5 Mayıs 2008 Pazartesi

Γιατι παει να ξεχαστει οτι είναι ΑΠΕΡΓΙΑ και οχι αργια

βέβαια δεν εχει σχέση το τραγουδι.Αλλα δεν νομιζω οτι μπορουσα να βαλω κατι καλύτερο.
Σε αυτην την εποχη είναι αναγκη να μην ξεχναμε καποια βασικα πραγματα.Γιατι αλλιως οι επομενοι θα ξεχασουν εμας.

3 Mayıs 2008 Cumartesi

Μας έγραψαν....

Στο τηλέφωνο 22710 44000 τις Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου , μπορεί ο πολίτης να πληροφορηθεί πιο φαρμακείο ή βενζινάδικο διημερεύει και διανυκτερεύει.
Είναι προφανές πόσο σημαντική είναι η πληροφορία αυτή και αξίζει τον έπαινο η Ν.Α. για την λειτουργία αυτής της υπηρεσίας. Ο υπεύθυνος υπάλληλος όμως, αξιοποιώντας ως φαίνεται την αργία της πρωτομαγιάς πήρε άδεια και την Παρασκευή, αντί λοιπόν να εγγράψει το σχετικό μήνυμα για τα βενζινάδικα και φαρμακεία της Παρασκευής του Σαββάτου και της Κυριακής , μας έγραψε κανονικά.

"...το να έχουν οι εργαζόμενοι χρήματα είναι πιο σημαντικό από την καταπολέμηση του πληθωρισμού"


Πολιτικάντης διεθνούς επιπέδου. Διαβάστε:
Democratic Underground, NowPublic.com, Naftemporiki.gr.

1 Mayıs 2008 Perşembe

Πρωτομαγιά

Όταν είδα τους συγκεντρωμένους σήμερα στην πλατεία της Χίου, σκέφθηκα αυτό που διάβασα τελευταία σε ένα βιβλίο του Βασίλη Αλεξάκη.
"Η θεολογία αναιρεί την φιλοσοφία. Η πρώτη απαντά σε όλα, ενώ η δεύτερη ξέρει κυρίως να ρωτά".

28 Nisan 2008 Pazartesi

Και μετά το πασχαλινό τραπέζι τι;


Γράφει ο Κάζης Αβραάμ, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, M.Sc. στη Κλινική Διατροφή

Οι γιορτινές μέρες του Πάσχα είναι μια περίοδος που, αν και συνδυάζεται με στιγμές χαλάρωσης και διακοπών, συχνά συνοδεύεται και από υπερφαγία, ''γαστριμαργικές μικροαμαρτίες'' αλλά και έντονα γαστρεντερικά προβλήματα (διάρροιες, φουσκώματα, δυσφορία από ανεξέλεγκτη υπερφαγία και δηλητηριάσεις). Την περίοδο αυτή συχνά βομβαρδίζουμε τον οργανισμό μας με δύσπεπτες τροφές, πλούσιες σε κορεσμένα ζωικά λίπη, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, αλάτι (νάτριο) και απλούς υδατάνθρακες, όπως ζάχαρη. Λόγω αυτού ακριβώς του ανθυγιεινού τρόπου διατροφής πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με το τι και πως θα φάμε την επόμενη των εορτών του Πάσχα.
Συστήνεται λοιπόν από την μαγειρίτσα, το αρνί ή το κατσίκι, το κοκκορέτσι, τα πασχαλινά κουλουράκια και το τσουρέκι, να ξαναγυρίσουμε σε μια πιο φυσιολογική διατροφή. Καλή ιδέα θα ήταν, για όλους τους υγιείς ενήλικες, την επόμενη ημέρα των εορτών του Πάσχα να υποβάλουν τον οργανισμό τους σε μια φυσική και ανώδυνη ''αποτοξίνωση'', η οποία θα περιλαμβάνει βραστά και ωμά λαχανικά και σαλάτες (μαρούλι, τομάτα, ρόκα, λάχανο, ραπανάκι, σπανάκι, μπρόκολο, κουνουπίδι, χόρτα, κολοκυθάκια, καρότα, πιπεριές, μανιτάρια κ.α), ημιαποβουτυρωμένα γαλακτοκομικά (γάλα και γιαούρτι 1-2%), ψωμί ολικής αλέσεως και πολύσπορο, φρέσκα φρούτα και φυσικούς χυμούς, λίγο ελαιόλαδο και άφθονο νερό, χωρίς κανένα άλλο τρόφιμο ζωικής προέλευσης (μοσχάρι, χοιρινό, πουλερικά, αυγό, ψάρια, βούτυρο), ζάχαρη, γλυκά, αναψυκτικά και αλκοόλ. Επίσης, προτείνεται να απαλλαχτούμε από τα περισσεύματα του Πασχαλινού τραπεζιού όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε να ξαναγυρίσουμε το συντομότερο στις καθημερινές διαιτητικές συνήθειές μας. Το σίγουρο είναι ότι μετά τις εορτές θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια διατροφή που θα μας βοηθήσει να απαλλαχτούμε αργά και υγιεινά από όσα παραπανίσια κιλά πήραμε τις ημέρες του Πάσχα.
Η Μεσογειακή διατροφή είναι αυτή που θα πρέπει να ακολουθηθεί τις επόμενες μέρες του Πάσχα πάντα σε συνδυασμό με κάποιου είδους φυσική δραστηριότητα. Επομένως, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, το ελαιόλαδο και τα ψάρια θα πρέπει να αποτελέσουν τη βάση της διατροφής μας μετά τις γιορτινές μέρες του Πάσχα.