6 Şubat 2013 Çarşamba

Blog Dünyasında Yalnız Kalmayın!

Blog dünyasında yalnız yürümek zor iş.  İnsan çoğu zaman bir destekçiye ihtiyaç duyuyor. Peki yeni bir blogcunun halinden en iyi kim anlar? Elbette bu yollardan geçmiş veya geçmekte olan başka bir blogcu. O halde yeni bir blogcu olarak yapmanız gereken şey diğer blogcularla iletişime geçerek ilişkiler kurmak.

 

İlişki

 

Blog yazarı arkadaşlarınızın olmasının büyük faydalarını göreceksiniz. Örneğin link değişimleri yapabilir, misafir blogculuk fırsatları yaratabilir veya projelerinizde birbirinize yardımcı olabilirsiniz. Örnekler çoğaltılabilir ama diğer blogcularla ilişki kurmak için nasıl bir yol izlenmeli?

 

Yorum Yazın

 

Blogcularla ilişki kurmanın en kolay yolu yorum yazmaktır. Diğer blogcuların yazılarına sürekli ve kaliteli yorumlar yazarsanız, o blog yazarının dikkatini çekerseniz ve alacağınız cevaplarla bir süre sonra aranızda  bir ilişki kurlkduğunu görürsünüz. Kendimden bir örnek vermem gerekirse,  yazılarıma çok faydalı ve samimi yorum yazan arkadaşlarla bir süre sonra güzel bir bağ kurduğumuzu fark ediyorum. Benden bir isteği olduğunda gerçekleştirmek için elimden geleni yapıyorum.

 

Sosyal Medyada Takip Edin

 

Blogların da sosyal medyanın bir parçası olduğunu düşürsek, her  blogcunun popüler sosyal medya platformlarında bir hesabı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Dolayısıyla blogcularla ilişki kurmanın kolay yollarından biri de onları sosyal medyada takip etmektir. İletilerini paylaşın, yorumlayın, beğenin, retweetleyin.  Etkileşime geçmek için yapabileceklerinizi yapın.

 

Link Verin

 

Bir blogcu için kendisi hakkında yazılan bir yazıyı okumak ve bloguna ya da yazılarına link verildiğini görmek kadar güzel bir şey yoktur. Örneğin ben Blog Hocam hakkında yazılan yazılara Ne Dediler isimli sayfamda yer veriyorum. Hakkımda bir yazı yazıldığında veya link verildiğinde, ister istemez o kişi benim gözümde değer kazanıyor : )

 

E-Posta Gönderin

 

Çoğu blogun bir iletişim sayfası var. Oradaki iletişim bilgilerini kullanarak diğer blogculara e-posta gönderebilirsiniz. Örneğin bana “Merhaba, tanışmak istiyorum.” tarzında çok mail gelir. Çoğunu cevaplarım. Bazılarıyla sohbeti ilerletiriz, röportaj yaparız vs. Siz de bu yolu deneyebilirsiniz. Belki de karşınızdaki böyle bir maili bekliyor olabilir : )

 

Diğer blogcularla ilişki kurdukça blog yazmak daha keyifli oluyor. Karşılıklı fikir alışverişleri, ortak projeler, dostluklar… Kimseyi gözünüzde büyütmeyin ama küçük de görmeyin. Birbirinize destek olursanız ikinizin de daha başarılı olacağınızı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder