20 Temmuz 2012 Cuma

Su Böregi

Su Böregi
MALZEMELER:
*6 yumurta
*1 kahve fincanı yoğurt
*Yarım çorba kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

PEYNİRLİ İÇ İÇİN:
*1 büyük kalıp beyaz peynir (300 gr.)
*1 demet dereotu-maydanoz
*1 yumurta, 3 çorba kaşığı margarin
*3 çorba kaşığı tereyağı (yufkaların aralarını yağlamak için)

YAPILIŞI:
1- Bir tencereye 6 yumurta, 1 kahve fincanı yoğurt, yarım çorba kaşığı tuz konup karıştırılır. Aldığı kadar elenmiş un ile sertçe bir hamur yapılır. İyice yoğrulur. 10- 12 parçaya ayrılır. Üzeri örtülü olarak 15- 20 dakika dinlendirilir.
2- Her parça unlanarak 2 mm. inceliğinde açılır. Bir tanesi yağlanmış tepsiye kenarlardan sarkacak şekilde yayılır.
3- Diğer yufkalar dörde bölünerek kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlanıp, soğuk su bulunan başka bir kaba alınır. Sonra hafifçe kurulanır.
4- Tepsiye büzgülü olarak serilip her defasında erimiş yağ gezdirilir.
5- Hamurun yarısı bitince peynirli iç konur. Diğer yufkalar da aynı şekilde serilip kenarlardan sarkan parça üzerine çevrilir. Bolca yağlanıp fırında veya ocakta çevrilerek kızartılır. İçin hazırlanması: Rendelenmiş peynir, yumurta doğranmış, maydanoz, dereotu karıştırılır.

Not: Yukarıdaki malzemeden 40 cm çapında iki tepsi börek yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Uykun Optimizeyse Blogun Optimize

“ Blogumuz için her zaman biraz daha iyisini yapmak ve en iyi içerikleri yazmak istiyoruz.
Durun bir dakika, aklıma öyle bir yazı fikri geldi ki şuanda evet! Bu yazı fikrine eminim
blogumu Ağrı dağındaki bir kurbağa okuyor olsaydı o bile Wuuuhuu diyecek ve Blogumu
kesinlikle tarayıcısının yer imlerine kaydedecek. Yeni içerik bölümüne girmeliyim ve
içeriğimi yazmalıyım ama durun bir dakika, saat gece 3,12. O zaman en iyisi yazımı şimdi
yazayım ve yarın yazımı Online oranımın yüksek olduğu bir zamanda yayına alayım. “

 

Blogcu olarak genelde başımıza böyle durumlar gelir, Hele ki öğrenciysek bu durumla
yaz aylarında o kadar çok karşı karşıya kalırız ki. Sabah aynı yazıyı incelediğimizde ise
sanki hevesimiz biraz kaçar ve yazdığımız yazının içerisinde saçmalıklar olduğunu (aslında
olmayan saçmalıklar) fark ederiz. Babam her zaman “Neyi, Nerede yapman gerektiğini
bilmiyorsun yavrum.” Derdi. Bu sözü zaman geçtikçe Blogculukla çatışmada fark ettim ve
bunun sebebini aramaya başladım.

 

Uyku Optimizeyse Blogun Optimize

 

Sorunun kaynağı düzensiz bir uyku düzenimiz olmasından kaynaklanıyor. Sabah ya da akşam bilgisayara ilk geçtiğimde neleri yaptığımı gözlemlemeye başladım ve baktım ki günümün genelini Sosyal ağlar üzerinde eğlence yada sohbet için harcıyorum, enerjim bittiğinde ise Blogum aklımada beliriveriyor ve birden bire eğlencenin bittiğinde yazmak, karalamak çizmek istiyorum.

 

Sorunumu keşfettiğimde geriye kalan tek şey çözümü üretmek oldu. Aslında çözüm gayet
basit. Öncelikle Optimize kelimesinin Türkçeye olan karşılığının en iyi şekilde kullanmak
yada ayarlamak olduğunu bilelim. Sorunum çok fazla bilgisayar başında kalmak ve geceleri
genelde uykusuz geçirmekten kaynaklanıyordu ve işte bunlar için hayatımda optimize ettiğim 5 şey.

 

#1: Yeme ve içme alışkanlığımın yanlış zamanda olması


Alakasız gibi görünse de maalesef eğer yeme ve içme saatleriniz gece geç saatlere yakınsa vücudunuz tekrardan enerji topluyor ve yazmak çizmek yerine eğlenceli bir şeyler yapmayı düşünüyor.

 

#2: Yorucu günler mi geçirdiniz?


Genelde yorucu yada sıkıcı bir gün geçirdiğinizde biraz eğlence hatta belki oyun arıyorsunuz öyle değil mi ? bunun için kendinize 15 dakikayı aşmayan bir Blog düşünme saati yaratın ve yazmak için bir şeyleri bu boşlukta düşünün.

 

#3: Çok geç saatlerde blogunuzla uğraşmak


Her blogcu öğrenci değil bazılarımız çalışıyoruz ve çoğu zaman evimize gece geç vakitte
dönüyor olabiliriz. O zaman düşünmek için ufak notlar alın boş bir zamanınızda yazınızı
yazmayı deneyin, yada yazınızı planlayarak sabah yayınlanacak bir saate ayarlayın.

 

#4: Rutin uyku alışkanlığımızın olmaması


Benim en başlıca düşmanım buydu, ve rutin uyku düzeni ile artık hem daha sağlıklıyım, daha dincim ve blogumda gerçekten gözle görülür şekilde bir ziyaretçi artışı var.

