31 Temmuz 2011 Pazar
τι λες
Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε.
Καλά τη φέραμε τη ζωή μας ως εδώ.
Μικροζημίες και μικροκέρδη συμψηφίζοντας.
Το θέμα είναι τώρα τι λες»
Μ. Αναγνωστάκης
26 Temmuz 2011 Salı
Blog Yazılarınızda En Popüler Sosyal Paylaşım Butonlarını Gösterin
Hangi Sosyal Medya Sitelerinin Butonlarını Kullanmalıyım?
Ülkemizde en çok kullanılan sosyal platformlar Facvebook ve Twitter olduğundan bu sitelerde paylaşımı kolaylaştıracak butonlar mutlaka blog yazılarınızda olmalıdır.
Üçüncü olarak eklenmesi gereken buton ise yeni bir buton olan Google +1 butonu.Henüz çok yeni olduğundan dolayı pek fazla bilginiz olmayabilir, bu yüzden Google +1 ile ilgili okumanızı tavsiye edeceğim bir kaç makaleyi paylaşayım:
- Aytaç Mestçi ‘den Google +1 Arama Sonuçlarını Nasıl Etkileyecek?
Mert Erkal ‘dan Google +1 Ve Arama Motoru Sıralamalarına Olası Etkileri
Eklenecek Kodlar
İlk olarak Google +1 butonu için gerekli olan script kodunu eklemelisiniz.Bunun için şablonunuzdan </head> kodunu bulun ve bu kodun ve hemen üstüne şu kodu ekleyin.
<script src='https://apis.google.com/js/plusone.js'
type='text/javascript'>
{lang: 'tr'}
</script>
İkinci olarak butonların gösterileceği kodları ekleyeceksiniz, ama nereye?Tercihinize göre yazı başlığının altıns ya da yazının sonuna ekleyebilirsiniz.Ben ikisini de anlatacağım kara sizin.
1. Yazı başlığının altına eklemekl için <div class='post-header'> kodunun altına
2. Yazının sonuna eklemek için <data:post.body/> kodunun altına aşağıdaki kodları ekleyin.
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
<table border='0'>
<tr> <td> <a class='twitter-share-button'
data-count='horizontal' data-lang='en'
data-via='bloghocam' expr:data-text='data:post.title'
expr:data-url='data:post.url'
href='http://twitter.com/share' rel='nofollow'/>
<b:if cond='data:post.isFirstPost'>
<script src='http://platform.twitter.com/widgets.js'
type='text/javascript'>
</script> </b:if>
</td>
<td> <iframe allowTransparency='true'
expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href="
+ data:post.url +
"&layout=button_count&show_faces=false&width=100&
action=like&font=arial&colorscheme=light"'
frameborder='0' scrolling='no' style='border:none;
overflow:hidden; margin-left:20px; width:100px; height:20px;'/>
</td>
<td><div style='margin-right:5px;'>
<g:plusone expr:href='data:post.url' size='medium'/>
</div> </td>
</tr> </table>
</b:if><br/>
* data-via='bloghocam' yerine kendi twitter kullanıcı adınızı yazın.
Bu butonlar benim için yeterli değil diyorsanız AddThis ve ShareThis gibi daha geniş kapsamlı paylaşım butonlarını deneyebilirsiniz.
24 Temmuz 2011 Pazar
Άνεργος
Μιλώντας με μία θεία μου, μου είπε πως λογικό να φύγει πλέον κανείς και πως δεν είναι κακό. Έτσι γίνεται. Βασικά είναι και ο λόγος που γράφω τώρα. Νομίζω πως τσατίστηκα. Γιατί, αυτή, δημόσιος υπάλληλος, με καμία φάση στη ζωή της να είναι απεγνωσμένη απο το θέμα της επιβίωσης δεν μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολο είναι για έναν (νέο) να εγκαταλείψει το σπίτι του,σ τους φίλους του και την οικογένειά του και να φύγει να πάει στην άλλη άκρη της γης για να δουλέψει. Γιατί πλέον μη νομίζει κανείς οτι παίζει και αλλού εύκολα δουλειά. Καναδάς, Αυστραλία και λίγο στην βόρεια Ευρώπη. Τουλάχιστον εκεί βρίσκω όταν ψάχνω. Και η Ελλάδα ρε γαμώτο είναι ωραία χώρα, όπως και να το κάνουμε.
Βέβαια, αυτό που με τσάτισε περισσότερο είναι το πόσο εύκολα κάποιος βολεμένος λέει την κουβέντα: «έτσι είναι, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, αναγκαστικά» κλπ., δίχως να μπει στη λογική του μήπως και υπάρχει εναλλακτική λύση. Έτσι και γω με το φτωχό μου το μυαλό σκέφτηκα μερικά πράγματα.
Πρώτον, τα λεφτά υπάρχουν. Δεν τα φάγαμε όμως μαζί. Γιατί αν τα είχαμε φάει μαζί τότε θα είχα και γω ένα σπίτι με πισίνα. Όμως τα λεφτά υπάρχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς κάποιον λίγων. Τα λεφτά δεν επενδύθηκαν σε έργα, ούτε έρευνα, ουτε στη γεωργία, στην αλιεία και στον τουρισμό. Αν αφαιρέσει κανείς μερικά έργα που έγιναν, κάποια άλλα λειτουργικά έξοδα και λοιπές δαπάνες θα δούμε πως όσα λεφτά πήραμε απο πακέτα και ως δάνεια κάπου φαγώθηκαν στη μέση. Και σίγουρα δεν είναι ούτε ο μικρομεσαίος που δεν έκοψε απόδειξη αυτός που τα έφαγε, ούτε ο γεωργός που δήλωσε 10-20 ελιές παραπάνω οτι του χάλασαν απο το χαλάζι. Είναι στις βίλες, στα κότερα και στις Porsche των γιατρών, δικηγόρων και λοιπών που κυκλοφορούν ανάμεσά μας σαν καθώς πρέπει πολίτες.
Δεύτερον, τι πρέπει να γίνει. Προσωπικά θεωρώ πιο σωστό να κάτσει κανείς και να παλέψει εδω πέρα για το μέλλον του, παρά να την κάνει. Όχι για κανένα φιλοπατριωτικό λόγο. Απλά και μόνο γιατί αν την κάνει για άλλη χώρα, απλά δεν δημιουργεί τις συνθήκες όπου θα τον εμποδίσουν να ξαναγίνει μετανάστης. Αν πάει κανείς πχ στην Γερμανία, ίσως σε 5 χρόνια να ξαναψάχνει πατρίδα καινούργια. Αυτό είναι που πρέπει να σταματήσει Και αυτό σταματά μόνο με την εφαρμογή των νόμων, με περισσότερη αξιοκρατία και διαφανεία Αυτά τα απλά πράγματα είναι που ο λαός πρέπει να απαιτήσει. Πέρα απο το ουτοπικό της επανάστασης και της εγκαθίδρυσης ενός άλλου πολιτεύματος (βλέπε κομμουνισμό) που αν και ουτοπικό είναι ακριβώς αυτό το ιδανικό που σε ωθεί πάντα προς τα μπρος, οι λύσεις είναι πιο «μικροαστικές». Για παράδειγμα είναι πολύ δύσκολο να δεχθεί η άρχουσα τάξη την διαφάνεια και την παύση της ανομίας της. Άλλωστε, μιλώντας για διαφάνεια και εφαρμογή των νόμων μιλάμε ουσιαστικά για κρατικοποίηση πλέον των παράνομων εσόδων που συγκεντρώθηκαν με διάφορες αδιαφανείς πρακτικές και παρανομίες, καθώς και μεγάλου μέρους των μέσων παραγωγής. Για παράδειγμα: Ο κυρ Κώστας, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, έχει φιλία με τον κυρ Νίκο, γιατρό στο νοσοκομείο. Ο κυρ Νίκος κάποια μέρα γίνεται διευθυντής στο νοσοκομείο. Έτσι είναι σε θέση να ελέγχει τις προμήθειες φαρμάκων. Επειδή θέλει να βγάλει το κατιτίς για να έχουν και τα παιδιά του να βρουν κάτι, λέει στον κυρ Κώστα να δημιουργήσει μία φαρμακευτική. Αυτή η φαρμακευτική δεν θα κάνει τίποτε άλλο απο το να κάνει παραγγελίες απο εργοστάσιο φαρμάκων το παυσίπονο Χ. Όμως θα το πουλάει σε τριπλάσια τιμή. Ο κυρ Νίκος στη συνέχεια θα αγοράζει για το νοσοκομείο το παυσίπονο Χ και απο τα κέρδη της φαρμακευτικής του κυρίου Κώστα θα παίρνει ένα ποσοστό Α%. Έτσι κανείς δεν είναι χαμένος, παρά μόνο ο Έλληνας φορολογούμενος.
Στην καινούρια κατάσταση όπου ο λαός πρέπει να ζητήσει διαφάνεια και εφαρμογή των νόμων, κανείς απο τους κυρίους Νίκους και Κωστάδες δεν είναι διατεθιμένοι να συμβιβαστούν και να χάσουν μέρος της παράνομης περιουσίας τους και ίσως να καταλήξουν και στη φυλακή. Αν αυτό το παράδειγμα το μεγιστοποιήσουμε στα όρια του κράτους, θα δούμε οτι υπάρχει ένα ποσοστό του πληθυσμού που δούλευε και δουλεύει έτσι (βλέπε Άκης Τσοχατζόπουλος). Σε αυτό το ποσοστό συγκαταλέγονται και οι τράπεζες. Που φυσικά δεν θα δεχθούν κανέναν έλεγχο. Οπότε έργο της νέας κυβέρνησης θα είναι να τις κρατικοποιήσει όλες.
Πέραν του οτι τέτοιες κινήσεις θέλουν πολιτικούς με αρχίδια, νομίζω πως και ο λαός δεν είναι πλέον σε θέση να ξαναρισκάρει το μέλλον του σε 300. Αλλά εκτός αυτού, ούτε η τάξη που έχει δημιουργηθεί και γεύεται τα χρήματα του λαού είναι σε θέση να παραχωρήσει τα προνόμιά της (βλέπε ταξιτζήδες, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους που ζουν και πλουτίζουν μέσω μονοπωλιακών επαγγελμάτων αλλά και δημοσίων υπαλλήλων σε τέτοιες θέσεις με τέτοιους μισθούς απαγορευτικούς για τον καθένα). Οπότε ο μόνος τρόπος για να μπορεί ο λαός να είναι σε θέση να ελπίζει για το μέλλον του, είναι να συγκρουστεί με αυτή την ανώτερη οικονομικά τάξη, για να κρατικοποιήσει όλη αυτή την κλεμμένη περιουσία.
Έτσι σαν λογικό συμπέρασμα καταλήγω στο πως η αμεσοδημοκρατία είναι περισσότερο δημοκρατία απο την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Και πως είναι αναπόφευκτη η σύγκρουση του λαού με την άρχουσα τάξη για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της διαφάνειας.
Αμεσοδημοκρατία. Ακούω παπαρολογίες του τύπου και πως θα γίνει να ψηφίζει ο καθένας για όλα. Τώρα δεν θα το αναλύσω, απλά θα πω πως η χρήση του ίντερνετ κάνει πλέον την ψηφοφορία και την ανταλλαγή πληροφορίας πολύ άμεση και εύκολη. Δεν βλέπω τον λόγο απο τη στιγμή που έχουμε την δυνατότητα να υποβάλουμε την φορολογική δήλωση online να μην μπορούμε να ψηφίζουμε και με αυτό το τρόπο.
Μιλάω για επανάσταση; Όχι. Τουλάχιστον δεν το λέω ανοιχτά. Αλλά αναγκαστικά σε οδηγούν εκεί. Μακάρι να ήμασταν Σουηδία, όπου όλοι θα ασχολούμασταν με τελείως διαφορετικά πράγματα. Αλλά σε αυτή τη κατάσταση, όταν πλέον είναι μεγάλο μέρος του πληθυσμού και ακόμα μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας, άνεργο και σκέφτεται να φύγει για μέρη μακρινά, ποιός το σταματάει αυτό το κομμάτι απο το να βγει στο δρόμο και να συγκρουστεί;
21 Temmuz 2011 Perşembe
Blog Yazılarınıza İmza Ekleyin
Bazı bloglarda farketmişsinizdir, blogcular yazılarının sonunda değişik stillerde yazılmış isimlerinden oluşan bir imza gösteriyorlar.Bu yazımda blog yazılarının sonuna nasıl imza ekleyeceğinizi abnlatacağım.
İlk olarak bir imza oluşturmanız gerekiyor.Bunun için My Live Signature sitesini kullanacağız.Sitenin imza sihirbazını kullanarak imzanızı kolayca oluşturabilirsiniz.Örneğin ben 9 numaralı fontu, 6 numaralı boyutu, #F11212 renk kodunu, 5 numaralı eğimi kullanarak aşağpıdaki imzayı oluşturdum.
İmzayı oluşturduktan sonra imzamın altındaki 3 adet linkten Want to use this signature linkine tıklıyorum.Açılan pencerede bana 2 adet seçenek sunuyor, Generate HTML code seçeneğini tıklıyorum.Son olarakta Generate a code for my handwritten signature seçeneğini seçiyorum ve oluşturulan kodu az sonra kullanmak üzere bir kenara not ediyorum.
Şimdi oluşturduğum bu imzayı bloguma entegre edeceğim.Bunun için blogumun kumanda panelinden Şablon > HTML’yi Düzenle yolunu takip ediyorum ve Widget Şablonlarını Genişlet kutusunu işaretledikten sonra Ctrl+ F tuş kombinasyonu yardımıyla aşağıdaki kodu buluyorum.
<data:post.body/>
Bu kodun hemen altına şu kodları ekliyorum.
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
Oluşturduğum imza kodu
</b:if>
Oluşturduğum imza kodu yerine az önce not ettiğim kodu yazıyorum.Ve işte sonuç…
18 Temmuz 2011 Pazartesi
Εορταζει ο Προφητης Ηλιας Μουρικιου 19 και 20 Ιουλιου 2011
Το Εκκλησιαστικο Συμβουλιο Μουρικιου Θηβας σας προσκαλει να παρευρεθειτε στις Εκδηλωσεις που θα πραγματοποιηθουν για την Εορτη του Προφητη Ηλια στις 19 και 20 Ιουλιου 2011
Τριτη 19 Ιουλιου 7.30 μ.μ
Μεγας Πανηγυρικος Εσπερινος χοροσταντουντος του Σεβασμιωτατου και Ποιμεναρχου μας κ. Γεωργιου
Τεταρτη 20 Ιουλιου 7.00 π.μ
Πανηγυρικη Θεια Λειτουργια στο παρεκκλησι της Ενοριας μας. Η Παρουσια και η συμμετοχη σας θα μας δωσει πολυ μεγαλη χαρα
Μετα Τιμης
το Εκκλησιαστικο Συμβουλιο Μουρικιου
και ο Πρεσβυτερος Κωνσταντινος Θεοδωρου.
Blogunuza Twitter Takipçi Kutusu Ekleyin
Facebook’un resmi beğen kutusu eklentisi ile blogcular Facebook sayfalarını beğenenleri ve sayfalarıyla ilgili bazı bilgileri gösteren bir kutuyu bloglarına ekleyebiliyorlar.
Twitter resmi olarak bazı takip butonları çıkarmasına rağmen henüz bu tür bir takipçi kutusu çıkarmamıştı. Mark Carey isimli bir arkadaş Twitter’dan önce kolları sıvamış ve Facebook beğen kutusuna benzer bir Twitter Takip Kutusu kodlamış.
Bu Twitter Takip Kutusu’nun blogunuza eklemek için blogunuzun kumanda panelinden Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript yolunu takip edin ve açılan pencereye aşağıdaki kodları ekleyin.
<script type="text/javascript"
src="http://s.moopz.com/fanbox_init.js"></script><div
id="twitterfanbox"></div><script
type="text/javascript">fanbox_init("bloghocam");</script>
* bloghocam yazan yere kendi Twitter ID’nizi yazmayı unutmayın.
16 Temmuz 2011 Cumartesi
Dikmen'in Balkonları
Dikmen'in kadınları dünyaca meşhurdur, işli korkulukların arkasına dizilmişlerdir. Kasım'da yağmaya başlarlar oradan geçenlerin yüreğine yüreğine. İlkbaharın ılık güneşine kadar hapsederler bahtsızları bir metrekare bir hayal dünyasında, dikmen'in balkonlarında.
Dünyaca meşhur dikmen balkonları'nda bir kadın,
Balkon gibi meşhur gibi bir kadın,
Aşk mı değil mi seçilmiyor.
Pan Kediayak
27.02.2011
15 Temmuz 2011 Cuma
Blogcu Bayanlar İçin Blogger Teması
Türkiye’de kadın blogcuların sayısı gün geçtikçe aartıyor.Bir kadın hoşuna giden bir başka kadının blogundan ilham alarak neden benim de bir blogum olmasın? diyerek kendine bir blog açıyor.
İzleyicilerime baktığıma benim blogumu takip eden kadın blogcu sayısında da bir artış olduğunu farkettim.Özellikle izleyicelirmden biri olan Asortik’in blogunda benim için yadığı BlogHocam Sağolsun yazısından 5izleyicimden 3’ü kadın olmaya başladı.
Sanırım kadınların benim blogumu okumalarında ki ana neden bloglarının görünümünü daha da güzelleştirmek.Madem bu kadar çok kadın okuyor bu blogu, bende onlarla bloglarında kullanmaları için kadın bloglarına çok uygun olduğunu düşündüğüm bir Blogger temasını paylaşmak istiyorum.
Tema’nın yaratıcısı olan Lauren Thompson temanın ismine Echo That Is Love demiş.Bu temanın yemek bloglarına, hobi bloglarına, moda blogarına ve kadınlara hitap eden bloglara çok uygun olduğunu düşünüyorum.
Eğer blogunuzun temasını nasıl değiştireceğinizi bilmiyorsanız Blogger Şablon Yükleme başlıklı yazımda detaylı bir anlatım yapmıştım.
Tarih Ayarı
Blog yazılarınızın tarih ayarının resimdeki gibi düzgün bir şekilde gösterilmesi için yapmanız gereken ayarlar:
1. Blog Kayıtları
.Blogunuzun kumanda panelinden Yerleşim > Blog Kayıtları > Düzenle yolunu takip edin ve Kayıt Sayfası Seçenekleri tarih ayarını 12 Tem 2001 şeklinde ayarlayın.
2. Biçimlendirme Ayarı
Blogunuzun kumanda panelinden Ayarlar > Dil VeBiçimlendirme yolunu takip edin ve Tarih Başlığı Biçimi ayarını 12 Tem 2011 olarak belirleyin.
Temayla ilgili aklınıza takılan herşeyi yorum bölümünden sorabilirsiniz.
14 Temmuz 2011 Perşembe
Plus
ΥΓ: Απο τη στιγμή που το διασπορά δεν βγήκε (και δε νομίζω να πρόκειται να βγει)...
Μπάλα είναι
Έτσι, όπως και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες γιατί να μην εφαρμόσουμε τον νόμο της ανοχής αντί για της πάταξης; Δηλαδή, αντί να κλείνεις τον Μπέο μέσα και έχεις τον μπούλη τον Μαρινάκη αντί να είναι μέσα, να είναι έξω και να τρώει γύρους μαζί με τον Πατέρα και άλλους μεγαλοπαράγοντες σαν τον ήρωα "αντιεξουσιαστή" Ψωμιάδη, γιατί να μην νομιμοποιήσεις τα στημένα; Γιατί να μην έχεις νόμιμα την μπάλα σου διεφθαρμένη; Ας τα στήνουν και ας το ξέρει ο κόσμος οτι έτσι γίνεται.
Σιγά σιγά, ο κόσμος δεν θα βλέπει μπάλα, γιατί απλά δεν ενδιαφέρεται κανείς για ένα προδιαγεγραμμένο ματς. Δεν θα έχεις παθιασμένους μαλάκες στις κερκίδες να μαχαιρώνονται μεταξύ τους, δεν θα δίνει το κράτος τόσα λεφτά για γήπεδα που θα στήνονται αγώνες. Θα στραφεί ο λαός σε άλλα πιο υγιεί αθλήματα όπως ο στίβος ή το ξεχασμένο μπάσκετ, η κολύμβηση και το ποδήλατο με την ενεργή συμμετοχή κιόλας των ενδιαφερόμενων. Έτσι τα λαμόγια θα ξεφτίσουν μαζί με το χορτάρι του γηπέδου τους που θα έχει κιτρινίσει.
13 Temmuz 2011 Çarşamba
Blogunuzun Mobil Versiyonunu Yapın
İnsanların blogunuzu mobi telefonları aracılığı ile okumalarını istiyorsanız, blogunuzu mobil telfonlarda gezmeye uygun olacak şekilde hızlı ve kolay yapmalısınız. Blogger kumanda panelindeki bir ayarı aktifleştirerek blogunuzun şablonunu mobil telefonlara uygun hale getirebiliyorsunuz.Bu sayede insanlar blogunuzu mobil telefonları ile ziyaret ettiğinde, görsel öğelerden arınmış, sade, basit ve hızlı bir blog ile karşılaşacaklar.
Örneğin Blog Hocam’ın mobil telefon ayarını aktifleştirdikten sonra mobil telefonlardaki görüntüsü resimde ki gibi oldu.
Şimdi Blogger için mobil şablon ayarını nasıl aktifleştireceğinize geçelim…
Blogger kumanda panelinize giriş yaptıktan sonra Şablon > Mobil Şablonu Özelleştir yolunu takip edin ve mobil şablonları aktifleştirerek kaydedin.
Önizle butonuna basarak blogunuzun mobil telefonlarda nasıl görüneceğini kontrol edebilirsiniz.
12 Temmuz 2011 Salı
Sizi İlgilendiren Haberleri Kaçırmayın!
Teknoloji ve internet dünyasında takip ettiğiniz bir konuda gelişmeler oldu mu? iPhone 5 ne zaman piyasada olacak? Son çıkan tablet bilgisayarların özellikleri neler? Peki ya sosyal medyada neler olup bitiyor?
Böyle soruların cevabını merak ediyorsanız, hurriyet.com.tr'nin ücretsiz bir hizmeti olan Mind sizin için çok faydalı olabilir. Mind, önemsediğiniz konularla ilgili hiç bir haberi kaçırmamanızı sağlayacak. Merak ettiğiniz konularda yayınlanan haberler size e-posta aracılığıyla bildirilecek.
