4 Ocak 2015 Pazar

Sağ Tık ve Kopyala Yapıştır Engelleme

Sağ Tık Ve Kopyala Yapıştır Engelleme
Bu yazımda sitenizde, blogunuzda yazdığınız yazıların kopyalanarak "çalınmasını" engelleyecek kodu sizlerle paylaşacağım. Kimse yazısını kaynak belirtmeksizin orada, burada görmek istemez ama sadece ordan burdan kopyaladığı yazıları paylaşarak blog yazanlar var. Eğer sizde böyle şahışlar tarafından kopyalanan içeriğin önüne geçemiyorsanız, bu eklenti sayesinde bir nebzede olsa blogunuzdaki içeriği koruyabilirsiniz. Basit bir kod yapısına sahip olan bu eklenti, kopyala yapıştır yapan kişileri engellemek için geliştirilmiştir. Sizlere iki alternetif sunuyorum. İlk kodda sayfanızdaki yazılarınızın üzeri çizilemez, böylece işaretlenemeyen içerik kopyalanamaz. ikinci kodda yazılarınız işaretlenir ama kopyalamak için sağ tıklayınca, bu fonksiyonun devre dışı olduğunu belirten küçük bir uyarı penceresi çıkar. Hangisi hoşunuza giderse onu kullanabilirsiniz.

Blogger Kopyala Yapıştır Engelleme kodunu Ekleme :

  • Blogger panelinize giriş yapın Şablon HTML'yi Düzenle yolunu takip edin.
  • CTRL+F tuş kombinasyonuyla </head> kodunu aratıp bulun ve hemen üstüne aşağıdaki kodlardan beğendiğinizi kopyalayıp yapıştırın.
  • Kaydet diyip çıkın.

İçeriğinizi Kopyalatmayan Script

<script language='JavaScript1.2'>
//<![CDATA[
function disableselect(e){
return false
}
function reEnable(){
return true
}
document.onselectstart=new Function ("return false")
if (window.sidebar){
document.onmousedown=disableselect
document.onclick=reEnable
}
//]]>
</script>

Sağ tıklanınca uyarı penceresi çıkan Script


<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
var message="Fonksiyon Devre Dışı !"; function clickIE4(){ if (event.button==2){ alert(message); return false; } } function clickNS4(e){ if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){ if (e.which==2||e.which==3){ alert(message); return false; } } } if (document.layers){ document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN); document.onmousedown=clickNS4; } else if (document.all&&!document.getElementById){ document.onmousedown=clickIE4; } document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")
//]]>
</script>
Bu kadar. Kırmızıyla işaretlediğim text bölümünü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Barış, huzur, sağlık ve bereket Arkadaşlar! Herkeze kolay gelsin. iyi bloglamalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder