersky Internet Security

    Kaspersky Internet Security
    Her sürümde dahada kullanışlı ve fonksiyonel bir hal alan kaspersky serisi yılların verdiği tecrübeyle lider olmayı sürdürecek gibi görünüyor. En güzel yanı kullanıcısını salak yerine koymuyor, kapat dediğinizde arka planda bile çalışmadan kendini kapatıyor. Orjinal Türkçedir ve artık eskisi gibi Kaspersky kasma yapmaz.

    Koruma Kalkanları:
    # Paranızı ve kimliğinizi güvende tutar
    # Banka hesabı hırsızlıklarına karşı koruma
    # Çevrimiçi alışveriş tehlikelerine karşı güvenlik
    # Sorgulanabilir ve şüpheli uygulamalar ve websiteleri için "Güvenli mod"
    # Siber korsanlar bilgisayarınızı ele geçiremez
    # Çevrimiçi avcılara karşı aile koruması
    # Dosyalarınızı ele geçirmek isteyen hacker'lara karşı güvenlik
    # Bilgisayarınızın düzgün çalışması
    # Güvenli Wi-Fi bağlantıları
    # İki yollu kişisel güvenlik duvarı
    # Ebeveyn kalkanı

    Özellikleri:
    # Benzersiz güvenli modu ile şüpheli uygulama ve websitelerinde güvenli keşifler Geliştirildi!
    # Güvenlik uygulama görüntülemesi ile bilgisayarınızdaki tüm yüklü yazılımların güvenliğini görüntüleyebilirsiniz.
    # "Safe Surf" özelliğiyle zararlı siteler bloke edilir.
    # Kimlik bilgileri kontrol özelliği sayesinde ekstra güvenlik.
    # İnternet tarayıcıları için geliştirilmiş Kaspersky Toolbar ile güvensiz ve zararlı yazılım içeren sitelere karşı uyarı.
    # Kolay ulaşım sağlayan masaüstü aracı.
    # İçerisinde barındırdığı sanal klavye özelliği ile temel kimlik hırsızlığı koruması
    # Acil algılama sistemi ile hızlı bir şekilde yayılan tehliklere karşı önlem.
    # Yeni jenerasyon proaktif koruması ile bilinmeyen tehlikelere karşı da aktif koruma
    # Özel oyun modu sırasında da uyarı, güncelleme ve tarama imkanı.
    # Sistem izleme teknolojisiyle sisteminizdeki zararlı aktiviteler monitörlenerek analiz edilir.

    Şunlardan Sizi Korur:
    # Virusler, Truva atları, solucanlar ve diğer malware, spyware, adware yazılımları
    # Rootkitler, bootkitler ve diğer karmaşık tehlikeler
    # Keylogger ve ekran ele geçiren malware yazılımlarının neden olduğu kimlik hırsızlıklarını engelleme
    # Botnet ve bilgisayarınızın kontrolünü eline almak isteyen diğer illegal yöntemler
    # Yeni çıkmış ve bilinmeyen tehlikelere karşı koruma
    # Download yöntemi ile bilgisayarınıza sızmaya çalışan zararlı yazılımlar
    Kaspersky internet security İndir!

    2. Avira Free Antivirus

    Bilgisayarınızı reklam yazılımları, rootkit'ler ve diğer kötü amaçlı yazılımlara karşı korumanın daha kolay bir yöntemi yoktur. Hafif ve güçlü, Avira Free Antivirus sizi virüslere ve diğer zararlı yazılımlara karşı korur, casus yazılımları ve reklam yazılımlarını kaldırır. Avira SearchFree Araç Çubuğu, arama sonuçlarınız için gizlilik araçları ve güvenlik derecelendirmesi içerir. Her gün yüzlerce yeni virüs ortaya çıkarken neden postalarınızın, fotoğraflarınızın ve özel belgelerinizin güvenliğini şansa bırakasınız?
    Avira Free Antivirus

    Avira Free Antivirus İndir!