Peki Mind nasıl çalışıyor? Mind websitesine girerek (http://mind.hurriyet.com.tr) kaydolun ve takip etmek istediğiniz konuların listesini oluşturun. Örneğin: "Apple", "Nokia", "tablet bilgisayar" ve "Twitter". Artık bu konularla ilgili yayınlanan haberlerden, tercih ettiğiniz sıklıkta gönderilecek e-postalar sayesinde haberdar olacaksınız.
Eğer bir haber yayınlanır yayınlanmaz haberdar olmak isterseniz, Mind'ın masaüstü uygulamasını da yükleyebilirsiniz. Ayrıca dilediğiniz zaman Mind websitesinden, takip ettiğiniz konularla ilgili geçmişte yayınlanan haber başlıklarına ulaşabilir ve bunları haber arşivinize ekleyebilirsiniz.
Mind, ilgilendiğiniz haberlere ulaşmanın en kolay yoludur. Siz de tıklayarak takip listenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz...
Bir bumads advertorial içeriğidir.
11 Temmuz 2011 Pazartesi
Μήπως τελικά είναι όλοι ίδιοι;
Blogger İçin Benzer Yazılar Eklentisi
Daha önce önemli bir SEO terimi olan Bounce Rate ile ilgili bir yazı yazmıştım.Son Google algoritması ile işlgili yazıları okuduğumuzda site içi linklerin ve bounce rate değerinin öneminin daha da arttığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Bounce rate değerini düşürmenin en önemli yollarında biri site içi linkleme.Bunun için blog yazılarınızın sonuna koyacağınız ve o yazıyla alakalı diğer yazılarınıza bağlantılar içeren bir benzer yazılar eklentisi koyabilirsiniz.Böylece hem bounce rate değeriniz düşecek, hem ziyaretçilerinizin blogunuzda geçireceği süre artacak, hem de eski yazılarınız okunacaktır.
Benzer yazılar ieklentisi için en pratik uygulama bu hizmeti ücretsiz olarak veren ve çoğu blogcu tarafından kullanılan LinkWithIn sitesidir.Ancak bu eklentiyi ekldiğinizde köşede çıkan LİnkWithIn yazısı sizide rahatsız ediyorsa şu alternatifi deneyebilirsiniz.
Blogunuzun kumanda panelinden Şablon > HTML’yi Düzenle yolunu takip edin ve Widget Şablonlarını Genişlet kutucuğunu işaretleyerek Ctrl+F tuş kombinasyonu yardımıyla ]]></b:skin> kodunu bulun ve bu kodun üstüne aşağıdaki kodları ekleyin.
#related-posts {
float:center;
text-transform:none;
height:100%;
min-height:100%;
padding-top:5px;
padding-left:5px;
}
#related-posts .widget{
padding-left:6px;
margin-bottom:10px;
}
#related-posts .widget h2, #related-posts h2{
font-size: 1.6em;
font-weight: bold;
color: black;
font-family: Georgia, “Times New Roman”, Times, serif;
margin-bottom: 0.75em;
margin-top: 0em;
padding-top: 0em;
}
#related-posts a{
color:blue;
}
#related-posts a:hover{
color:blue;
}
#related-posts ul{
list-style-type:none;
margin:0 0 0px 0;
padding:0px;
text-decoration:bold;
font-size:15px;
text-color:#000000
}
#related-posts ul li{
background: url(http://i51.tinypic.com/fmns7t.jpg) no-repeat
scroll left center transparent;
display:block;
list-style-type:none;
margin-bottom: 13px;
padding-left: 30px;
padding-top:0px;
}
İkinci olarak </head> kodunu bulun ve bu kodun hemen üstüne aşağıdaki kodları ekleyin.
<script type='text/javascript'>
var relatedpoststitle="İlgili Yazılar";
</script>
<script src='http://yourjavascript.com/92422113441/benzer-yazilar-bloghocam.js'
type='text/javascript'/>
Son olarak şu kodu bulun
<div class='post-footer-line post-footer-line-1'>
ve bu kodun altına aşağıdaki kodları ekleyin.