 

#5: Yatmadan önce elinize elektronik aletler almayın


Blogculuk bizim için artık bir yaşam tarzı olduğu için yatmadan önce bile bazen ne yazsam
diye düşünüyoruz ve elimize telefonumuzu alıp hemen içeriğimizi yazıp ertesi gün blogumuza aktarabiliyoruz. (kendim çok yaptım) bunun için yattığınızda elektronik aletlerle olan iletişiminizi kesin.

 

Yazar Hakkında: Burak Göç Sosyal Medya ve Bloglama konusunda kendini yetiştiren ve
şuanda Bilgeyazar – Sosyal Medya Blogunun gelişimini ve yönetimini sağlayan bir Blogging tutkunu.

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Her Blogcunun İşine Yarayacak 6 İpucu

Günümüzde her katgeoride, her konuda yüzlerce blog var.Bir blogun başarılı olması için zlenmesi gereken yol ve strateji o blogun konusuna göre farklılıklar gösterebilir ancak bazı yöntemler vardır ki blogunuzun konusu ne olursa olsun her zaman işe yarar ve blogunuzun gelişmesine yardımcı olur.

 

Herkesin İşine Yarayacak 6 İpucu

 

Sevdiğininiz Ve Bildiğiniz Konuda Yazın

 

Başarının ilk şartı olarak bunu söyleyebilirim.Başarılı olmak istiyorsanız blogunuzu güncel tutmalı ve kaliteli içerik üretmelisiniz.Eğer yazdığınız konuda yeterli bilginiz yoksa ve yazarken keyif almıyorsanız bir süre snra tıkanmanız kaçınılmazdır.

 

Okuyucu Kitlenizi Tanıyın

 

Okuyucularınıza istediklerini vermek, onların blogunuza olan ilgisini korumak için okuyucu kitlenizi iyi tanıyın.Böylece ihtiyaçlarını ve beklentilerini öğrenir ve bu doğrultuda içerik üretirsiniz.

 

Sosyal Medyayı Etkili Kullanın

 

Sosyal medya sayesinde yazdığınız konuyla ilgilenen kişilere ulaşmak artık çok kolay.Sosyal medya aktif olarak hedef kitlenize ulaşın, onlarla etkileşime geçin ve blogunuzun okuyucu kitlesini genişletin.

 

Diğer Blogcularla İletişime Geçin

 

Diğer blogcular sizin rakibiniz olduğu kadar destekçiniz de olabilir.Özellikle blogunuzla aynı konuda yayın yapan diğer blog yazarlarıyla iletişime geçerek onlarla tanmışmak, arkadaşlık kurmak size çok fayda sağlayacaktır.

 

Misafir Yazar Olun

 

Blogunuzun konusuyla bir şekilde alakalı olan bloglara misafir yazar olarak hedef kitlenize kendinizi tanıtın.Backlink ve trafiğin yanında o blogcularla kuracağınız iletişim sizin en büyük kazancınız olacaktır.

 

SEO Yapın

 

Bildiğiniz gibi arama motorları blogların en önemli trafik kaynaklarıdır.Arama motorlarından gelen trafiği arttırmanın yolu ise SEO yapmaktan geçer.SEO konusunda uzmanların yazılarını okuyarak kendnizi geliştirmeye çalışın ve bazı temel teknikleri uygulayın.

 

Yazıyı bitirirken hatırlatmak istediğim şey keyif almak.Amacınız ister para kazanmak, ister popüler olmak, isterseniz de vakit geçirmek olsun mutlaka ama mutlaka keyif alın.

16 Temmuz 2012 Pazartesi

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı
Malzemeler:
  • 4 adet ayva
  • 2 su bardağı şeker
  • Su
  • Üzeri için:
  • Kaymak
  • Şam fıstığı

  • Yapılışı:
    Ayvaları ortadan ikiye bölün, kabuklarını soyun çekirdekli çıkartın ve kenara ayırın, ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin. İkiye böldüğünüz ayvaları geniş bir tencereye dizin. Biraz ayva kabuğunu ve çekirdeklerini içine atın. Ayvaların üzerine tüm şekeri eşit olarak dökün. Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave edin. Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya ve rengini alana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine kaymağı ilave edin ve fıstıkları serperek servis yapın.
    Afiyet olsun.

    Ali Nazik

    ali nazik tarifi

    Ali nazik Malzemeleri

    • 4 adet bostan patlıcanı
    • 2 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
    • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
    • Toz kırmızı biber
    • 2 adet soğan
    • 2 diş sarmısak
    • 250 gram yağsız kıyma
    • Tuz
    • 2'er adet domates ve sivri biber
    • Kıyılmış maydanoz

    Tarifi:

    Patlıcanları mangal ateşinde veya ocak üzerinde veya fırında (180 derecede) közleyin. Kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. Çok az tuz ilave edin.
    Diğer tarafta soğan ve biberi yemeklik doğrayıp 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağıyla sarartın. Kıymayı ekleyip onunda rengi dönene kadar pişirin. Domatesleri küçük küçük doğrayıp ekleyin. Domatesler pişince, tuz ve karabiberi de ekleyip ocağın altını kapatın. Yoğurtla karıştırdığınız patlıcanları genişçe bir servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açın ve kıymalı harcı dökün. İnce doğranmış maydanozlarla süsleyip servis yapın.
    Afiyet olsun...
    ali nazik