    3. Avast! Free Antivirus Home Edition

    İnternetin tehlikelerine karşı bilgisayarınızı güvence altına alan Avast, sizi bir çok tehlikeden koruyor.Avast'ın bu ücretsiz sürümü aynı zamanda internetten zararlı yazılımları indirmenize engel olan bir özelliği de bulunmaktadır.
    Avast! Free Antivirus Home Edition
    Avast! Free Antivirus İndir!

    4. AVG AntiVirus FREE

    En iyi ücretsiz yazılımlarında biri olan yılların programı AVG’nin yeni sayılabilecek özelliği olan LinkScanner sayesinde bağlantı da tarayabiliyorsunuz.Bu özelliği ile birlikte internette nerede gezinirseniz gezinin tüm tehditleri keşfediyor.Virüsleri, tehditleri ve zararlı yazılımı algılar ve durdurur.Herkesin ihtiyaç duyduğu mükemmel ve kolay kullanımlı koruma. AVG AntiVirus FREE
    AVG AntiVirus FREE İndir!

    5. ZoneAlarm® Free Antivirus + Firewall

    ZoneAlarm en iyi güvenlik duvarı yazılımlarının başında gelir.Bu güvenlik duvarı ZoneAlarm’ın ücretsiz antivirüs programıyla birleştirildiğinde sisteminiz saldırılara ve virüslere karşı güvende oluyor.
    ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall
    ZoneAlarm İndir!

    6. Microsoft Security Essentials

    Bilgisayarınıza zararlı yazılımların yüklenmesini önleyen bu program aynı zamanda solucan ve zararlıları arayarak bütün bunları da çabucak ve etkili bir şekilde temizliyor.
    • Kötü amaçlı yazılımlara karşı kapsamlı koruma
    • Basit, ücretsiz yükleme
    • Otomatik güncelleştirmeler
    • Kolay kullanım
    Microsoft Security Essentials
    Microsoft Security Essential İndir!

    7. Spyware Terminator

    Zararlı ve casus yazılım riskine karşı bilgisayarınızı ücretsiz bir şekilde koruyan yazılımlardan birisi de Spyware Terminator'dur.Bununla birlikte sisteminizi düzenli olarak tarayabileceğiniz planlama özelliği de bulunmaktadır.
    Spyware Terminator
    Spyware Terminator İndir!

    8. MalwareBytes Anti Malware


    Köklü ve eski yazılımlardan birisi olan ve sürekli güncelliğini koruyan yazılımlardan birisi olan bu program, bilgisayarınızı tehdit eden zararlıları ve sahte antivirüs yazılımını başarılı şekilde bulabiliyor ve kaldırabiliyor.

    MalwareBytes Anti Malware İndir!

    9. Windows Defender


    Virüslere, casus yazılımlara ve diğer zararlılara karşı gerçek zamanlı koruma istiyorsanız Windows Defender bu ihtiyacınıza cevap verecek. Bilgisayarınızın hızını artırmak için gereksiz verileri de sisteminizden kaldırıyor.
    Windows Defender
    Windows Defender İndir!

    10. Comodo internet security


    COMODO Antivirus, COMODO Firewall ve COMODO Defense+ ücretsiz uygulamalarından oluşan COMODO Internet Security güvenlik paketi. COMODO Firewall uygulamasındaki birçok hata giderilerek hazırlanmış COMODO Internet Security ile COMODO Firewall veya COMODO Antivirus ayrı ayrı da kurulabiliyor. Comodo AntiVirus; aktif koruma, sistem tarama, E-mail tarama, uygulama monitörü ve solucan engelleme içeriyor. Şüpheli gördüğü uygulamaları temizliyor veya karantina altına alıyor. Comodo Firewall Pro ise çok gelişmiş özellikler içeren bir güvenlik duvarı uygulaması. Comodo Firewall Pro size geniş anlamda seçenekler ve konfigürasyon yapabilme imkanı sunuyor. Comodo'nun Defense+ adını verdiği ürünü ise kritik sistem dosyalarını koruyor ve zararlı yazılımları anlayarak daha kurulmadan engelleyebiliyor ve böylece aslında tam anlamıyla bir antivirüs yazılımına da ihtiyacınız kalmıyor.
    Comodo internet security
    Comodo internet security İndir!