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
<div id='related-posts'>
<b:loop values='data:post.labels' var='label'>
<b:if cond='data:label.isLast != "true"'>
</b:if>
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
<script expr:src='"/feeds/posts/default/-/" + data:label.name +
"?alt=json-in-script&callback=related_results_labels&
max-results=5"' type='text/javascript'/></b:if>
</b:loop>
<script type='text/javascript'>
var currentposturl="<data:post.url/>";
var maxresults=5;
removeRelatedDuplicates(); printRelatedLabels();
</script>
</div>
</b:if>
Kaç adet benzer yazı listelemek istiyorsanız var maxresults=5; değerini ona göre değiştrin. Benzer yazı linklerinin renk, font gibi değişiklikleri ilk verdiğim CSS kodlarınadn yapılabilir.Bu konuda yardım isterseniz yorum bölümünden sorabilirsiniz.
10 Temmuz 2011 Pazar
Άσυλο
Γιατί απλά 29 κατασκευαστές εφημερίδων συνιστούν αστυνομοκρατία. Αυτοί ξέρουν...
Και σε πιο σοβαρό ύφος. Το επιχείρημα της κατάργησης του ασύλου είναι οι παράνομες πράξεις. Τώρα ο αντίλογος:
1) Δεν είδα σε όσα ιδρύματα και να πήγα καμία παρανομία. Όλα τα περιφερειακά πανεπιστήμια και αρκετά ιδρύματα των 2 μεγάλων πόλεων λειτουργούν ή δεν λειτουργούν όταν είναι υπο κατάληψη ή απεργία ή οτι θέλει αλλά δεν έχει κλαπεί ούτε μολύβι. Άρα ακυρώνεται αυτόματα το επιχείρημα των παράνομων πράξεων που αν συμβαίνουν τότε είναι πολύ περιορισμένες.
2) Πάλι στην ομόνοια και αλλού διακινείται πρέζα. Εκεί δεν έχει άσυλο. Άρα δεν υπάρχει εγγύηση πως αν καταργηθεί το άσυλο θα εκλείψουν οι παράνομες πράξεις.
3) Με καθαρά καπιταλιστική λογική και κριτήρια, η ύπαρξη ασύλου δεν φέρει διαφορά στην οικονομία της χώρας. Ούτε καν αν δεν υπάρχει άσυλο και λειτουργούν 5-10 επιχειρήσεις σε κάθε πανεπιστήμιο. Η διαφορά είναι ελάχιστη.
Οπότε το συμπέρασμα είναι πως ο κόσμος για άλλη μία φορά έφαγε την παπάτζα και οι λόγοι είναι πολύ διαφορετικοί για την κατάργηση του ασύλου.
Το πανεπιστήμιο είναι ο χώρος που ο άνθρωπος θα πρέπει να μορφωθεί. Όχι μόνο να πάρει τα απαραίτητα προσόντα για να βγεί στην αγορά εργασίας αλλά και να διαμορφώσει χαρακτήρα σαν άνθρωπος. Με την ύπαρξη του ασύλου επιτρέπεται να δημιουργηθούν πυρήνες πολιτικής ζύμωσης μέσα στους χώρους του, που μετά θα δημιουργήσουν άτομα τα οποία θα παλεύουν σε κοινωνικούς αγώνες. Δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν σε όλο τον κόσμο, απο την Γαλλία μέχρι την Κορέα και απο τις ΗΠΑ μέχρι την λατινική Αμερική, οποιαδήποτε ριζοσπαστική κίνηση έχει ξεκινήσει μέσα στους κόλπους των πανεπιστημίων.
Η εκπαίδευση είναι ένα αγαθό που πρέπει να διαφυλαχθεί στη λαϊκή μορφή του μέ κάθε θυσία. Σε περίπτωση κατάργησης του ασύλου και με οποιαδήποτε δικαιολογία, η οποιαδήποτε αντικαθεστοτική-αντικαπιταλιστική άποψη θα καταστέλλεται αυτόματα.
Καλός ήρθατε στο άσπρο αποστειρωμένο περιβάλλον του νέου πανεπιστημίου λοιπόν....
ΥΓ: Αν θες λοιπόν μόνο εκπαίδευση και κατάρτιση τότε ζήτα να γίνει το πανεπιστήμιο πραγματικά άσυλο. Να κυκλοφορείς με άσπρες φόρμες μέσα του και με ξυρισμένο κεφάλι. Με μαθήματα τύπου πλύση εγκεφάλου θα σε κάνουν το σωστό στρατιωτάκι που θα υπηρετεί την εταιρεία. Και όταν βρεθείς άχρηστος γι' αυτές τότε κατηγόρα τον εαυτό σου που δεν πρόλαβες το άρμα της αιώνιας εκπαίδευσης...
9 Temmuz 2011 Cumartesi
Περί ειρήνης (και άλλων γυναικών)
Σε μία κοινωνία ταξικά χωρισμένη, βασισμένη στον ανταγωνισμό για την επικράτηση (οικονομικής φύσεως) και στην άκρατο ατομικισμό, είναι λογικό να υπάρχουν τριβές τέτοιες σε μικρές οι μεγάλες κλίμακες, όπου και θα οδηγήσουν σε σύγκρουση, πράγμα βίαιο και μη ειρηνικό.
Για να εξασφαλιστεί η ειρήνη μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον πρέπει να αναθεωρηθούν οι σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα άτομα αυτού του περιβάλλοντος. Πρέπει να ανατραπούν οι κοινωνικές δομές, ούτως ώστε να μπορέσει το άτομο να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του μέσα στην κοινωνία, καθώς και την ίδια την κοινωνία, πλέον σε συλλογικό επίπεδο και όχι σε ατομικό. Όταν καταφέρει να φτάσει το κοινωνικό ιξώδες σε επίπεδα τέτοια που δεν θα εμπεριέχεται η έννοια τριβή τότε θα σταματήσει να αυξάνεται η θερμοκρασία ανάμεσα στα κοινωνικά μόρια.
Η αταξική κοινωνία είναι η μόνη λογική λύση, καθώς εξασφαλίζει αυτήν την έννοια του συνόλου έναντι του ατόμου. Όμως, η πορεία προς μία τέτοια δομή πρέπει να περάσει μέσα απο την αντι-βία. Η δράση των οικονομικοκοινωνικά ανώτερων πρέπει να απαντηθεί με μία αντίδραση των ταξικά υποκείμενων ούτως ώστε να διατηρηθεί η φυσική ισορροπία του συστήματος. Ειδάλλως, το σύστημα ανατρέπεται με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες.
7 Temmuz 2011 Perşembe
Blogger’a Alıntı Kutusu Ekleme
Blockquote kelimesini hiç duydunuz mu?Duymayanlar için hemen anlatayım; blogunuzda bir kişiden ve başka bir kaynaktan alıntı yaptığınız yazıyı yayınlarken kullandığınız koddur.
Eğer blogunuzda başka kaynaklardan çok sık alıntı yapıyorsanız bunları daha belirgin hale getirmek ve yazınıza şık bir görünüm kazandırmak için farklı bir alıntı kutusu kullanabilisiniz.
Resimde gördüğünüz gibi alıntı yaptığınız yazının alıntı kutusunun içerisinde göstermek için blogunuzun kumanda panelinde Tasarım > HTML’yi Düzenle yolunu takiip edip Widget Şablonlarını Genişlet kutucuğuğunu işaretledikten sonra Ctrl+F tuş kombinasyonu yardımıyla şu kodu bulun.
]]></b:skin>
Bulduğunuz bu kodun hemen üstüne aşağıdaki kodları ekleyin.
blockquote { background:#c5c5c5 url(http://n1307.hizliresim.com/1c/x/qxwkz.png)
no-repeat top left;
padding:10px 20px 10px 45px;
font-style:italic;
border:1px solid #000000;}
Şablonunuzu kaydettikten sonra blog yazınızı yazarken yazınızın alıntı yapacağınız yerinde HTML kodlarını açın ve şunu ekleyin.
<blockquote>
Alıntı yazı...
</blockquote>
Alıntı yazı.. yerine alıntı yaptığınız metni girin.Yani alıntı metninizi her zaman blockquote etiketlerşinin arasına yazın.
5 Temmuz 2011 Salı
Arama Sonuçlarında Yazı Başlıkları Blog İsminden Önce Gözüksün
Standart Blogger şablonlarında arama sonuççlarında blog ismi blog yazısının başlığından öçnce gözükür.Blogger için yapabileceğiniz arama motorları için optimizasyon işlemlerinin başında bunu tam tersine çevirmöek vardır.Yani arama sonuçlarında blog yazı başlığı blog isminden önce gözükmelidir.Bu ufak işlem arama sonuçlarındaki sıranızı ve yazınıza tıklanma sayısını olumlu etkileyecektir.Şimdi bu işlemi nasıl yapacağınıza geçelim…
Blogunuzun kumanda panelinden Şablon > HTML’yi Düzenle yolunu takip edin ve Widget Şablonlarını Genişlet kutucuğuğunu işaretledikten sonra Ctrl+F tuş kombinasyonu yardımıyla şu kodu bulun.
<title><data:blog.pageTitle/></title>
Bulduğunuz bu kodu silerek yerine aşağıdaki kodları yapıştırın.
<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/>-<data:blog.title/></title>
</b:if>
Dikkat ettiyseniz Blog Hocam’da da bu düzenlemeyi yaptım ve yazı başlıkları her zaman blog başlıklarından önce gözükür.